Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
He he,fakt dobry.Jen skoda,ze uz jsem ze zakladky nakej ten tejden,kde jsme si tohle kradli a doma si hrali na mlady chemiky.I kdyz ja jsem moc nechemikoval,ale spis delal vodouchy.Fakt pekny kdyz ten kour tam cirkuluje a vsechno to probublava a vy se na to jeste muzete divat.
c6h14 - co to je ten n-hexan
Kde se to da presne koupit?Drogerie,nebo primo neco pro Mlady chemiky?
Kdyz se clovek posere, je lepsi si do toho sednout???, nebo riskovat odchod s utrousenim z leve nohavice neceho co mu nepatri??? to je mi dilema ???
Tak to je pohoda!Tak to 100% zkusim w laboratori.Je to muj denni chleba.(jsem chemik).S touhle aparaturou pracuju zcela bezne a C6H14 mame plnou prdel!Wytisknu to a ukazu nekolika genialnim kamosum.Zkusim to nechak wychytat a pak napisu w cem udelal MUT chybu,protoze by to melo fungowat.
Omne nimium vertitur in vitium ..........Viva la GANJA!
Vypada to moc zajimave.Drahy to je asi dost ale zase na druhe strane je to vyborna vec a investice se za delsi cas urcite vrati.Samozrejme s tim predpokladem,ze na samotnou vyrobu toho hashe pouzijeme vsechno ostatni krome vrchnich palic.Ty ja nejradsi ty bych rozhodne neobetoval.Nevim ale ja ma radsi kvalitni travu nez hash.
Teda to je muj nazor.Proste bych ty nejlepsi palice z kazde kytky usetril a udelal na nich manikuru,velke hlavni listy vyhodil a pouzil bych vsechny mensi listy a spodni maly palice protoze ty jsem stejne nekouril a "mliku" moc neholduju.
Samozrejme mluvim o outdooru protoze pokud ma clovek skrin a v ni ctyri kytky a pestuje dvakrat do roka tak to asi nema smysl porizovat.
Skoda,ze jsem podobnej navod nevidel v dobach kdyz jsem outdoor sklizel kazdorocne
Toho mnozstvi co jsem vyhodil a pritom z toho mohl byt slusnej hashik......ach jo
K+
Pánové a dámy,promiňte že to píšu,ale vaše methody jsou dobrý,ale jestli chcete získat dobrý olej.tak nejlepší je si koupit SOXHLETŮV extraktor,sice budete mít okolo 30-40% výtěžku ,ale bude to stát zato.Já jsem to fušoval přes 180 minut v acetonu p.a. a měl jsem z 7-8gramů dobrého skanku okolo 800 miligramů dobrého hash oileje.Teď jsem si sehnal ether p.a.(diethylether),takže věřím že výtěžek bude ze stejného množství ještě lepší.Váš Timothy
P.S.:vím že nejsem dobrým členem ,ale některý věci okolo chemie nejsou dobrý z hlediska chemie.
to timothy>
učinnost extrakce Soxhletem myslím více než 40%, ale to neni podstatny
Nedávno sem prováděl extrakci n-butanem (do zapalovačů, nebo je to n-propan ).
Nacpal sem listy vod palic co byly pěkně stříbrný pryskyřicí do 26mm průměr(nebo tak nějak) trubky zavřel zátkama z korku na obou stranách. Do jedný jednu díru a do druhý tak osum vrtákem, velikosti jako tryska plniče.
Vzal sem plnič obrátil tryskou k zemi vtlačil do zátky s jednim otvorem a přitisk tak až začal vytékat plyn do trubky. Asi po cca 1-2min začala kapat velice těkavá (n-butan) kapalina světle hnědé barvy. Nechal sem jí kapat do skleněné (pozor PE nevydrží, PVC je ok) Petriho misky.
Pak sem nechal schnout (konečná fáze pod 60W lampičkou). Za cca 15minut sem byl zhulenej jak prase
Pryskyřice bylo 10%, vzhledem k původní hmotnosti lístků. ( Edit: Pro Timoty> Výtěžek 10% Učinnost neznámá ~ 75% )
HintS:
Chtělo by to chemky aspoň potravinářský čistoty. Docela zajímavý by bylo zkusit potr. CO2 (timothy ). Protože v plniči sou nějaký smradlavý balasty, ale nic extrémního.(NO MOŽNÁ TO BYLO ALE Z MĚDI co je z ní trubka extraktoru)
Dejte pozor, ať zátky pořádně těsní, především ta horní s jednou dírou. Je totiž žádoucí, aby byl butan v koloně (trubce) v tekutym stavu a mohl tak vytéci spodem i s rozpuštěnou pryskyřicí.
