Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Jahudka!: Anketka na svem miste, jak jsi chtel..k tematu se nejak nebudu vyjadrovat- snad jen hodne stesti
Oh Danny Boy the pipes, the pipes are calling, from glen to glen and down the mountain side
The summer's gone and all the roses dying, 'tis you 'tis you must go and I must bide
But come ye back when summer's in the meadow or when the valley's hushed and white with snow
'Tis I'll be there in sunshine or in shadow Oh Danny Boy, Oh Danny Boy I love you so
teplota varu thc je 200 stupnov C. inac thc sa ziskava extrakciou za pomoci organickych rozpustadiel pripadne tukov. ty nepotrebujes vediet len teplotu varu thc, ale aj ostatnych latok v kytke.
tu mas cosi o thc http://www.erowid.org/plants/cannab...ata_sheet.shtml
Krychle - Dik..Ja jdu samozrejme hlasovat pro moji novou technologii
CAESAR - Dik Vybornej link.
Jinak bych chtel rict,ze jakmile budu mit nejakou zasobu listi chci tohle vyzkouset.Jde mi samozrejme o to to prvni rozebrat teoreticky.Ano moh bych to zkouset sam a pak sem dat uz zdokumentovanej pokus.Ale to prave nechci protoze to jednak muze nekdo vyzkouset driv nez ja a ja bych to uz zkouset nemusel a usetril bych si praci a za druhy to treba fungovat vubec nemusi coz muzu zjistit i z vasich logickejch zaveru a pripominek a pak si usetrim praci a zkouset to nebudu.Taky to uz vyzkouseny nekym davno muze bejt a pak bych to cely delal zbytecne coz se mi nechce.Trosku me mrzi ze tady na groweru je dost lidi k pokusum a nebo i jen teorii okolo skeptickejch..
Opravdu mi to neda a musim se k tvemu Verneovskemu planu vyjadrit. Prvni vec je ta, ze se nejedna o destilaci (to by obe latky musely byt misitelne), ale o prehaneni vodni parou, coz je metoda provedenim velmi podobna, ovsem jejim ucelem je precisteni organicke latky s vodou nemisitelne...precisteni bych chapala jako proces, kterym zbavim vychozi latku nejakeho maleho procenta nezadoucich primesi...v tvem papinaku s listim jsou nezadouci necistoty a thc v naprosto nevyhovujicim procentualnim pomeru, nemluve o tom, ze kdyby se ti tvuj dabelsky plan podaril, nevidim duvod, proc z tisicu latek obsazenych v rostline by ti melo predestlivat jen thc....
Pokud chces extrahovat ucinnou latku, ma smysl napr. vyroba honey oilu, kdy se thc rozpusti ( a samozrejme i neco navic ) v butanu, oddeli od tveho materialu, butan se necha vytekat a je to...
geisha - nemyslim si ze mas tak uplne ve vsem pravdu.Jak je definovana destilace nevim ale veril bych tomu ze je to jak rikas..Muzu to teda nazyvat jinak.
Souhlasim i s tim ze bych nemel naprosto cisty THC protoze v listi jsou samozrejme obsazeny i jiny latky a pokavad by tyto latky mely mensi teplotu varu nez samotny THC logicky by se "destilovaly taky"..Ja ale myslim ze nejde az tak o nejakou 99,9 procentni cistotu THC.Jde spis o vyuziti odpadu a ziskani z neho neceho cistciho a treba vyrobu hash oleje nebo neceho podobnyho.Proste suroviny ktera by se dala pridavat kamkoliv.Nevim jak jsi dospela k tomu ze bych to prohanel vodni parou...Mno budu muset udelat nakres jak by to melo vypadat..
-Jde o to ohrat material na cca 200stupnu celsia az se zacne THC (spolecne s jinymi latkami varit).Potom tento ziskany plyn bych ochladil a tim by vlastne latky vyparene v tomto plynu musely zkondenzovat.Kdyz bych ten plyn prohanel vodou v ktery by latky zaroven kondenzovaly a pak bych vodu nechal odparit a jako vysledek by musela zbejt nejaka smes s vysokym obsahem THC..
Jinak o rozpousteni THC v uhlovodikach vim ale zda se mi to pomerne neefektivni vzhledem k tomu,ze tahle procedura se muze se stejnym materialem nekolikrat opakovat a pokazdy se z toho dostanou ucinny latky.Takova vaporizace musi fungovat na 99 procent protoze kdyz material ohreju na teplotu varu THC tak se THC proste vypari vsechno..
ak by som chcel ziskat ciste thc, tak by som postupoval asi takto- kupil by som si cisty, ale p.a. aceton, pripadne toluen. zmiesal by som to s najemno rozdrtebnym matrosom. nechal by som to asi 2 dni stat(samozrejme zaktryte, aby mi nevyprchal aceton/toluen/. nasledne by som to prefiltroval, za pouzitia vyvevy. oddestiloval by som aceton/toluen/ potom by som zistil ake latky obsahuje konope, ktore su rozpustne v toluene a ktore maju aku teplotu varu,pripadne tuhnutia a potom by som rozmyslal dalej, akymi sposobmi by sa dala vycistit dana zmes latok.
k tej vaporizacii: neviem co presne leze z vaporizera, ale asi by som to prehnal cez chladic, ktory by to uviedol do kvapalneho stadia a pekne by mi to vytekalo ddo nejakej nadoby, to co by ostalo v trubkach by som vyplachol tym tekom.
na rozpustenie sa moze pouzit aj v podstate akykolvek alkohol o vysokej cistote, ktory neobsahuje zdraviu skodlive latky. moze sa pouzit aj s latkami skodlivymi, ale to je potom robota navyse s odstranovanim tychto latok
CAESAR - musim s tebou souhlasit s tim postupem co pises.Vlastne neco takovyho mam na mysli.Kazdopadne mi nejde o ziskavani naprosto cistyho THC ale spis o vyuziti veskeryho materialu z kytky.Myslim ze cistota by nemela mit az takovej vliv.
Ted me napadlo aby se celej proces jeste zjednodusil ze by sla pouzit obycejna horkovzdusna trouba ktera by se nastavila na 200stupnu a z ty by se horkej plyn hnal dal pres chladic presne jak pises..Jsem rozhodnutej to vyzkouset.
Nevyhoda je jasna predem.A to je to ze i kdyz bych neco ziskal tak v zadnym pripade nezjistim kolik procent THC ta latka bude obsahovat...
Prvni a zasadni problem je ze thc se destilaci ziskat neda ;-) Myslis ze kdyby to bylo tak jednoduchy tak by se vsichni srali s butanem a dalsima ne zrovna levnyma rozpoustedlama?
Efx - pravdu mit muzes..Rekni mi teda jak vis na 100 procent ze nejde ziskat THC pomoci destilace?
Jak asi podle tebe funguje vaporizer?Nebo kdyz hulite speky.Neni to nic jinyho nez THC ktery projde varem a to co hulime jsou jeho pary + dalsi primesy.To znamena,ze to z toho vzduchu musi jit zase dostat.
A proc to nedelaj ostatni?Tezko rict.Treba je to nenapadalo a napadlo to az me (genialni napad jako vzdycky),nebo to treba opravdu nejde,taky je mozny ze to ale delaj a jenom to tak nedela nikdo tady
Tahle diskuse je prave o tom,jestli ma smysl to vyzkouset a nebo ne.Dokazte mi nekdo proc by to neslo a uznam ze je to blbost a klidne to necham smaznout.Nikdo nepouzil zatim zadnej padnej dukaz proc by to neslo..
yavar-No jasne ze jo..Nejde o to THC rozpoustet ve vode.Pokavad budu chtit rozpoustet THC pouziju k tomu ethanol nebo nejakej jinej uhlovodik.Prave nejvetsi machrovina tohohle postupu narozdil od klasickyho rozpousteni v necem je to,ze v ty vode by vlastne to THC bylo bud ve forme pevny nebo kapalny ale rozhodne by nebylo s tou vodou smichany.Kdyz by se voda potom nechala vyparit zustal by na stenach nebo na dne cistej produkt.Kdyz se to samy dela treba s ethanolem nebo butanem neni to jednoduchy,protoze kazda chemicka latka obsahuje primesi(necistoty) a tyhle veci jsou pak obsazeny i ve zbytkovym produktu z kteryho uz jdou jen velice tezko odfiltrovat.Tudiz neni ani zdravy pouzivat metodu acetonovou,butanovou nebo jiny ktery jsou zalozeny primo na rozpousteni THC.Tyhle metody by byly dobry jen v pripade,ze by clovek mel k dispozici naprosto cisty chemikalie...Jedina pouzitelna rozpousteci metoda a tu uznavam je v tucich.Ale i ta neni dotazena do konce protoze kdyz je mozny listi pouzit nekolikrat po sobe tak se vlastne ani vsechno THC obsazeny v listech do toho tuku nerozpusti.Metodou vaporizace by se muselo z listi dostat podle me 99 procent ucinnych latek.
