Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Pokročilé Techniky a Experimenty » Hash olej
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2 3 4
Autor
Téma 
MUT
Stálý Člen

Karma uživatele MUT - 78% PěstitelskáKarma uživatele MUT - 78% PěstitelskáKarma uživatele MUT - 78% PěstitelskáKarma uživatele MUT - 78% Pěstitelská

Jak to vlastně vypadá? Příspěvek č. 17

takhle vypadá extakce za varu pod zpětným chladičem

tohle je produkt extrakce UNDERGOWND I

Old Post 21-05-2002 v 13:35 PM
MUT je offline   Profil uživatele MUT   Find more posts by MUT   Foto galerie člena MUT   Click here to Send MUT a Private Message   Add MUT to your buddy list     Navštiv homepage uživatele MUT! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
majklovec
Stálý Člen

Karma uživatele majklovec - 68% PěstitelskáKarma uživatele majklovec - 68% PěstitelskáKarma uživatele majklovec - 68% PěstitelskáKarma uživatele majklovec - 68% PěstitelskáKarma uživatele majklovec - 68% Pěstitelská

Palec nahoru Super Příspěvek č. 18

Parádní věc, moc rád to někdy vyzkouším.

Jak to chutná?

K+

.: kalkulačka spotřeby :. .:kalkulačka výkonu :. .: Maroc # Afghan :.
............: šlukovka ze žárovky :...........

Old Post 28-05-2002 v 13:04 PM
majklovec je offline   Profil uživatele majklovec   Find more posts by majklovec   Foto galerie člena majklovec   Click here to Send majklovec a Private Message   Add majklovec to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Ant
Stálý Člen

Karma uživatele Ant - 81% PěstitelskáKarma uživatele Ant - 81% PěstitelskáKarma uživatele Ant - 81% PěstitelskáKarma uživatele Ant - 81% Pěstitelská

Příspěvek č. 19

Vypadá to fack moc hustě jenom bych se chtěl zeptat jestly to teda funguje (zhuluje) ?? A kolik by stálo celý tohle zařízení ??

Dík za odpověď...

...... Nezáleží na tom jestli tak vypadáš ale jestli tak myslíš........
***NEBERTE DROGY , KUŘTE MARIHUANU © ***

2*50W - Hash Plant - Bublák
250W-Durgha Matha
250W- 3* White Widow , 2*Durgha Matha
Balkón-2002-Ganja
Balkón- Purple Pepper or Afghan 03

The Brotherhood of Grower Illuminati
ofshoot of
The Brotherhood of Eternal Love

Old Post 11-08-2002 v 09:46 AM
Ant je offline   Profil uživatele Ant   Find more posts by Ant   Foto galerie člena Ant   Click here to Send Ant a Private Message   Add Ant to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Ant! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Ernest
Stálý Člen

Karma uživatele Ernest - 76% PěstitelskáKarma uživatele Ernest - 76% Pěstitelská

Mlady Chemik Příspěvek č. 20

He he,fakt dobry.Jen skoda,ze uz jsem ze zakladky nakej ten tejden,kde jsme si tohle kradli a doma si hrali na mlady chemiky.I kdyz ja jsem moc nechemikoval,ale spis delal vodouchy.Fakt pekny kdyz ten kour tam cirkuluje a vsechno to probublava a vy se na to jeste muzete divat.

c6h14 - co to je ten n-hexan
Kde se to da presne koupit?Drogerie,nebo primo neco pro Mlady chemiky?

Kdyz se clovek posere, je lepsi si do toho sednout???, nebo riskovat odchod s utrousenim z leve nohavice neceho co mu nepatri??? to je mi dilema ???

Old Post 11-08-2002 v 10:53 AM
Ernest je offline   Profil uživatele Ernest   Find more posts by Ernest   Foto galerie člena Ernest   Click here to Send Ernest a Private Message   Add Ernest to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Ernest! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
crazyshit
Stálý Člen

Karma uživatele crazyshit - 75% PěstitelskáKarma uživatele crazyshit - 75% Pěstitelská

Pohodička wooo Příspěvek č. 21

Tak to je pohoda!Tak to 100% zkusim w laboratori.Je to muj denni chleba.(jsem chemik).S touhle aparaturou pracuju zcela bezne a C6H14 mame plnou prdel!Wytisknu to a ukazu nekolika genialnim kamosum.Zkusim to nechak wychytat a pak napisu w cem udelal MUT chybu,protoze by to melo fungowat.

