Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Hele, snarku, těšil sem se, že se mrknu na pořádný growing a hledal sem tvoje thready, žádný sem bohužel nenašel, tak kdybys byl tak hodnej a hodil sem nějakej link na ně, byl bych ti vděčnej
Jen mě teda napadá, kde vezmu (nebo vezmeš) takový řízky, o kterých víš, že nejsou stresovaný už na mateční rostlině??? (pro Tebe možná hloupý dotaz, však já opravdu nevím)
+odkaz na jiného znamenitého pěstitele Matky!!! který tvrdí něco jiného, a byl bych rád i za jeho názor.
ad amalka:
Jo, pěkný čtení, ale vsadím se, že první, co s těmi řízky v česku udělali bylo, že je strčili pod 36W. A to bylo i poslední co s nimi udělali.
kotg - nehodim - nemam
Sultan - no nejlíp vod člověka kterej má slušnou matku - buď si jí vyselektoval nebo vyměnil nebo koupil - to už je ostatně fuk - žádnej hloupej dotaz to neni - je to kromě prostoru největší problém strašný spousty lidí
ad "jiný znamenitý pěstitel" - no comment viděl jsem, znám, jenom to potvrzuje to co je jasný
amalka - no je to taky pankovina mít matku na krámě já bych to nedal i kdyby se to smělo
Takže, aby jsme to shrnuli:
Tvrdíš, že pěstování DOBRÉ matky je tak náročné, že začínající grower s jednou skříní není schopen takovou matku vyprodukovat. Dale odsuzuješ pěstování matek pod zářivkami, naopak prosazuješ MH výbojky, pochopil jsem že wattáže minimálně 600W na 1 matku. Pěstování pod menším osvětlení odsuzuješ, protože budoucí matka je stresována ještě za růstu.
Kdybych se stále v něčem pletl, oprav mě prosím.
P.S.: Řekl bych tedy, že je načase přepracovat heslo Mateční rostliny ve F.A.Q. a vypadá to, že JSI TEN PRAVÝ, TAK SE DO TOHO PUSŤ!!!
oprava shrnutí
ad věta 1 - správně
ad věta 2 - odsuzuju asi není správné slovo - tvrdím že pod zářivka není plnohodnotným a optimálním zdrojem světla pro matečné rostlinu (výjimku by tvořil setup který by se příkonově vyrovnal metalvýbojce - tzn. aspoň cca 300 watt) - ideální watáž je asi sluníčko optimální možná 600 W - minimální přijatelná IMHO cca 250 W
jojo, snark prostě ví, no hele, snarku, za co máš karmu???Ty we, jestli takhle radíš všem, ať si na jednu matku daj 600w, tak bych ti dával spíš K-!!!!A taky bych řekl, že těmahle tvejma příspěvkama zesměšňuješ populaci mothercultivátorů na groweru, protože žadnýho s 600w MH na jednu matku neznám, NEopravuj mě, protože se nepletu!!!
kotg - mmm no nikoho sem rozhodně zesměšňovat nehodlal - to že nikoho s 600 W neznáš a já jo bude tim že prostě znam víc lidí co svítěj
sultan - mno - mě je to vlastně fuk žejo - jestli se na growing nevysereš tak na to časem přídeš sám tak jako každej
a teď s dávkou mé vrozené skromnosti malá BOMBA
je to relativní novinka - tady na groweru sem si toho zatim nevšim
bohudík se našel výrobce který reflektuje reálné požadavky trhu a konečně můžu i já zodpovědně doporučit kompaktní zářivky na iluminaci matečných rostlin - obzvláště High Power Dual Spectrum 180 W by alespoň v tandemové konfiguraci podle všeho měl vyhovovat - vědomí že jen trotl nemění svoje názory připouštim že se dá pod úsporkama dělat matka
a příslušný web odkaz: http://www.mg-2.com/
děkuji všem za plodnou debatu
good luck
Snarky
Velmi relativni novinka
Mel sem tu moznost tenhle zazrak spatrit rok dozadu a nechapu
proc bych mel verit necemu co ma sotva 8000 lumenu pri vykonu 180 W.
