Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Konvenční Zahrádky » Meskalinový kaktus - Peyotl
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2
Autor
Téma 
Roman Dirda
Stálý Člen

Karma uživatele Roman Dirda - 91% PěstitelskáKarma uživatele Roman Dirda - 91% PěstitelskáKarma uživatele Roman Dirda - 91% PěstitelskáKarma uživatele Roman Dirda - 91% PěstitelskáKarma uživatele Roman Dirda - 91% PěstitelskáKarma uživatele Roman Dirda - 91% PěstitelskáKarma uživatele Roman Dirda - 91% PěstitelskáKarma uživatele Roman Dirda - 91% PěstitelskáKarma uživatele Roman Dirda - 91% Pěstitelská

2 dlabi Příspěvek č. 17

Kaktus se po šetrném ořezání zajizví a roste dál jak už tady někdo napsal,ale na další várku si u Lophophora williamsii počkáš několik desetiletí,u Trichocereu(ten je ale slabší)snad jen pár let,ale každopádně nejlepší by bylo si za a)zajet do Mexika a za b)vyrobit syntetický meskalin(ale mám takový blbý pocit že je na seznamu).Taky jsem to jednou viděl za 50 guldenů ve smart shopu v Amstru.
Kdyžtak si příště vypni CAPS LOCK

Old Post 25-02-2002 v 07:45 AM
Roman Dirda je offline   Profil uživatele Roman Dirda   Find more posts by Roman Dirda   Foto galerie člena Roman Dirda   Click here to Send Roman Dirda a Private Message   Add Roman Dirda to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Pablo Honej
B I O T O X í k

Karma uživatele Pablo Honej - 1% PěstitelskáKarma uživatele Pablo Honej - 1% Pěstitelská

Příspěvek č. 18

Mr.Proper: Thanx za uvitani i za ty superlativy . Snad si to ani nezasloužím ...

Ad diskuze: Trichocereus ma tu zvláštní vlastnost (možná zvláštní jen pro mne a ne pro kaktusy), že když se seřízne tak se rozvětví. Tak 3 měsíce se nic neděje a pak z boků u seriznute strany začnou vyrústat nové "větve". Roste docela rychle, no než ho nakrajet cely ke konzumaci doporučuji ho část nakrájet na řízky a ty rozesadit. Za čas to vynese své "ovoce"

ENCYKLOPEDIE PSYCHOTROPNÍCH ROSTLIN

Old Post 25-02-2002 v 21:58 PM
Pablo Honej je offline   Profil uživatele Pablo Honej   Find more posts by Pablo Honej   Foto galerie člena Pablo Honej   Click here to Send Pablo Honej a Private Message   Add Pablo Honej to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Pablo Honej! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Srooga
Grower Kuchtík

Karma uživatele Srooga - 76% Pěstitelská

Příspěvek č. 19

Lidičky, nevíte někdo víc o podmínkách pro pěstování těhle kaktusů? Čim svítit, jak dlouho, teplota, vlhkost a tak? Dost mě to zajímá!

Prostě vychytaný podmínky pro tyhle ostnatý krasavce.
Nebo to roste na vokně stejně dobře jako kdekoliv jinde? Pochybuju.

Srga!

Old Post 18-09-2002 v 13:31 PM
Srooga je offline   Profil uživatele Srooga   Find more posts by Srooga   Foto galerie člena Srooga   Click here to Send Srooga a Private Message   Add Srooga to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Engaren
Stálý Člen

Karma uživatele Engaren - 90% PěstitelskáKarma uživatele Engaren - 90% Pěstitelská

Příspěvek č. 20

Už jste to někso zkoušeli konzumovat?