Omne nimium vertitur in vitium ..........Viva la GANJA!

Old Post 15-08-2002 v 23:10 PM
crazyshit je offline   Profil uživatele crazyshit   Find more posts by crazyshit   Foto galerie člena crazyshit   Click here to Send crazyshit a Private Message   Add crazyshit to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Piskot
Stálý Člen

Karma uživatele Piskot - 25% PěstitelskáKarma uživatele Piskot - 25% Pěstitelská

Palec nahoru Příspěvek č. 22

Vypada to moc zajimave.Drahy to je asi dost ale zase na druhe strane je to vyborna vec a investice se za delsi cas urcite vrati.Samozrejme s tim predpokladem,ze na samotnou vyrobu toho hashe pouzijeme vsechno ostatni krome vrchnich palic.Ty ja nejradsi ty bych rozhodne neobetoval.Nevim ale ja ma radsi kvalitni travu nez hash.
Teda to je muj nazor.Proste bych ty nejlepsi palice z kazde kytky usetril a udelal na nich manikuru,velke hlavni listy vyhodil a pouzil bych vsechny mensi listy a spodni maly palice protoze ty jsem stejne nekouril a "mliku" moc neholduju.
Samozrejme mluvim o outdooru protoze pokud ma clovek skrin a v ni ctyri kytky a pestuje dvakrat do roka tak to asi nema smysl porizovat.
Skoda,ze jsem podobnej navod nevidel v dobach kdyz jsem outdoor sklizel kazdorocne
Toho mnozstvi co jsem vyhodil a pritom z toho mohl byt slusnej hashik......ach jo
K+

Piškot @ like @ high

Old Post 16-08-2002 v 10:49 AM
Piskot je offline   Profil uživatele Piskot   Find more posts by Piskot   Foto galerie člena Piskot   Click here to Send Piskot a Private Message   Add Piskot to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
timothy
Stálý Člen

Karma uživatele timothy - 40% Pěstitelská

Chemie hash oil Příspěvek č. 23

Pánové a dámy,promiňte že to píšu,ale vaše methody jsou dobrý,ale jestli chcete získat dobrý olej.tak nejlepší je si koupit SOXHLETŮV extraktor,sice budete mít okolo 30-40% výtěžku ,ale bude to stát zato.Já jsem to fušoval přes 180 minut v acetonu p.a. a měl jsem z 7-8gramů dobrého skanku okolo 800 miligramů dobrého hash oileje.Teď jsem si sehnal ether p.a.(diethylether),takže věřím že výtěžek bude ze stejného množství ještě lepší.Váš Timothy
P.S.:vím že nejsem dobrým členem ,ale některý věci okolo chemie nejsou dobrý z hlediska chemie.

Samičkám třikrát zdar a samcům zmar

Old Post 08-09-2002 v 15:00 PM
timothy je offline   Profil uživatele timothy   Find more posts by timothy   Foto galerie člena timothy   Click here to Send timothy a Private Message   Add timothy to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kralicek
Oceněný Pěstitel

Karma uživatele kralicek - 97% PěstitelskáKarma uživatele kralicek - 97% PěstitelskáKarma uživatele kralicek - 97% PěstitelskáKarma uživatele kralicek - 97% PěstitelskáKarma uživatele kralicek - 97% PěstitelskáKarma uživatele kralicek - 97% Pěstitelská

Pohodička Příspěvek č. 24

slovo odbornika

Old Post 08-09-2002 v 17:28 PM
kralicek je offline   Profil uživatele kralicek   Find more posts by kralicek   Foto galerie člena kralicek   Click here to Send kralicek a Private Message   Add kralicek to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
MUT
Stálý Člen

Karma uživatele MUT - 78% PěstitelskáKarma uživatele MUT - 78% PěstitelskáKarma uživatele MUT - 78% PěstitelskáKarma uživatele MUT - 78% Pěstitelská

jak na to Příspěvek č. 25

to timothy>
učinnost extrakce Soxhletem myslím více než 40%, ale to neni podstatny

