Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
get-no to je nadhera.Jsem zvedavej jak se tyhle vychytavce povede.Pokusy mam opravdu rad a budu to urcite sledovat.Kdyz uz nic jinyho je to zajimavej pokus a poznani neni nikdy na skodu.Ja jsem zase odhodlanej ze az pojedu pristi sezonu tak chci svitit jen metalhalogenidem az do konce.Chci poslat do vecnejch lovist vsechny sodiky a dokazat ze to pod MH vybojkou pojede lip
At se daří a vyjde ti to
Jo a jeste me napadla absolutni vychytavka-co zkusit rovnou 4 korenovy systemy?.Proste by se to ufiklo i zezhora,nechalo zakorenit.....
Tento muj pokus muze dopadnout bud tak ze na obou koncich vyrostou dva korenove systemy s celkovou velikosti jako ma jeden normalni rizek, to by se mozna dalo uplatnit u outdooru, a to tak ze by takove koreny zabiraly vetsi plochu okolo kytky, ale kdo by se stim sral kdyz kytky rostou venku i tak dobre.
2. na kazdem konci by mohl vyrust koren srovnatelny s korenem normalniho rizku, to znamena ze na jedne rostline by byla celkova velikost korenenu jako u dvou normalnich rizku. To by se dalo vyuzit u outdooru, ale spise u indooru, a to tak ze kytka by rychleji vyrostla a tim by se o neco malo snizily naklady za elektrinu. Soudim tak podle pravidla, ktere jsem si ted vymyslel: cim vetsi koreny a vetsi kytka, tim nabira vetsi rychlost rustu . Moje kytky podle toho rostou, jestli to neni pravda tak mi napiste.
Původní příspěvek od Jahudka! get-no to je nadhera.Jsem zvedavej jak se tyhle vychytavce povede.Pokusy mam opravdu rad a budu to urcite sledovat.Kdyz uz nic jinyho je to zajimavej pokus a poznani neni nikdy na skodu.Ja jsem zase odhodlanej ze az pojedu pristi sezonu tak chci svitit jen metalhalogenidem az do konce.Chci poslat do vecnejch lovist vsechny sodiky a dokazat ze to pod MH vybojkou pojede lip
At se daří a vyjde ti to
Jo a jeste me napadla absolutni vychytavka-co zkusit rovnou 4 korenovy systemy?.Proste by se to ufiklo i zezhora,nechalo zakorenit.....
joeart-jako me se to fakt libi a jsem zvedavej jak to dopadne.To ironie rozhodne neni.
Jinak s tema sodikama to myslim vazne.Pojedu pod MH vybojkou priste.
jahudka : ok tak mier s tebou a nech sa ti dari aj nadalej ako doteraz ...
na tie MH-cka som zvedavy kedze vsade citam : "nieje vhodny na kvet" tak nas presvec o opaku..
dopadlo to tak ze sem na to nejak zapomel a nedolil jsem vodu a uschloto, ale jinak rostlinky za celou dobu vubec nezvadly ( no tedy az pak jsem je utrapil zizni, chudinky male)
chci zkusit na kytce dva kořenové systémy. Nad druhý patro dám druhý květináč a ten zafixuju v té výšce, takže kytka pujde skrz, trošku narušim povrchové pletivo, přidám stimulax a zasypu hlínou. Měl by se vytvořit druhý kořenový systém. (popsaný to je botanice od ddt)
máte s tím někdo zkušenosti? bude se horní a dolní část chovat jinak, je možný aby část dole přijímala hnojiva i z horního květináče?. Jak se kytka zachová při rozdílné zálivce?
Být za debila je opravdu náročné, konkurence je vysoká.
No to bude celkem zajímavý hokus. Jen - pokud chceš pouze zjistit je-li kytka schopna spustit kořeny i o nějaké patro výš, vzal bych rockwolovou kostku, rozříz a obandážoval kytku ve zvoleném místě. Snadno, hygienicky, rychle. Jak uvidíš kořeny (heuréka!), vyrobit květináč z rozříznutýho plastovýho kelímku od jogurtu a jeho instalaci(třeba s hlínou) bude už dílo okamžiku.
heh,...mám do toho jít s tebou?
HydePark - White Phoenix
"Jo kámo, kdybych věděl co myslíš tim horizontálně nebo vertikálně. Každopádně porostou kolmo k zemi!"
Murphyho zákony nemusel vymyslet Murphy, nýbrž někdo, kdo se jmenoval stejně.
no pane kolego tak trochu badam tedy co ja jsem se ucil o fyziologii prenosu latek v rostlinach tak nevim jak to bude s transpiracnim a asimilacnim proudem ponevadz asimilacni vede asimilaty(vyrobene latky pri fotosynteze) dolu z listu tak transpiracni z korenu ziviny nahoru no a ja nevim jesli se navzajem nepobyjou jesli ne tak mi stejne pride ze kazda cast s koreny bude zivit jen tu cast nad ni a ne celou rostlinu kazdopadne za pokus to stoji
Původní příspěvek od Vedator(Bia) jesli ne tak mi stejne pride ze kazda cast s koreny bude zivit jen tu cast nad ni a ne celou rostlinu
Myslím že to může být rovněž jedním z cílů pokusu, tohle zjistit.
Jářku - může se tím docílit i jakási punková produkce řízků - vyklíčit, po dvou-třech patrech sekundární kořeny, šmiknout, po dalších dvou patrech kořeny, zase šmiknout,..u spodní části ošetřit řez, šup na 12/12... jaképak strachy, že mi řezy nespustí kořeny, když je prve nechám zakořenit a pak teprv říznu...he,he,..mít doma takových kytek dvacet, tak aby jeden dal v práci výpověď
HydePark - White Phoenix
"Jo kámo, kdybych věděl co myslíš tim horizontálně nebo vertikálně. Každopádně porostou kolmo k zemi!"
Murphyho zákony nemusel vymyslet Murphy, nýbrž někdo, kdo se jmenoval stejně.