Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Pu-erh :Je mi jasný,že pokud nemám plantáž jako v Indii,tak charásek rozhodně mít nebudu!škoda.Asi si to můžou dovolit,vyhazovat celý pálky.Já jsem to spíš myslel tak,že by z těch našich kytiček dalo vytřískat trochu víc než normálně.A vypadá to,potom co jsem četl od ostatních,že to půjde!! dík.
takze teoreticky kdybych "prezhavoval" kytku dal bych na to siriuse (UV+IR) tak by se chranila pryskyrici a vysledkem by byla lepsi ??? .... ale co kdyby se nestacila branit tak bych ji prece mohl ususit za ziva ne ? chtel bych vedet jak ucine ji muzu zhavit aby vydrzela a rostla by porad dal kdyz tak jak by se dalo predejit ususeni ? Pestovani peace :-}
Původní příspěvek od Radovan papaja:A neztrati to nějak silu pak nebo se opravdu uděla vice pryskyřice???
dělám to tak dvakrát do roka, mám obavu z plísně, která vzniká také zytečným ošaháváním a mačkáním...trpím, když mi paličku někdo sevře a zmáčkne-mám chuť se proměnit v zenového učitele a mlátit po hlavě násadou od koštěte...
sílu rozhodně neztratí, pryskyřïce se obnoví...
jestli více nevím, nedělám charas tak často
no jasně,jak už ady bylo řečeno,tak pryskyřice je ochrana nejen před vysycháním a čím víc kytku trápíš,tím víc pryskyřice tvoří,proto se vyplatí rostlinu v poslední fázi květu nařezávat žiletkou(jen stonky!!!) nebo probodnout hřebíkem-to všechno se projeví na pryskyřici.
pompocoyot: na toho siriuse bacha,mohl bys tukytku tím zabít!!! Protože to světlo působí antbakteriálně tzn. zabijí vše živé, tak bych tím nedoporučoval osvěcovat déle jak 2-5min. a na druhou stranu zase težko říct, jestli se tak krátká doba vůbec projeví na množství lepidýlka na palicích... Určitě lepší řešení je UV zářivka,která se používá do terárií pro plazy-dá se koupit na netu za cca. 300kč... ale jestli to budešzkoušet s tím siriusem, tak dej potom určitě vědět. hodně ůspěchú a velkou úrodu
hej tak IR nevyhovuje ususil sem malem kytku zaziva takze siriuse davam uz jen na UV a nebo kdyz davam + IR tak to necham tak max metr nebo dva od kytky bo uz to fakt susi ale vychazi to palicky zhnedly jak cyp takze )) spokojenost a stim zarezavanim stonků je to jak ?? jen trochu nariznout ?? nebo jak ??
pompocoyot: tak aspoň víš, jak můžeš sušit kytky,až se ti nebude chtít čekat na pozvolné vysušení ;-) normálně vezmeš žiletku a nařezáváš stonek zešikma,jako když odřezáváš klony a řezy můžeš dělat klidně i po několika milimetrech,ale bacha na tenší větve,ať je neuřízneš. jinak se nemusíš ničeho bát a dej ji co proto(ale dělej to až tak poslední 3 týdny před sklizní). ;-)
warior: mas naky thread kde to mas zdokumentovane fotografiami? chcel by som si popozerat ako to presne robis a aky si mal zisk ... samozrejme to asi skusim ale radsej by som to najskor videl nez ju zacnem rezat ... to moj ejedine zlato [okrem priatelky]...
tak tahle to dělám,prostě vezmu žiletku a nařezávám...moc hluboko to stejně nejde,protože ten stonek je fakt tvrdej... a řezy dělám docela nahusto-jen pár milimetrů od sebe...