Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Zákon a Právo » Petice-šiřte, posílejte, vylepujte
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2 3 4
Autor
Téma 
Riel
Nový Člen

Karma uživatele Riel - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 17

jako propagace na Groweru je to dobré, ale jako oficiální petice...?!
Musime si uvedomit, že ten text budou (snad) číst lidé, kteří jsou apriori proti, ačkoliv konopí nikdy nekouřili a pro které je konopí velkým strašákem!!!
Je třeba udělat oficiální verzi, přimíchat trochu paragrafů a statistik, okořenit trochou historie a navrch přidat třešínku zkušeností současných evropských zemí, kde byla marihuana legalizována...Holandsko a Švýcarsko....
Pokud má jít o oficiální text, musí mít, jak už tady jednou někdo napsal ...jak obsah, tak formu a musí představovat alternativu pro tento stát...a to jak ekonomickou, tak ekologickou...což bezpochyby umožňuje, jde o to ... umět tuto zlatou rybku...a to ve všech ohledech a zcela upřímně...jen bezchybně a profesionálně naservírovat...
doporučuji např: výsledky šetření a výzkumu spotřeby marihuany provedený statem New York roku 1944... výsledky výzkumu dopadly pro marihuanu velmi slibně, totiž " tato látka není pro společnost nebezpečná, pouze budí pohoršení" :0)
jo...nebo : marihuana (ta která se dá hulit) byla do evropy přivezena roku 1800...za čtyři roky poté již existoval oficiální spolek Poživačů hašiše a o pár let později byla napsána první báseň pod vlivem této látky...historie psychedelik zasahuje nejširší lidové vrstvy a umělce a šamany inspirovaly tyto látky dob, co je člověk člověkem, farmacie je starší než zemědělství a první závislý jsou mezi námi od pravěku!!!
Lidé jako Baudelaire a jeho kumpáni psali na hašiši a apsintu své básně, tenkráte opovrhovaní, dnes součástí všech čítanek a považováni za zakladatele moderního básnictví!!!!
Takových příkladů možno najít mnoho a nejen v umění!
S podravem...)

Old Post 30-12-2005 v 17:22 PM
Riel je offline   Profil uživatele Riel   Find more posts by Riel   Foto galerie člena Riel   Click here to Send Riel a Private Message   Add Riel to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
papaja
Stálý Člen

Karma uživatele papaja - 89% Pěstitelská

Příspěvek č. 18

to jo jen to napsat

...

Old Post 02-01-2006 v 02:43 AM
papaja je offline   Profil uživatele papaja   Find more posts by papaja   Foto galerie člena papaja   Click here to Send papaja a Private Message   Add papaja to your buddy list     Navštiv homepage uživatele papaja! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Riel
Nový Člen

Příspěvek č. 19

Cau Papajo, muzu to zkusit, ale chce to udelat v souvislosti s novyým drogovým zakonem....Breinwolf má tu knihu o historii drog, tam by se dalo taky něco najít, až přijedu, tak se stavím a zkusíme to splácat

Old Post 04-01-2006 v 11:50 AM
Riel je offline   Profil uživatele Riel   Find more posts by Riel   Foto galerie člena Riel   Click here to Send Riel a Private Message   Add Riel to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
papaja
Stálý Člen

Příspěvek č. 20

mám podezření
že nám to zlegalizujou dřív než začnem podepisovat.....

...

Old Post 04-01-2006 v 12:28 PM
papaja je offline   Profil uživatele papaja   Find more posts by papaja   Foto galerie člena papaja   Click here to Send papaja a Private Message   Add papaja to your buddy list     Navštiv homepage uživatele papaja! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Riel
Nový Člen

Příspěvek č. 21

Myslim, že to až tak hladce nepůjde....společnost se sice čím dál tím víc liberalizuje...viz.nedávno přijatý zákon o registraci homosexuálních párů, ale přece jen jsme postkomunistická země a u koryta je zatím ČSSD, která se paktuje s komunisty...Každopádně už povolení legálního vypěstování několika mála kytek u každého huliče na balkoně, okně či jiném dobře viditelném místě, už to je první vlaštovka, ale těžko říci, zda konečným krokem bude legalizace nebo prohibice ....uvidime

Old Post 06-01-2006 v 15:54 PM
Host
Host

Příspěvek č. 22

citace:
Původní příspěvek od papaja
mám podezření
že nám to zlegalizujou dřív než začnem podepisovat.....

já myslela, že to je cílem petice? teda doufám, že cílem lidí sepisujících petice není sice provedení toho, oč petice žádá, ovšem VÝHRADNĚ NA ZÁKLADĚ PETICE, bez petice nepovolovat
fakt doufám, že jsem to jenom blbě pochopila, jen netuším, jak jsem to pochopit měla

Naposledy upravil 03-02-2006 v 11:01 AM

Old Post 02-02-2006 v 14:57 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
papaja
Stálý Člen

Příspěvek č. 23

to si špatně pochopila
zítra to asi uzavřem a začneme to šířit...
tedy já a breinwolf, snad i riel se připojí

...

Old Post 02-02-2006 v 23:06 PM
Host
Host

Příspěvek č. 24

papaja: ok, ale pořád fakt nevím, jak byl Tvůj "povzdech" myšlen

mno já se k tomuhle nepřipojím z jednoho prostého důvodu - je tam opět, že tato květina zahřeje, obleče a kdesi cosi - ale "Stop geneticky upravenému technickému konopí. Přestaňme pěstovat zrůdu a legalizujme princeznu mezi rostlinami-konopí seté, indické a ruderální."
Nechám stranou to, co všechno mi v hlavě vyvolává Tvoje opakované zdůrazňování nenávisti vůči rostlině. Stále jsem neviděla relevantní argumenty, které spojují sativu či indiku s výrobou konopných lan, takže stále nevěřím, že se z konopí, které pěstují huliči, aby je zhulilo, dají lana vyrobit. Fajn, jde z toho možná látka, papír, biomasa apod. Možná jsem málo informovaná, ale neznám materiál, který by mohl konkurovat v dostupnosti a v pevnosti technickému konopí při výrobě lan. Možná lana nepotřebujeme?