Nepoužívejte mlíkovej materiál, ale něco co je dost blízko palici (je třeba aby bylo co spláchnout)
Na stáhnutí oleje z misky použijte klasickou žiletku
TAk kamoš robil tochto roku hash olej
a on to robil tak že do acentonu jebol travu -- dve rastlinky nechal postat niekolko dny ked sa odparil a acenton mal hash olej .. no problem nie ???
tak co klucí a holký máte nějaké nové methódy z hlediska hash oilu. ?Já pouze teďka vařím polífky a jenom polífky,rád bych vyzkoušel nějakou novou methodu.Váš timothy
Chem. název, Obsah (%) , Číslo CAS (EINECS), Číslo ES , Výstražný symbol , R-věta , S-věta
Ethyl-acetát, 30, 141-78-6, 205-500-4, F, 11, 16-23-29-33
Toluen, 30, 108-88-3, 203-625-9, F,Xn, 11-20, (2-)16-25-29-33
Aceton, 40, 67-64-1, 200-662-2, F, 11, (2-)9-16-23-33
Informace o právních předpisech .
Symbol nebezpečí : F, Xn
Nebezpečné látky :
R - věty : R - 11 Vysoce hořlavý
R - 20 Zdraví škodlivý při vdechování
S - věty : S - (2) Uchovejte mimo dosah dětí
S - 9 Uchovejte nádobu na dobře větraném místě
S - 16 Uchovejte mimo dosah zdrojů vznícení
Zákaz kouření
S - 23 Nevdechujte páry
S - 25 Zamezte styku s očima
S - 29 Nepřipusťte vniknutí do kanalizace
S - 33 Provádějte preventivní opatření proti vzniku výbojů
statické elektřiny
ještě neco zajímavýho :
10.2 Podmínky, kterých je nutno se vyvarovat :
Nebezpečí vzplanutí za normální teploty, při zahřátí nestabilní. Hořlavá kapalina, rychle se odpařuje, páry snadno vznětlivé a tvoří se vzduchem výbušné směsi těžší než vzduch. Páry se drží při zemi a při vzplanutí mohou šlehat na velké vzdálenosti. Vzplanutí možné působením horkých povrchů, jisker nebo otevřeného plamene.
11.4 Zkušenosti s působením na člověka : Koncentrace 400 PPm dráždí sliznici během několika minut. Dlouhodobý pobyt v prostředí, kde je koncentrace par 2000 PPm, způsobuje počáteční příznaky narkózy, která se projevuje příznaky opilosti.
13.1 Způsob zneškodňování látky/přípravku :
Zbytky absorbovat vermikulitem, suchým pískem, zeminou nebo podobným materiálem a uložit na určenou skládku. Vhodný pro spalování na vyhrazeném místě
Nazdárek bazárek ,když jsem si předchozí příspěvky tak mě zarazilo ,proč se používaj takové chemikálie pochybné vlastnosti viz n-propan či n-butan.Důvod je nasnadě,bohužel nejsou k dostání takové chemikálie,které se honosí za svím názvem p.a.(t.j. pro analýzu).Kluci anebo holky já osobně bych se bál něco vařit několik hodin s takovíma chemkama.Nechci se do Vás navážet pouze chci abyjste byly hodně opatrní.
to TIM>
sehnat se to dá, jestliže však nejsi Ing. chemie, či osoba oprávněmá manipulovat s nebezpečnými látkami nebudou ti to chtít prodat. No ale možná v 5-tým krámu na to budou kašlat....
Souhlasim, hůlo vařený nějakou tu hodinu v chemce, která nejni p.a. (<99.9% většinou) má pak pachuť. Když se to spočítá, tak 1% nečistot (předpokládám kritický průběh = žádná nečistota se neodpaří) z 1 litru rozpouštědla má hmotnost : 1l*0,01=10ml ~ 10g ...... a to je hodně
Plánuju extakci do petroletheru (n-pentan+n-butan) v Sohlexově přístroji. Samo že p.a. je podmínkou. Tuhle metodu sem už zkoušel, ale s listím.... teď zkusim palice....
lidičky dobrý poměr chemikálií teda když je seženete tak je:
1:3 a to jeden díl acetonu a tři díly diethyletheru,samozřejmě obojí p.a..Jde to skoro samo.
čus pořádně jsem si prohlédl tvoje fotečky na extrakci!
jinak to ani nejde ,ale zaujala mě s tím teploměrem-VERTEX.nedávno jsem ho sehnal a myslím že mi k němu chyběj dráty .Zajímalo by mě jak s to propojil je mi jasný že to musí být do vařiče ,ale jak?