Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Kaktus se po šetrném ořezání zajizví a roste dál jak už tady někdo napsal,ale na další várku si u Lophophora williamsii počkáš několik desetiletí,u Trichocereu(ten je ale slabší)snad jen pár let,ale každopádně nejlepší by bylo si za a)zajet do Mexika a za b)vyrobit syntetický meskalin(ale mám takový blbý pocit že je na seznamu).Taky jsem to jednou viděl za 50 guldenů ve smart shopu v Amstru.
Kdyžtak si příště vypni CAPS LOCK
Mr.Proper: Thanx za uvitani i za ty superlativy . Snad si to ani nezasloužím ...
Ad diskuze: Trichocereus ma tu zvláštní vlastnost (možná zvláštní jen pro mne a ne pro kaktusy), že když se seřízne tak se rozvětví. Tak 3 měsíce se nic neděje a pak z boků u seriznute strany začnou vyrústat nové "větve". Roste docela rychle, no než ho nakrajet cely ke konzumaci doporučuji ho část nakrájet na řízky a ty rozesadit. Za čas to vynese své "ovoce"
Gin: nejedz ich!!! nema to cenu... a o par rokov z nich budu krasavci
v nasich podmienkach nedosahuju take mnozstvo ucinnych latok, takze maximum sa ti pokazi zaludok. a na trip ich potrebujes
(tych ucinnych) aj tak niekolko... takze ja by som ich dal na verandu a kochal sa nad krasou tychto posvatnych kaktuslov
Ja kaktusy pěstuju od 14ti let, takže k nim mam svůj vztah. Nicméně vim,že jíst je cenu má a jejich posvátnosti neubyde.
Navíc ty co mam já,jsou pěstovaný v hodně dobrých podmínkách
Takže kolik?
Tento účet jsem si zakoupil v podstatě jen proto, abych upřesnil, že Lophophora wiliamsi (uvedený expertem na slovo vzatým) není platný latinský název, nýbrž Laphophora Williamsii. Jinak děkuji za stránku se semeny, chystám se některá zakoupit a v důchodu seříznout špičku kaktusu, který mě pošle do pekla Jinak samotná rostlina mě fascinuje
. Určitě v tom má částečně prsty jeden Yaki.
PS: Jinak děkuji za stránky biotoxu, jsou velice poučné, zvláště pak rubrika osobních příspěvků. Jen by to chtělo trošku ...uváženější uživatele. Zvláště u mého oblíbeného durmanu. Pak si jenom stěžujou
EDIT: Děkuji uživateli DUL za skvělou stránku, K+
Jsem komunista. A vybírat za grower takové vstupné je drzost.
Právě jsem se četl, že pro nejrychlejší růst je dobré peyotl brzy naroubovat na stejně malý kaktus Trichocereus. Nejvhodnější je, pokud se živinopřepravné kolečka shodují ve velikosti, rozhodně se musejí dotýkat. Při dobrém zacházení se dá údajně už za 2 roky dosáhnout rozkvětu
a nejdůležitější co jsem se dozvěděl - při klíčení semen nevystavovat přímému slunci. nezaléváme, pokud je půda mokrá, zálivka vydatná tak po dvou týdnech. nenechat stojatou vodu (v podložce pro květináč), raději nehnojit - může to rostlinu rozpukat , zalévat odstátou měkkou či dešťovou vodou, nejdůležitější je slunce. se zálivkou skončit někdy v řijnu, pozor na úpal na jaře, se začátkem slunce na jaře pomalu zalévat a přizpůsobovat slunci. doufám, že to nikomu nezpůsobí škody
jinak vhodných je 12 hodin světla a později odřezávat knoflíčky pro urychlení růstu. s tím hnojivem se doporučuje tak 1/4 až 1/2, ale je to nebezpečné. Jinak na seznamu (snad to není reklama, když tam mám malé písmeno) je spousta stránek s pěstěním kaktusů...
Jsem komunista. A vybírat za grower takové vstupné je drzost.
Kaktus Trichocereus peruvianus neexistuje, jde asi o zamenu se druhem Cereus peruvianus (naprosto bez omamnych ucinku, ale vynikajici podnoz na roubovani) nebo Trichocereus pachanoi nebo Trichocereus poco ( Trichoereusy vyuzivane jako zdroj omamnych a psychotropnich latek - vyroba napoju jako San Pedro nebo Maike)
Azteky byl jako posvatny kaktus uctivan Lophophora williamsii kvuli obsahu alkaloidu, hlavne mezkalinu. Halucinogenni jsou i ostani Lophophory (L. diffusa, L. fricii, L. koehresii - nazvy nejsou sjednoceny, nekteri botanici uznavaji pouze druh Lophophora willamsii a jeho variety).
Tady je fotka moji Lophophory williamsii, je stara asi 4 roky. Mam ji jen pro radost, bylo by mi lito rezat.
Omyl, trichocereus peruvianus je jiný název pro Echinopsis peruviana a je zhruba 2.5x bohatší na obsah meskalinu než San Pedro (nepodloženo). Aktivní je také T.Bridgesii. V klasifikaci kaktusů je bordel.