Budu ráda, až vejde v platnost zákon o dekriminalizaci pěstování pro vlastní potřebu. Ale cítit se povolána k odsouzení živého organismu k likvidaci? Děkuji, to nechci a nemám zapotřebí.

Old Post 03-02-2006 v 00:42 AM
papaja
Stálý Člen

Příspěvek č. 25

technické konopí není nic jiného než jedna varieta cannabis sativa-a vybraná tak, aby obsahovala co nejméně thc..ok až ti zparchantí kytky pylem z techniky -do tří generací je konec...stačí?

...

Old Post 03-02-2006 v 09:59 AM
Host
Host

Příspěvek č. 26

nestačí pokud budeš jedním dechem mluvit o technickým jako o zrůdě a o tom, jak konopí je vhodno k průmyslovému využití, tak nestačí

Naposledy upravil 03-02-2006 v 11:05 AM

Old Post 03-02-2006 v 10:07 AM
Host
Host

Příspěvek č. 27

Ne, tohle nikam neposílejte, nemá to cenu, je to špatně stylizovaný, dá se říci, že to vypadá jako by to psal nějakej puberťák (sorry ) Každá snaha se cení, ale tohle nebude mít úspěch. Navíc to obsahuje pěkný vylomeniny (viz. Důvod: Je třeba uznat konopí jeho místo na zemi. Je to rostlina, jež Vás oděje, zahřeje a mysl potěší.) No veřejně vychvalovat strav intoxikace mi nepříjde nic dobrého. Už ta citace "oděje", to mi přináši synonimum pro "závislost"
Jo a nemusíte mě kamenovat tím ať to napíšu sám. Já potřebu legalizovat nemám. Ale dekriminalizaci vítám.

Old Post 03-02-2006 v 10:42 AM
papaja
Stálý Člen

Příspěvek č. 28

no jo
kluci co duší pěstujou
pod 600 w a výš
by neměli mít možnost prodat do hospůdek
své přebytky?
proč si nemůžu koupit brčko v hospůdce
a v klidu si zapálit
třeba od souseda?

...

Old Post 03-02-2006 v 11:50 AM
Host
Host

Příspěvek č. 29

papajo, tohle je názor nás, kteří marjánku užíváme
domnívala jsem se, že petice má sloužit k tomu, aby se změnilo vnímání marjánky jako něčeho, co zabíjí naše děti, v myslích těch, kteří na ni takhle koukají - tzn. změnit povědomí přísunem informací
pokud chceš argumentovat takto, huliči Ti přitakají, ale chci vidět někoho, kdo třeba přemejšlí, že teda možná ta tráva... no... není tak děsná, jak furt říkají... a dostane se mu do rukou něco, co obhajuje legalizaci ganji tím, že přece můžu prodat, když mám přebytek, a můžu si zapálit třeba od souseda... promiň, s těmito argumenty a jejich odezvami u starších lidí mám osobní zkušenosti, ani jednou dobré (u všech sedmi případů okamžitě došlo k obrannýmu postoji a marjánku to v jejich vnímání hodilo do žumpy... )
sobectví a ignorace... málokdo to vidí rád... proto si myslím, že jediná cesta je rozumně argumentovat, ne říkat "a proč já nemůžu, já chci a vy to prostě nechcete pochopit"

Old Post 03-02-2006 v 12:04 PM
papaja
Stálý Člen

Příspěvek č. 30

petice má za cíl legalizaci-tedy možnost prodeje a nákupu marihuany
jestli se ti to jedubabko nelíbí
nechápu pak proč je tolik vychvalovaný hulandsko
se svými báječnými c-shopy?
ANO PRAHA
je nový Amsterdam východu
jde o to
zlegalizovat
a zbavit démona strachu
té moci
jež nutí growmany bát se o své výpěstky
ok?

...

Old Post 03-02-2006 v 12:24 PM
Host
Host

Příspěvek č. 31

aha, já myslela, že cílem je legalizovat pěstování a odstranit kriminalizaci slušných lidí, kteří si prostě pro sebe něco vypěstovali, netušila jsem, že o tohle nejde, že jde čistě o legalizaci prodeje...
mno tak já jsem pro možnost pěstovat si pro vlastní potřebu, pro to jsem všema deseti... jestli se časem povolí prodej, ok, ale petici, která za jedinej svůj cíl klade povolení prodeje, mno tak to holt ne

mám v tom teď trochu zmatek, coby charta05 hovoříš o povolení pěstování - omlouvám se, že pro mě slovo "pěstování" neznamená "prodej"; myslím, že by bylo fér, pokud tedy cílem petice je povolení prodeje, to tam taky napsat a neschovávat se za mravné "povolte pěstování"...

domnívala jsem se, asi mylně, že growery nutí ke strachu o své výpěstky fakt, že pěstování není povoleno, ne, že není povolen prodej....

Naposledy upravil 03-02-2006 v 14:03 PM

Old Post 03-02-2006 v 12:34 PM
papaja
Stálý Člen

Příspěvek č. 32

ono je to trochu
jak se spojenýma nádobama
prodej i pěstování
když se bude svobodně prodávat
půjde rozhodně svobodně pěstovat
proč si nemohu svobodně koupit hašiš z maroka
prvotřídní kvality ne turistický salámek
jako je to dnes

...

Old Post 03-02-2006 v 13:08 PM
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 04:05 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2 3 4  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás