Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Kuřárna » Smrt a jeji poselstvi
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2 3 4 »
Autor
Téma 
coco
Nový Člen

Karma uživatele coco - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 17

ja myslim ze smrt je jenom přeměna formy života, ináč doufám že ze mě bude qalitní hnojivo

Old Post 14-01-2002 v 15:35 PM
coco je offline   Profil uživatele coco   Find more posts by coco   Foto galerie člena coco   Click here to Send coco a Private Message   Add coco to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
SUKI
Nový Člen

Karma uživatele SUKI - 0% Pěstitelská

Upozornění Příspěvek č. 18

No Ja se teda smrti nebojim!!Nevim beru to tak nejak..proste umrit musi kazdej..nechci umrit mlada,ale kdyz to prijde tak to prijde..

Old Post 22-02-2002 v 23:04 PM
SUKI je offline   Profil uživatele SUKI   Find more posts by SUKI   Foto galerie člena SUKI   Click here to Send SUKI a Private Message   Add SUKI to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Mios
Stálý Člen

Karma uživatele Mios - 70% PěstitelskáKarma uživatele Mios - 70% Pěstitelská

Palec dolů Nie je len to o čom vieme že je Příspěvek č. 19

To THC-Aktiv
Tak človeče toto si podla mňa nepochopil. Nebo je niečo úplne iné a s prírodnými vedami nemá nič spoločné. Do neba sa može dostať iba duša nie telo. Nie je hmotná (je to otázka viery, nedá sa zmrať aspoň zatiaľ), takže nebo je mimo priestoru a času nie je nikde vo vesmíre ani mimo neho je proste na inej úrovni. Ak neveríš, že máme dušu, že naše ja je tu preto lebo náš mozog je príliš kompliovaný, nebudem ti to brať je to čislo tvoja vec. Potom nič ako nebo neexistuje, lebo po smrti sa ti mozog rozloží a už nebude žiadne Ja teda Ty. Ten tvoj príspevok ma sklamal, ale keď je to tvoj názor tak máš naň plnné právo.

Hlavne nech je pohoda!

Old Post 24-02-2002 v 13:35 PM
Mios je offline   Profil uživatele Mios   Find more posts by Mios   Foto galerie člena Mios   Click here to Send Mios a Private Message   Add Mios to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Deu
Grower Team

Karma uživatele Deu - 49% PěstitelskáKarma uživatele Deu - 49% PěstitelskáKarma uživatele Deu - 49% PěstitelskáKarma uživatele Deu - 49% PěstitelskáKarma uživatele Deu - 49% PěstitelskáKarma uživatele Deu - 49% Pěstitelská

Smrt Příspěvek č. 20

Zajímavé téma, všichni o ní občas přemýšlíme. Naopak mě připadá, že jí spoustu lidí úplně ignoruje, a vůbec si neužívá života. Co je za hranicí smrti ? Zeptejte se nesmrtelných . Mě se na tomhle světě docela líbí, takže tady ještě nějakou tu chvíli zřejmě pobudu, a pak zmizím zase někam jinam . Člověk je jen smítkem prachu ve stopách času, a mým velkým přáním je, aby lidé tento fakt konečně pochopili a ve svých krátkých životech žili v této pravdě - ale oni ne, oni se stále budou pachtit za majetkem a mocí, a pak stejně umírat a znovu se rodit. Je to věčný koloběh, který se asi nikdy nezastaví, i když, kdo ví .
Žijte dlouho a šťastně, přátelé !

Deu

Old Post 25-02-2002 v 14:18 PM
Deu je offline   Profil uživatele Deu   Find more posts by Deu   Foto galerie člena Deu   Click here to Send Deu a Private Message   Add Deu to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Deu! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
fidelian
Nový Člen

Karma uživatele fidelian - 0% Pěstitelská

to : Deu Příspěvek č. 21

Líbí se mi ty řeči o prachovém smítku a času ,ale malá poznámka k pachtění za mocí apod. nikdy neuškodí.

Rozhodnutí, prohlášení a podobné závěrečné shrnutí či vyjádření názoru na jakýkoliv dotaz, problém (v našem případě soukromý názor snad na celý život a všechno) následuje doufám po zralém zvážení "pro a proti". Takže pokud říkáš pachtění za mocí a majetkem, já dodám pro mne logicky vyplývající otázku.
Kde bysme asi v dnešní době byli bez pachtění atd. ? Myslím si, že monitor do kterého čumím, mobil, který používám atd.... možná by byl možná ne.

Ale zase z druhé strany. Nebýt pachtění etc. nebyli by sme v ráji ? (nejsem věřící)

Old Post 26-02-2002 v 15:21 PM
fidelian je offline   Profil uživatele fidelian   Find more posts by fidelian   Foto galerie člena fidelian   Click here to Send fidelian a Private Message   Add fidelian to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
pan dan
Stálý Člen

Karma uživatele pan dan - 8% Pěstitelská

to fieldman Příspěvek č. 22

zdravim
Mas pravdu. Kde bychom byli kdybychom meli cistsi zasady a mensi naroky? Nebylo by nikoho, kdo nam rika co je in a co je out. Zadny mobily, pda, pocitace. Zadny zpronevery, loupezna prepadeni, zadne bankovni instituce, zadni mocni a zadna luza. Byli bychom jen lide. Vic se od nas snad ani neocekava. A jak psal Deu: Clovek je jen smitkem prachu ve stopach casu a i mym pranim je, aby toto lide konecne pochopili.
Nas slavny pokrok nas poslal na slepou kolej. Tak, jak ted zijeme se vecne zit neda. Bud to chce know-how, ktere by nam nase civilizacni problemy vyresilo (treba nanotechnologie, ale to je na dlouhou dobu a jestli se toho vubec dockame), nebo zasah zvenci.
Kazdopadne na tomhle svete se jeste nejakou dobu budu pohybovat. A kam se dostanu po smrti? Nevim, jen jsem smiren s faktem, ze jednou mi tahle dovolena (nebo spis trest) skonci.

btw kdosi kdysi rek ze odpoutani (pro nekoho od Boha, pro jineho od Jednoty, je jedno jak to nazyvame) a lidska touha jsou jedinym zdrojem lidskeho utrpeni. Takze pokrok a "zlo" jdou ruku v ruce.

[Edited by pan_dan on 27-02-2002 at 04:39 PM]

Teprve až pokácíte poslední strom, zabijete posledni rybu a otrávíte poslední řeku přijdete na to, že se peníze nedají jíst.

Old Post 27-02-2002 v 15:35 PM
pan dan je offline   Profil uživatele pan dan   Find more posts by pan dan   Foto galerie člena pan dan   Click here to Send pan dan a Private Message   Add pan dan to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
jjja
Stálý Člen

Karma uživatele jjja - 33% Pěstitelská

:( Příspěvek č. 23

NEbu se tady rozepisovat o smrti atd... atd.. protože vse uz bylo někdy napsano, nebo alespon myšlono...

Jenom se pozastavuju nad omezeností některých členů groweru.

JO a k tý smrti a pomíjivosti se docela hodí citát: I tohle pomine...

¨mějte se krasně

jen neztratit úctu.

RESPEKT.....

Old Post 11-05-2002 v 17:45 PM
jjja je offline   Profil uživatele jjja   Find more posts by jjja   Foto galerie člena jjja   Click here to Send jjja a Private Message   Add jjja to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
koles
teknokrat

Karma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% Pěstitelská

Zdraví aby nám tenhle thread neumřel, poskytl jsem mu nutnou resuscitaci =) Příspěvek č. 24

je tomu tak vždy v tomto čase podzimním: groweři se pomalu ale jistě začínají odpoutávat od svých denodenních a přízemních starostí a v blaženosti vyvolané sladkým dýmem přejímají o mnoha věcech - tu možná o praktických a v běžném životě využitelných, však i o věcech nadpozemských a ryze imaginárních (nemám na mysli komplexní čísla). jedním z takových myšlenkových (po)zastavení může být i téma smrt a co bude po ní...

v těch několika málo výše uvedených příspěvcích se objevila trojice názorů, vystihující tři základní názorové póly (resp. dva a jeden nenázorový )

1. po smrti nic není
2. po smrti něco je
3. je mi to fuck......

ale proč to píšu? tedy, snažil jsem se dát dohromady malou sumarizaci. téma je to dosti široké a navíc věřím, že na zcela vyčerpané... prosím, pište dál

osobně bych rád, aby po smrti existoval jiný život - jiná forma existence. dokonce tomu věřím. nerad se uzavírám do rámců jednotlivých náboženských konceptů. existenci vědomí (aspoň toho!) po smrti chápu ve velmi obecných podmínkách (každému to jeho jest!). co nám je ale nabízeno? od křesťanství věčný život v království božím (mno, nebránil bych se =), budhismem věčný koloběh bytí (reinkarnací) a nakonec vymanění z koloběhu (když jste už fakt mazáci s vysokym levelem =), a tak dále... nejsem expert na náboženství. tolik tedy tedy dva nejrozšířenější světové názory, ALE: nezamlčují nám něco křesťané, nebo nekážou budhisti něco navíc? pojďme si o tom pokecat!

co si myslíte vy?

Old Post 02-11-2003 v 19:50 PM
koles je offline   Profil uživatele koles   Find more posts by koles   Foto galerie člena koles   Click here to Send koles a Private Message   Add koles to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
koles
teknokrat

Karma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% Pěstitelská

Příspěvek č. 25

respektive jí poskytl už Realist, když jsem psal můj příspěvek

Old Post 02-11-2003 v 19:52 PM
koles je offline   Profil uživatele koles   Find more posts by koles   Foto galerie člena koles   Click here to Send koles a Private Message   Add koles to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Mr.FLOYD
Nový Člen

Karma uživatele Mr.FLOYD - 16% Pěstitelská

Příspěvek č. 26

Ja si zase myslim ze na smrt ma velky vplyv psychika cloveka ktora sa po smrti nestraca
proste kazdy v to co veri a ma vysnivane to sa mu splni zrealizuju sa jeho predstavy.Ale teda nesom si isty ci ta psychika ostava to je dalsi problem

Old Post 04-01-2006 v 22:26 PM
Mr.FLOYD je offline   Profil uživatele Mr.FLOYD   Find more posts by Mr.FLOYD   Foto galerie člena Mr.FLOYD   Click here to Send Mr.FLOYD a Private Message   Add Mr.FLOYD to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Rory
Stálý Člen

Karma uživatele Rory - 4% Pěstitelská

Příspěvek č. 27

tak sem si tu přečetl mnoho názorů na smrt a většinou měli společné to že se Nebojíte zemřít, nebojíte se smrti, nebojíte se o to co bude/nebude.... mam dojem že je přirozeností každého druhu aby se snažil přežít a tak si člověk vytvořil něco co bude po tom co zemře-protože to čeho se bojí (nebojí) není smrt, ale neexistence... kolik lidí zemřelo s úsměvem na tváři protože věřili že na ně nikdo nezapomene. že se o nich bude psát, vyprávět po generace...kolik velkých věcí se stalo jen ze sobeckých důvodů po sobě něco zanechat????
a VY co tvrdíte (věříte) že se smrti nebojíte, už ste třeba viděli někoho umírat?? nebo nějakou mrtvolu (např tělo pod prostěradlem u autonehody???) zamrazilo vás?? opravdu ste si řekli že být na jeho místě by bylo tak jednoduché??? vyrovnali byste se s tím že byste znali čas své smrti?? žili byste naplno do poslední chvíle, nebo byste žili jen pro smrt???

takže závěrem Já se tedy bojím SMRTI a nestydím se to říct, je to strach a bázeň ale zároven i respekt...

PS: nejsem věřící ani příslušník nějaký církve bo sekty, rád kalim, kravnu hulim a pěstuju

Old Post 05-01-2006 v 20:06 PM
Rory je offline   Profil uživatele Rory   Find more posts by Rory   Foto galerie člena Rory   Click here to Send Rory a Private Message   Add Rory to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Ondřej
Stálý Člen

Karma uživatele Ondřej - 5% Pěstitelská

Příspěvek č. 28

Možná to spíš patří do Zhuleneckých teorií a definicí, ale o tomhle jsme přemýšleli - jak můžeme vědět, co je po smrti, když nikdo ani neví, jaký je to umřít? Co když ve skutečnosti nejsme živí, ale jsme mrtví a to že někdo umře, znamená, že se reinkarnuje? Co když prožíváme smrt, a přitom si myslíme, že teprve přijde?

Já teda vím že přemýšlím o kravinách, ale děsně mě to baví

Viva México!

Old Post 05-01-2006 v 20:35 PM
Ondřej je offline   Profil uživatele Ondřej   Find more posts by Ondřej   Foto galerie člena Ondřej   Click here to Send Ondřej a Private Message   Add Ondřej to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Ondřej! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Varuker
Stálý Člen

Karma uživatele Varuker - 74% PěstitelskáKarma uživatele Varuker - 74% Pěstitelská

Příspěvek č. 29

Mno...mě osobně se líbí tahle věta:"Já se nebojím smrti,ale mám strach z toho,že budu tak dlouho mrtvej..."-to samozřejmě platí v případě,že by teda něco jako reinkarnace neexistovalo.Já tajně doufám,že existuje

Old Post 05-01-2006 v 21:11 PM
Varuker je offline   Profil uživatele Varuker   Find more posts by Varuker   Foto galerie člena Varuker   Click here to Send Varuker a Private Message   Add Varuker to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Mr.FLOYD
Nový Člen

Karma uživatele Mr.FLOYD - 16% Pěstitelská

Příspěvek č. 30

No som rad ze sa v tomto dva roky zabudnutom drede zacalo o5 diskutovat lebo myslim si ze je to velmi zaujimava tema a neraz ma pri rozmyslani o tom zamrazi

Nemam v tom jasno nemam jasno v mojich nazoroch o smrti a tak som sa vdaka podnetu z tohto threadu rozhodol precitat nejaku tu zaujimavu knizku tak dufam ze pomoze

Floyd

Old Post 05-01-2006 v 21:45 PM
Mr.FLOYD je offline   Profil uživatele Mr.FLOYD   Find more posts by Mr.FLOYD   Foto galerie člena Mr.FLOYD   Click here to Send Mr.FLOYD a Private Message   Add Mr.FLOYD to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kvasimodo
Stálý Člen

Karma uživatele kvasimodo - 91% PěstitelskáKarma uživatele kvasimodo - 91% PěstitelskáKarma uživatele kvasimodo - 91% Pěstitelská

Příspěvek č. 31

myslim ze citat knihy o smrti je zbytocne... kazdy nech ma svoj nazor na smrt. ja si myslim ze ked zomrieme tak sa s nami bude diat presne to iste co sa s nami dialo pred tym nez sme sa narodili ... cize nic... ale je to pekne na hovno neviem ci je to normalne v kazdom meste ale v tom mojom zomiera vela mladych ludi a povedsine moji kamarati cez vianoce mi zomreli 2 kamarati za posledne 2 roky zomrelo minimalne 10 ludi co boli moji znami z toho asi 6 ti boli mlady ludia ... je to na hovno ...

Old Post 05-01-2006 v 22:04 PM
kvasimodo je offline   Profil uživatele kvasimodo   Find more posts by kvasimodo   Foto galerie člena kvasimodo   Click here to Send kvasimodo a Private Message   Add kvasimodo to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kvasimodo
Stálý Člen

Karma uživatele kvasimodo - 91% PěstitelskáKarma uživatele kvasimodo - 91% PěstitelskáKarma uživatele kvasimodo - 91% Pěstitelská

Příspěvek č. 32

jeden kamarat skocil z bytovky, druhy nabural, dalsi zomrel na rakovinu , dalsi sa zaducil , dalsi obesil, dalsieho zrazilo auto, ostatnych radsej uz ani nespominam je to smutne no co spravim je mi luto ze som im nevedel pomoct....

Old Post 05-01-2006 v 22:09 PM
kvasimodo je offline   Profil uživatele kvasimodo   Find more posts by kvasimodo   Foto galerie člena kvasimodo   Click here to Send kvasimodo a Private Message   Add kvasimodo to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 22:43 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2 3 4 » 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás