Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
to WES37 - budes se divit, ale zasilku od seedsdirect jsem dostal min. 5x. Kupoval jsem semena protoze jsem je chtel a ne pro to, abych na nich vydelal, nebo na prodeji rizku. Navic matkarnu nemam taky.
2 KCB: myslel jsem to tak - že když jsis koupil tak drahe semena - tak by se ti asi nelibilo - že kdyby jsi prodal řizek (což už je matka a ne riziko, že bude samec), tak by se ti asi nelibilo - kdyby typek nemusel podstupovat to riziko, že mu vyjedou samci a ma to o nekolik set levnější.
P.S. neřikam, že ty prodavaš, nebo kupuješ řizky - ale davam přiklad jak jsem to myslel a o co mi jde. Neřikam o nikom nic konkretně. Myslim, že je to individualni věc a každy ma na to rozilny nazor.
Proc by me neco takoveho melo srat ? Uz do toho zase tahas prachy, nemam je rad. Ja jsem se rozhodl si objednat nejake semena, kolik jsem za ne dal to je mi fuk, chtel jsem urcity kultivar, tak jsem si ho koupil. Ale to neznamena, ze si ho budu skudlit doma sam pro sebe, nekdo jiny ho taky rozhodne muze ocenit a proc za to nedejboze brat nejake penize, nekdy v budoucnu muze mit neco zajimaveho taky druha strana.
Kdyby stejne jako Ty premysleli i ostatni lide, tak pocet clenu na groweru by mozna mel stejne cislo jako ted, ale 99 % prispevku by se odkazovalo na informace typu jedna pani povidala, nebo mas to pekne karma +.
Kcb: kdyby bylo všem jedno za kolik si kupujou semena - myslim, že by nebyly přispěvky typu "mas to pekne K+"
Ja bych to taky klidne udelal jako ty - ale neni mi jedno kolik za co dam. Jak už jsem napsal vyš - každy na to ma svuj nazor. Ty mas takovy, tam ten ma zase takovy - a ja nestojim ani tam, ani tam - ale přemyšlim o tom, proč ten ma takovy nazor a ten zase takovy. Nřikam, že to ma byt tak - ale řikam, že chapu toho, kteremu se to tak nelibi. Kdyby bylo na me, tak bych to taky tak delal - ale když mi nekdo da řizek, s tim - že nechce aby z neho byla matka - tak mu snad ferove vyhovim. Když mi nekdo nabidne řizek a řekne mi, že si z toho mam udelat matku - tak přece nebudu proti. Už?
....mám už skoro rok a půl JH a pořád ho řežu řízky z řízků (neměl jsem k dispozici matkárnu).. no a myslim, že je kvalita pořád naprosto stejná-brutální...
to wencanowak: myslim, ze spis rizne, necha narust a pak pred kvetem, zase nakou vetev urizne a tak furt dokola... Genetikum, by se to asi moc nelibilo. Ty povazujou uz rizek z rizku, za nespolehlivy. De hlavne o to, ze kyti roste a podleha vnejsim podminkam a to, co ty uriznes a das zakorenit, je vlastne uplne nove vyvinuty pletivo za urcitejch podminek, kterejm kyti samozrejme podleha. A navic starim puvodnich bunek se zvysuje procento chyby pri utvareni novejch...
Par kecu navic... pro nas to vlastne ani nema vyznam... Jedine snad, kdyby nekdo tvrdil, ze ma zaruceny semena, tak musej bejt splozeny ze samce a samice z prvni generace overenejch semen... Jinak nema pravdu....
řízky z řízků z řízků z řízků.... časem se to projeví, třeba když dostaneš řízky od někoho kdo je udělal z řízků a ty byly z řízků... kytky slábnou, jsou náchylnější k chorobám a hlavně začne být každá jiná - jedna je bomba, sestřička je chudinka - aneb i jednovaječná dvojčata, která mají stejný genotyp se liší, protože gen se může, ale nemusí projevit a tak dále...
trochu jsem experimentoval s návratem kytky zpět do vegetace, po opatrné ale důkladné sklizni (nechat co nejvíc "rozdvojení" pro nové výhonky, ale důkladně sundat každý kvítek) jsem kytku přepnul na 18/6, rosil a za pár dní vyrazila k novému životu, a po další sklizni ještě jednou to samé, a pak jsem se na to vyprdnul a koupil nová semínka, takže těžko říct, jak by to dopadalo dál a dál, mohlo by to mít tu výhodu, že nepotřebuješ dva pěstební prostory a kytka je navíc od začátku pěkně rozvětvená
Nepodporujte organizovaný zločin, pěstujte si sami
To vubec neni spatnej napad, ale myslim, ze casem by kyti tak jako tak zahynula. Neni to trvalka a ma naprogramovano vyrust, splodit a zemrit. V prirode urcite neni problem, aby za dobrejch podminek kvetla dlouho, nebo treba po ulomeni vyrostla a vykvetla znova, ale stari puvodnich bunek se casem musi projevit -myslim, ze po treti by kyti uz nevykvetla. A po druhy to nebude mnozstvim ani kvalitou srovnatelny s normalnim pestovanim.
Slysel sem, ze nekdo pestuje -udrzuje v rustu- matku i po nekolik let (myslim, ze tam bylo az deset?), ale to je velkej rozdil od prirody, kde kyti po urcity dobe (i za stejny svetelny periody) stejne vykvete.
cuz
chci udelat rizek z rizku. kytka ze ktere to budu delat je mendochino madness. nejde mi ani tak o degeneraci jako o to jesi bude nejak na skodu kdyz mam mendochino v jinem substratu nez rizek zni udelany. jak se bude ten rizek chovat? myslim ze by to nemelo mit vliv- vzdyt je to jen otazka zivin...
to i...myself: Vseobecne: Pokud vytvoris rizku lepsi podminky ,nez mela mati, tak by teoreticky mel bejt este lepsi.(treba kliceni rizku v rockwoolu nema s hlinou nic moc spolecnyho a pokud ho pak das do hydra, tak ti vyroste husta hydro kytka, ikdyz jeji matka byla z hliny.)
Problem, kterej muze nastat je, ze se kyti bude deformovat-proste vyroste zmetek, na coz ale nemaj tolik vliv vnejsi podminky jako spis... (bla bla kecy nahore)