A to uz vubec nemluvim o cene ktera je v tomhle pripade smesne
vysoka oproti vysledkum a moznostem ktere poskytuje.
Tohle podle meho nazoru rozhodne neni spravna cesta napredovani.
To all
Stačí si pořádně přečíst článek od George Cervnatese na overgrow.com Swiss Greenhouse Tour
Nebo zkouknout stránky Holandskejch advancedhydro.com Cloning Project 2001 a podle toho by vám to mělo bejt celkem jasný, teda alespoň myslim
A je celkem jasný a bez debat že pokud chcete produkovat kvalitní, silný a odolný kmety tak by jste měli mít napaměti min. těch 250W MH optimálně 400W MH a produktivně 600-1000W MH nebo Plantastar/SunMaster samozřejmě na zakořeňování stačí flora zářivky nebo cool white.
takže asi tak
no Sorethroat, ani jeden z těch tvejch odkazů mě nedovedl k tomu, čim na ně svítěj!!!Jestli si řikáš, že neumim anglicky, tak se pleteš!!!Jinak jedna ta matka vypadala na nějakou vyšší watáž, stejně si myslim, že to ani omylem nebyla, jak říká Snark "alespoň 600w" maximálně to mohl být 400w.
Ale už mě nebaví se pořád hádat, takže jestli mě eště někdo nepřinutí, tak bych to nechal...
Původní příspěvek od Frank Krank Velmi relativni novinka
Mel sem tu moznost tenhle zazrak spatrit rok dozadu a nechapu
proc bych mel verit necemu co ma sotva 8000 lumenu pri vykonu 180 W.
A to uz vubec nemluvim o cene ktera je v tomhle pripade smesne
vysoka oproti vysledkum a moznostem ktere poskytuje.
Tohle podle meho nazoru rozhodne neni spravna cesta napredovani.
Ak som dobre pozeral,tak 8000 lumenov má 115W.180W má 14000 lumenov.Ale to len tak na okraj.Možno to má výhodu,že to menej hreje
A ako si,prosím Ťa našiel cenu?Ja tam neviem nič nájsť,okrem mailu.Alebo si to už videl predavať niekde v Čechách?
edit:už som našiel jednu cenu 69 euro-takže fakt dosť!
Původní příspěvek od kotg no Sorethroat, ani jeden z těch tvejch odkazů mě nedovedl k tomu, čim na ně svítěj!!!Jestli si řikáš, že neumim anglicky, tak se pleteš!!!Jinak jedna ta matka vypadala na nějakou vyšší watáž, stejně si myslim, že to ani omylem nebyla, jak říká Snark "alespoň 600w" maximálně to mohl být 400w.
Ale už mě nebaví se pořád hádat, takže jestli mě eště někdo nepřinutí, tak bych to nechal...
Milý kotg, nikdy jsem netvrdil a ani netvrdim že neumíš anglicky!
Kdyby jsi si raději pořádně přečetl Clone Project 2001 tak by jsi přišel na to že v bodě 8. popisujou to co používaj a doporučujou za osvětlení
viz.:
How to clone
1. Select a stem and cut it off
2. Put stem immediately into the cup of water
3. Now trim the clones leaving at least 3 leaves and cut clone into equal lengths (appr. 10 cm) using the cutting block
4. Put the clones into the rooting hormone (at least 15 seconds).
5. Now put the clones in the new and smaller holes in the rockwool cubes
6. Fill tray with the clones.
7. Spray clones 8. When using a strong light (400-600W) to root clones, hang light as high as possible (1.50+ metre above tray(s)) See picture. When using softer lights (tubes), place the clones as close as necessary.
9. During the rooting phase avoid direct air movement (No direct ventilation on the clones)