Chtelo by to vyzkouset to uznavam.K tomu potrebuju ovsem hromadu listi,chladic jako na vyrobu chlastu a taky tu horkovzdusnou troubu..Casem tohle vyzkousim pokavad me do ty doby nikdo nevyvrati ze to na 100 procent nejde..Coz bych byl mozna i rad,protoze bych se s tim nesral treba i zbytecne.Rozhodne to je min narocny nez zkouset pestovat kytky v podtlaku a ma to daleko vetsi vyuzitelnost..
ART NO.260.315 - na to jsem myslel taky ze bych misto horkyho vzduchu pouzil nejakou kapalinu ktera by mela vyssi teplotu varu nez THC.Problem by tam ale podle me nastal prave v tom,ze kdyz by se tohle destilovalo tak by ta kapalina nesmela mit v sobe zadnou latku ktera by se vyparovala driv nez to THC.Jinak by vyslednej produkt obsahoval plno tezce odtranitelnejch necistot..Prave proto jsem chtel pouzit jenom horkej vzduch kterym by se listi ohralo na 200 stupnu pri kterym se vari THC..Vypary bych kondenzoval v klasicky destilacni kolone jako na alkohol.
yavar - podle me by ty vypary ani zadnou vodu neobsahovaly protoze bych ohrival az suchy listy.A v tom je ten rozdil.Tahle debata je tak slozita ze nektery veci asi nejsou dost srozumitelny..Mozna nakreslim planek jak by to melo vypadat..K ty otazce jestli se THC znova zkondenzuje jako voda-myslim ze to bude to samy.THC je pri urcity teplote a tlaku kapalny/pevny.Tim ze ho ohreju na 200 stupnu tak se zacne varit a vyparovat.Co se stane kdyz vzduch obsahujici THC zase ochladim na puvodni teplotu?Podle me THC opet zmeni skupenstvi na pevne/kapalne..Kdyz by to tak nebylo tomu bych se divil.Znamenalo by to totiz ze by THC melo v nasich podminkach nekolik skupenstvi a to se mi zda jako nesmysl..
Ja zkusim nakreslit nejaky schema ale neumim v tech programech moc kreslit..
yavar - tak to ja prave nevim s tou strukturou.To by musel se vyjadrit nejakej chemik.Ale zda se mi to neprevdepodobny.Voda ma taky skupenstvi ale ze by nejak menila strukturu o tom nevim.Pravda ale je ze treba uhlik ma strukturu.Fakt nevim jak je so s THC a zmenou struktury.
Kdyz bych bral THC jako THC ze zadny struktury nemeni muselo by se z toho vzduchu dostat zase zpatky.Prece se nezmeni v plyn i kdyz to by taky bylo zejimavy.Zda se mi to ale dost nepravdepodobny protoze kdyz se pouziva metoda rozpusteni THC v butanu nebo ethanolu a ten se pak necha odparit taky na dne zustane taknejak "cisty"THC..
1.Separovat THC z hulení samozřejmě jde, stejně jako snad všechny látky produkované rostlinami.
2.Tím že budeš sedět v laborce a vyrábět čisté (více či méně) THC nemáš s growingem nic společného a tvoříš FET, kterej si můžeš nejlépe rovnou píchat do žíly a papá legalizace a pouhé pěstování kytiček jde do háje.
3.Stejně o tom zase jen žvaníte a k ničemu to nebude.Pletu se?
Apofiss - me nejde o to si to slehat do zily nebo neco podobnyho.Jednak koncentrovanej produkt ma sirsi vyuzitelnost na cokoliv(do jidla,alkoholu atd).Zadalsi mit to koncentrovany je dobra vec z hlediska zdravi.Protoze nemusim obrazne receno vyhulit kilo matrose abych se zhulil ale staci jenom gram.Tim padem do sebe narvu 1000x min skodlivin.Taky se mi to libi i jako pokus.Taky by to mohlo bejt lepsi k dlouhodobymu skladovani..Kdyz si vezmes hash tak je to neco podobnyho a nikdo proti tomu nic nema...
Mas pravdu ze zvanime a mozna se to nikdy neuskutecni.Ovsem tahle diskuse ma presto smysl.Trebas tohle nekdo zrovna hleda a uskutecni to nekdo jinej.Muze se to hodit nekomu jinymu.Kazdopadne jsem nic takovyho na groweru zatim nenasel kdyz nepocitam butanovou metodu..
Rad bych to uskutecnil protoze se mi to zda celkem snadny a za pokus to stoji.Tohle neni tak k hovnu jako pestovat v podtlaku ze jo.Tohle se muze hodit pro vyuziti zbytku nebo samcu atd..Cekam co se z tyhle diskuse vyvrbi a doufam ze to otestuju zase tolik veci k tomu potreba neni.Kazdopadne to nebude hned zejtra.