Pharmako
Nový Člen
|
Trochu zklamání |
Příspěvek č. 18 |
Christianii jsem navštívil letos v létě a teda čekal jsme od toho víc. Je to malinký Hippies městečko ve velkym městě Kodani. Bývalá kasárna tu obasadili sqateři a bránili se jejich zbourání. Protože jsou obehnaný vodním příkopem navrhli liberální vládě psychologický experiment:
Budem si tu žít podle vlastních pravidel, Budem mít vlastní obchody, školy a nemocnice, Budem tolerovat lehký drogy, tvrdý trestat, Budem přijímat nové členy na základě výběrového řízení...
Vše fungovalo nádherně, omamný látky se stáhly z celého velkoměsta do pár uliček v Christianii, lidi žili v míru a pohodě, až do doby kdy nastoupila k moci vláda radikální! Ta udělala razii do Christianie, zakázala prodej drog, začala kontrolovat lidi, dělá dusno!
Ne že by se něco změnilo. V Kodani sjem byl poprvé ale vůně marihuany mě navedla správným směrem...(ženská předemnou s taškama nákupu si odpálila ve výlezu z metra jointa a šla domu, stačilo ji následovat. V Christiánii se nesmí fotit, neže bych to nedělal, asi proto aby nebylo vidět jak všichni dealujou. Po obou stranách hlavní silnice stojí týpci, před sebou stolek a prodávaji hašiš, trávu, brka, všechno vystavený na odiv příchozích. Btw brka měli v průhlednym plastovym kelímku na pivo...vypadá to krutě.
Teď co mě mrzelo: Čekal jsem že se místní budou chtít ukázat světu, že hulit neznamená bydlet ve slamu a bejt smaška, bohužel je v městečku vážně binec, rostliny rostou jako v pralese, všude je hafo šílenejch aut a kol.
Co mě potěšilo: Nádherný Grafity.....všude....jsou úžasný. Super umělecký díla, pohodový lidi, nádherný obchody se všim všudy, restauračky kde se nekouří ale hulí, atd, je toho dost, jen škoda toho jednoho kazu.
Jinak doporučuju všem kdo tim směrem jednou aby se zastavili, byl to bezva zážitek.
|
Let the positive vibes reach and teach you.
|