Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Z vlastni zkusenosti doporucuju po puknuti seminka a ukazani cca 5 mm klicku Jiffy. To jsou kvetinace z raseliny, vypada to jako hnedosedy lisovany papirovy kvetinacek, prodavaji se jako plata po X kusech (ctvercovy) nebo kulaty zasunuty do sebe. Kupuju maly 5x5 cm, do nich Lignocel. Lignocel = kokosova slisovana briketa za asi 35 Kc. Namocis do vody a je to.
Pak dam ten kokos asi 3 cm pod uroven kvetinacku, do nej udelam diru a soupnu seminko klickem dolu tak, abych na to seminko videl. Jak roste, prihrnuju ho az se dostanu ke kraji a pak tu rostlinku pomoci spejle podpiram - pokud to vyzaduje.
Mlade kyti se nezalejvaji proudem vody!!! Klidne je totiz muzes prelit, to by docela odpovidalo tomu zezloutnuti, zvlast v kombinaci s mizernym vetranim. Ja jen 2x denne rosim pomoci rozprasovace (asi 50 Kc) tak, aby byl vrsek kvetinace promoklej. Nehnojit! Kvetinacky by nemely stat ve vode! Zvlast jestli pouzivas plastove kvetinace od jogurtu, ty jsou na nic.
Vyplati se koupit si za cca 80 Kc v baumaxu sklenicek, to to jede Ale opravdu si dej majzla na tu zalivku, obcas jsem takhle malou kytku zlomil a vzdycky se nejaka poskodila nadmernym zalitim.
na to zalivani, pokud to nechces delat cerpadlem (ktere se Ti tam asi nevleze, i s elektronikou a nadrzi), si sezen kapacku (infuziu), at tam do toho obcas kapka spadne - to musis vystelovat.
K tomu, kolik co zere: Zarovky a halogenky jsou na pytel, moc cerveny slozky=velky tenky 100nky a nic moc pomer svitivost/spotreba, uvazuj nad zarivkama (mala spotreba, ale svetla taky nic moc, na druhe strane tolik nehreji, je tady moc pekny vyzkumny thread, ) nebo sodik vybojka, fakt stoji za to. JInak vsechno zere tolik, kolik to ma napsany na stitku
stalo se mi totiz pred nejakou dobou to same. Vyklicila mi semena pod sporivkama, ja si koupil 150sodik a prdnul jsem ho nad kytky do skrine... No a vetrak? ten jsem si rikal, ze zaridim hned dalsi den, ale na kytky uz jsem chtel svitit, at neztracim cas... Pustil jsem to, privrel skrin (rikal jsem si, at se vetra) a sel cumet na bednu. asi za dve hodky se du podivat, jak rostou (-: a hle... nerostou. totiz, polozily se v kvetinaci a uz sem je zvednout neprinutil. Proste jsi je, podobne jako ja uvaril. Nebylo to zalejvanim. Protoze, kdyby byly preschle nedostatkem vody a ne teplem, tak je prave trocha vody zase zpruzi. Takova kytka se dokaze vzpamatovat. Nikoliv vsak kytka, kterou zavres na chvili do sauny, coz jsem udelal ja a udelal jsi to i ty.
a zalejvat staci bohate jednou denni. Ostatne, pozdeji se zalejva i mene casto. To si casem vychtytas... Ja osobne zalejvam kytky kazde rano... a jen obcas, kdy prijdu domu a hlina je prilis sucha nebo listy trochu svesene, tak dodam trochu vody...
Chlopi, takove kecy typu musis mit 2 vetraky v bedne. No nevim, v takove bedne jako mas ty to jde i bez toho. Mam uplne stejnou bednu a jednu kytku a uz je ve kvetu!! Zadny probleeem!!!!!!!!mam tam 37 stupnu a ta pryskirice s toho uplne tece. !!!!!!Kdyz to 2x za den vyvetras jak ja tak budes mit uspech samozrejme podle odrudy!
TO MAXO: Vraj ten prodavač byl rovnako zhulený ako ty Hele, když nechceš dělat hydrophonii a nejseš s rostlinkou často, tak tam hoď samozavlažovací květník,, Je to hodně užitečná věcička,, rostlinka si prostě natáhne, kolik potřebuje,, Protože ta moje mrcha s kterou teď začínám mi pod 250W vypije přez 2l denně(v periodě slunce) Takže ji tak co 3-4 h dolívám vodu,, Ještě že přecházím na Hydro...
Nebo si ten samozavlažovák udělej sám,,, hoď na sebe dva květináče (tady na Grow. najdeš spoustu fotek) zajdi do Baumaxu pro zavlažovací knot a je to,,,
Jinak přeji s pěstěním hodně zdaru,,
Tiez som mal problemy zohnat v Blave Lignocel - nasiel som ho az v Carrefour-e medzi prislusenstvom pre skrecky a akvariove ryby. Jedna kocka - 650g stoji cca 50.sk SeeYa