Old Post 14-05-2005 v 13:10 PM
Engaren je offline   Profil uživatele Engaren   Find more posts by Engaren   Foto galerie člena Engaren   Click here to Send Engaren a Private Message   Add Engaren to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
eNDy
Stálý Člen

Karma uživatele eNDy - 70% PěstitelskáKarma uživatele eNDy - 70% PěstitelskáKarma uživatele eNDy - 70% PěstitelskáKarma uživatele eNDy - 70% PěstitelskáKarma uživatele eNDy - 70% PěstitelskáKarma uživatele eNDy - 70% PěstitelskáKarma uživatele eNDy - 70% PěstitelskáKarma uživatele eNDy - 70% Pěstitelská

Příspěvek č. 21

hehe vidim, ze sa tu rozsiruje obluba peyotu sam vlastnim par kuskov a nesmierne ma fascinuje krasavec menom Lophophora williamsii

prave mi zacina jeden kvitnut...ked ste zvedavi na mojich krasavcov, tak kuk na endyho rajsku zahradu
pa

Old Post 15-05-2005 v 19:20 PM
eNDy je offline   Profil uživatele eNDy   Find more posts by eNDy   Foto galerie člena eNDy   Click here to Send eNDy a Private Message   Add eNDy to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Gin
Nový Člen

Karma uživatele Gin - 0% Pěstitelská

Dotaz Příspěvek č. 22

Cus, mám doma pár kaktusů Lophophora williamsii-peyotl- za 30kc jeden ale nevim kolik se toho má sníst..? Nerad bych to pos... dik

Old Post 19-05-2005 v 12:22 PM
Gin je offline   Profil uživatele Gin   Find more posts by Gin   Foto galerie člena Gin   Click here to Send Gin a Private Message   Add Gin to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
eNDy
Stálý Člen

Karma uživatele eNDy - 70% PěstitelskáKarma uživatele eNDy - 70% PěstitelskáKarma uživatele eNDy - 70% PěstitelskáKarma uživatele eNDy - 70% PěstitelskáKarma uživatele eNDy - 70% PěstitelskáKarma uživatele eNDy - 70% PěstitelskáKarma uživatele eNDy - 70% PěstitelskáKarma uživatele eNDy - 70% Pěstitelská

Příspěvek č. 23

Gin: nejedz ich!!! nema to cenu... a o par rokov z nich budu krasavci

v nasich podmienkach nedosahuju take mnozstvo ucinnych latok, takze maximum sa ti pokazi zaludok. a na trip ich potrebujes
(tych ucinnych) aj tak niekolko... takze ja by som ich dal na verandu a kochal sa nad krasou tychto posvatnych kaktuslov

Old Post 22-05-2005 v 21:57 PM
eNDy je offline   Profil uživatele eNDy   Find more posts by eNDy   Foto galerie člena eNDy   Click here to Send eNDy a Private Message   Add eNDy to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Gin
Nový Člen

Karma uživatele Gin - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 24

Ja kaktusy pěstuju od 14ti let, takže k nim mam svůj vztah. Nicméně vim,že jíst je cenu má a jejich posvátnosti neubyde.
Navíc ty co mam já,jsou pěstovaný v hodně dobrých podmínkách
Takže kolik?

Old Post 27-05-2005 v 13:43 PM
Gin je offline   Profil uživatele Gin   Find more posts by Gin   Foto galerie člena Gin   Click here to Send Gin a Private Message   Add Gin to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
HCLivess
Nový Člen

Karma uživatele HCLivess - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 25

Tento účet jsem si zakoupil v podstatě jen proto, abych upřesnil, že Lophophora wiliamsi (uvedený expertem na slovo vzatým) není platný latinský název, nýbrž Laphophora Williamsii. Jinak děkuji za stránku se semeny, chystám se některá zakoupit a v důchodu seříznout špičku kaktusu, který mě pošle do pekla Jinak samotná rostlina mě fascinuje
. Určitě v tom má částečně prsty jeden Yaki.

PS: Jinak děkuji za stránky biotoxu, jsou velice poučné, zvláště pak rubrika osobních příspěvků. Jen by to chtělo trošku ...uváženější uživatele. Zvláště u mého oblíbeného durmanu. Pak si jenom stěžujou

EDIT: Děkuji uživateli DUL za skvělou stránku, K+

Jsem komunista. A vybírat za grower takové vstupné je drzost.

Naposledy upravil HCLivess 29-08-2006 v 15:54 PM

Old Post 27-08-2006 v 23:50 PM
HCLivess je offline   Profil uživatele HCLivess   Find more posts by HCLivess   Foto galerie člena HCLivess   Click here to Send HCLivess a Private Message   Add HCLivess to your buddy list     Navštiv homepage uživatele HCLivess! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
HCLivess
Nový Člen

Organika Příspěvek č. 26

Právě jsem se četl, že pro nejrychlejší růst je dobré peyotl brzy naroubovat na stejně malý kaktus Trichocereus. Nejvhodnější je, pokud se živinopřepravné kolečka shodují ve velikosti, rozhodně se musejí dotýkat. Při dobrém zacházení se dá údajně už za 2 roky dosáhnout rozkvětu

http://www.xs4all.nl/~knehnav/cultivation.htm
http://www.xs4all.nl/~knehnav/Entenpic.GIF

a nejdůležitější co jsem se dozvěděl - při klíčení semen nevystavovat přímému slunci. nezaléváme, pokud je půda mokrá, zálivka vydatná tak po dvou týdnech. nenechat stojatou vodu (v podložce pro květináč), raději nehnojit - může to rostlinu rozpukat , zalévat odstátou měkkou či dešťovou vodou, nejdůležitější je slunce. se zálivkou skončit někdy v řijnu, pozor na úpal na jaře, se začátkem slunce na jaře pomalu zalévat a přizpůsobovat slunci. doufám, že to nikomu nezpůsobí škody

jinak vhodných je 12 hodin světla a později odřezávat knoflíčky pro urychlení růstu. s tím hnojivem se doporučuje tak 1/4 až 1/2, ale je to nebezpečné. Jinak na seznamu (snad to není reklama, když tam mám malé písmeno) je spousta stránek s pěstěním kaktusů...

Naposledy upravil HCLivess 01-09-2006 v 00:53 AM

Old Post 01-09-2006 v 00:14 AM
HCLivess je offline   Profil uživatele HCLivess   Find more posts by HCLivess   Foto galerie člena HCLivess   Click here to Send HCLivess a Private Message   Add HCLivess to your buddy list     Navštiv homepage uživatele HCLivess! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
clandestino
Stálý Člen

Karma uživatele clandestino - 29% PěstitelskáKarma uživatele clandestino - 29% PěstitelskáKarma uživatele clandestino - 29% Pěstitelská

Příspěvek č. 27

Kaktus Trichocereus peruvianus neexistuje, jde asi o zamenu se druhem Cereus peruvianus (naprosto bez omamnych ucinku, ale vynikajici podnoz na roubovani) nebo Trichocereus pachanoi nebo Trichocereus poco ( Trichoereusy vyuzivane jako zdroj omamnych a psychotropnich latek - vyroba napoju jako San Pedro nebo Maike)
Azteky byl jako posvatny kaktus uctivan Lophophora williamsii kvuli obsahu alkaloidu, hlavne mezkalinu. Halucinogenni jsou i ostani Lophophory (L. diffusa, L. fricii, L. koehresii - nazvy nejsou sjednoceny, nekteri botanici uznavaji pouze druh Lophophora willamsii a jeho variety).
Tady je fotka moji Lophophory williamsii, je stara asi 4 roky. Mam ji jen pro radost, bylo by mi lito rezat.

Old Post 12-11-2006 v 11:15 AM
clandestino je offline   Profil uživatele clandestino   Find more posts by clandestino   Foto galerie člena clandestino   Click here to Send clandestino a Private Message   Add clandestino to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
HCLivess
Nový Člen

Příspěvek č. 28

Omyl, trichocereus peruvianus je jiný název pro Echinopsis peruviana a je zhruba 2.5x bohatší na obsah meskalinu než San Pedro (nepodloženo). Aktivní je také T.Bridgesii. V klasifikaci kaktusů je bordel.

http://www.erowid.org/plants/cacti/cacti_article1.shtml
http://en.wikipedia.org/wiki/Peruvian_torch
http://www.biotox.cz/enpsyro/pj3rtrp.html

Old Post 17-04-2009 v 09:21 AM
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 21:50 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás