Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Ako tak sledujem, v tomto threade nie je zatial ziadny zasupca zo SR. Takze skusim byt prvy.
Pochadzam z oblasti stredneho Slovenska a najcastejsie pouzivane vyrazy (teda aspon v mojej hulicskej komunite) su:
kurenarske zalezitosti:
--------------------------
- joint || john || brko
- vodna fajka je dachacka alebo (vodne) bongo
- ine nastroje: kacka, fajka, suche bongo, pigmejska fajka
-stuff = ganja, matrosh, trava, lakota, shit alebo jednoducho kurivo
- (docasne) skladovacie/prepravne/ulozne nadoby volame filmovky alebo sedemdecky
s kurenim suvisiace slovne spojenia:
----------------------------------------------
- dachnut si, dat si praska, hulit, pokuriti, odhovnit sa, IST CESTOU ZELENEHO DRAKA (zdravim Tima)
- byt (totalne, brutalne, ...) v hovnach (srackach), v riti, v p..., zdachany, vykureny, zhuleny, spraskany, odhovneny, vymliagany, vypatlany (na sracky alebo do pohody)
Najkrajsia konverzacia:
Clovek1-otazka: Dachneme si?
Clovek2-odpoved: Kurwa, jasne ze si dachneme!
(nasleduje vseobecna radost zainteresovanych...)
Clovek1 alebo Clovek2: Vytas dachacku
(nasleduje akt samotneho kurenia)
Clovek1 alebo Clovek2: Vyskusame hadam kacku...
(akt kurenia pokracuje...)
dalej sa konverzacia ubera nepredvidatelnym smerom...
* GanjA RuleZ *
Niektoré drogy nie sú zakázané preto, že by boli nebezpečné, ale sú nebezpečné preto, lebo sú zakázané.
cawte...vysvetli mi niekto aky rozdiel xapu cesi medzi nazvami skunk, ganja, zeli(trava...)...pretoze vsade je len brutalny skunk..ale nie vzdy to tak vyzera..a hovorim o ludoch co uz nejaky ten piatok hulia..diki
inak povedane mam pocit ze niekto si myli nazby..a nexcem to byt ja
No, jsem ze strednich Cech, vychodne od Phy a nase nejcastejsi vyrazy jsou:
joint = spek
byt IN = bejt zhulenej, bejt na srac(ky) a hodne casto proste rict, ze "to huleni fakt makaa"!
jinak asi trochu specifickej je nazev "slukarna" pro "slukovku" .
zapalovac = zapiik
Tak by mě zajímalo, jaký termíny používáte pro označení našich drahých a milých JOINTů. Zkrátka všechny možný i nemožný slangový, nářeční a jiný synonyma. A tady je na úvod pár kousků se kterejma sem se setkal.
špekatýr, špekaté, špekulace, špíček, špečíček
buřtík
válec
kónická
[joint] - cti, jak vidis
iont
a ve slangu divných lidí: marihuanová cigareta, heh.
dalsi dodam, az se poradim se svou sbirkou hulicskeho slangu /vyrazu z groweru je tam - mimochodom - pozehnane...
smrahno
john (nebo John???)
špíče (bez "k" na konci)
Dále jsem už nejednou slyšel anglické výrazy typu "blunt" apod. Někde jsem zaslechl, že jointům někteří lidičky říkají "křídla", ale někdo jiný mi zase sdělil, že se tak pojmenovávají houbičky, tak nevim...