Nedávno sem prováděl extrakci n-butanem (do zapalovačů, nebo je to n-propan ).
Nacpal sem listy vod palic co byly pěkně stříbrný pryskyřicí do 26mm průměr(nebo tak nějak) trubky zavřel zátkama z korku na obou stranách. Do jedný jednu díru a do druhý tak osum vrtákem, velikosti jako tryska plniče.
Vzal sem plnič obrátil tryskou k zemi vtlačil do zátky s jednim otvorem a přitisk tak až začal vytékat plyn do trubky. Asi po cca 1-2min začala kapat velice těkavá (n-butan) kapalina světle hnědé barvy. Nechal sem jí kapat do skleněné (pozor PE nevydrží, PVC je ok) Petriho misky.
Pak sem nechal schnout (konečná fáze pod 60W lampičkou). Za cca 15minut sem byl zhulenej jak prase
Pryskyřice bylo 10%, vzhledem k původní hmotnosti lístků. ( Edit: Pro Timoty> Výtěžek 10% Učinnost neznámá ~ 75% )

HintS:
Chtělo by to chemky aspoň potravinářský čistoty. Docela zajímavý by bylo zkusit potr. CO2 (timothy ). Protože v plniči sou nějaký smradlavý balasty, ale nic extrémního.(NO MOŽNÁ TO BYLO ALE Z MĚDI co je z ní trubka extraktoru)
Dejte pozor, ať zátky pořádně těsní, především ta horní s jednou dírou. Je totiž žádoucí, aby byl butan v koloně (trubce) v tekutym stavu a mohl tak vytéci spodem i s rozpuštěnou pryskyřicí.
Nepoužívejte mlíkovej materiál, ale něco co je dost blízko palici (je třeba aby bylo co spláchnout)
Na stáhnutí oleje z misky použijte klasickou žiletku

Náklady:
Plnič zapalovačů (70ml?) 30,-
Trubka 60cm, fí26mm (PVC,měd,sklo...) 50,-
Zátky (Korek, gumu sem nezkoušel) 50,- ...dost drahý

Upgrades:
1.Místo klasický zátky, závitovej, čí jinej spolehlivej rozebíratelný spoj....(100,-)odhad
2.Čisté médium....(100,-)
3.Uzavření cyklu média (recyklace)... (1000,-)
4.Automatizace....(????,-)

? ? ....

[Edited by mut on 31-10-2002 at 09:57 AM]

Naposledy upravil MUT 10-07-2003 v 15:05 PM

Old Post 30-10-2002 v 13:37 PM
MUT je offline   Profil uživatele MUT   Find more posts by MUT   Foto galerie člena MUT   Click here to Send MUT a Private Message   Add MUT to your buddy list     Navštiv homepage uživatele MUT! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hauler
Stálý Člen

Karma uživatele hauler - 90% PěstitelskáKarma uživatele hauler - 90% Pěstitelská

Pohodička HMHM Příspěvek č. 26

TAk kamoš robil tochto roku hash olej
a on to robil tak že do acentonu jebol travu -- dve rastlinky nechal postat niekolko dny ked sa odparil a acenton mal hash olej .. no problem nie ???

Zahulime uvidime....

Old Post 10-11-2002 v 13:10 PM
hauler je offline   Profil uživatele hauler   Find more posts by hauler   Foto galerie člena hauler   Click here to Send hauler a Private Message   Add hauler to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
timothy
Stálý Člen

Příspěvek č. 27

tak co klucí a holký máte nějaké nové methódy z hlediska hash oilu. ?Já pouze teďka vařím polífky a jenom polífky,rád bych vyzkoušel nějakou novou methodu.Váš timothy

Old Post 14-03-2003 v 12:09 PM
timothy je offline   Profil uživatele timothy   Find more posts by timothy   Foto galerie člena timothy   Click here to Send timothy a Private Message   Add timothy to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
MUT
Stálý Člen

Příspěvek č. 28

to Hauler>
a to Jste odpařovali aceton rovnou do atmosférz?
BUM bům"§@@#$$ & ***, jako někde na balkoně nebo tak?

http://www.siga.cz/kozobuv/doc/redidlo_c6000_bl.doc

Chem. název, Obsah (%) , Číslo CAS (EINECS), Číslo ES , Výstražný symbol , R-věta , S-věta
Ethyl-acetát, 30, 141-78-6, 205-500-4, F, 11, 16-23-29-33
Toluen, 30, 108-88-3, 203-625-9, F,Xn, 11-20, (2-)16-25-29-33
Aceton, 40, 67-64-1, 200-662-2, F, 11, (2-)9-16-23-33

Informace o právních předpisech .
Symbol nebezpečí : F, Xn
Nebezpečné látky :
R - věty : R - 11 Vysoce hořlavý
R - 20 Zdraví škodlivý při vdechování
S - věty : S - (2) Uchovejte mimo dosah dětí
S - 9 Uchovejte nádobu na dobře větraném místě
S - 16 Uchovejte mimo dosah zdrojů vznícení
Zákaz kouření
S - 23 Nevdechujte páry
S - 25 Zamezte styku s očima
S - 29 Nepřipusťte vniknutí do kanalizace
S - 33 Provádějte preventivní opatření proti vzniku výbojů
statické elektřiny

ještě neco zajímavýho :
10.2 Podmínky, kterých je nutno se vyvarovat :
Nebezpečí vzplanutí za normální teploty, při zahřátí nestabilní. Hořlavá kapalina, rychle se odpařuje, páry snadno vznětlivé a tvoří se vzduchem výbušné směsi těžší než vzduch. Páry se drží při zemi a při vzplanutí mohou šlehat na velké vzdálenosti. Vzplanutí možné působením horkých povrchů, jisker nebo otevřeného plamene.
11.4 Zkušenosti s působením na člověka : Koncentrace 400 PPm dráždí sliznici během několika minut. Dlouhodobý pobyt v prostředí, kde je koncentrace par 2000 PPm, způsobuje počáteční příznaky narkózy, která se projevuje příznaky opilosti.
13.1 Způsob zneškodňování látky/přípravku :
Zbytky absorbovat vermikulitem, suchým pískem, zeminou nebo podobným materiálem a uložit na určenou skládku. Vhodný pro spalování na vyhrazeném místě

čus

Naposledy upravil MUT 14-03-2003 v 13:01 PM

Old Post 14-03-2003 v 12:55 PM
timothy
Stálý Člen

problém chemikálií Příspěvek č. 29

Nazdárek bazárek ,když jsem si předchozí příspěvky tak mě zarazilo ,proč se používaj takové chemikálie pochybné vlastnosti viz n-propan či n-butan.Důvod je nasnadě,bohužel nejsou k dostání takové chemikálie,které se honosí za svím názvem p.a.(t.j. pro analýzu).Kluci anebo holky já osobně bych se bál něco vařit několik hodin s takovíma chemkama.Nechci se do Vás navážet pouze chci abyjste byly hodně opatrní.

Váš Tim

Old Post 22-03-2003 v 12:06 PM
MUT
Stálý Člen

Příspěvek č. 30

to TIM>
sehnat se to dá, jestliže však nejsi Ing. chemie, či osoba oprávněmá manipulovat s nebezpečnými látkami nebudou ti to chtít prodat. No ale možná v 5-tým krámu na to budou kašlat....
Souhlasim, hůlo vařený nějakou tu hodinu v chemce, která nejni p.a. (<99.9% většinou) má pak pachuť. Když se to spočítá, tak 1% nečistot (předpokládám kritický průběh = žádná nečistota se neodpaří) z 1 litru rozpouštědla má hmotnost : 1l*0,01=10ml ~ 10g ...... a to je hodně
Plánuju extakci do petroletheru (n-pentan+n-butan) v Sohlexově přístroji. Samo že p.a. je podmínkou. Tuhle metodu sem už zkoušel, ale s listím.... teď zkusim palice....

Old Post 24-03-2003 v 07:46 AM
timothy
Stálý Člen

Příspěvek č. 31

lidičky dobrý poměr chemikálií teda když je seženete tak je:
1:3 a to jeden díl acetonu a tři díly diethyletheru,samozřejmě obojí p.a..Jde to skoro samo.

Old Post 23-06-2003 v 14:26 PM
timothy
Stálý Člen

Příspěvek č. 32

TO MUT:

čus pořádně jsem si prohlédl tvoje fotečky na extrakci!
jinak to ani nejde ,ale zaujala mě s tím teploměrem-VERTEX.nedávno jsem ho sehnal a myslím že mi k němu chyběj dráty .Zajímalo by mě jak s to propojil je mi jasný že to musí být do vařiče ,ale jak?

Old Post 23-06-2003 v 14:33 PM
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 20:53 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2 3 4  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Podobná Témata
18-11-2001 - HASH: HELP ME - 5 odpovědí

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás