Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Nevím, jak jsi přišel na 450 Kč paušální poplatek u sazby D34, ale buď máš enormně dimensovanou bytovou přípojku (u běžné jednofázové bytové přípojky by to muselo být ne běžných 25 A ale cca 60 A), nebo se jedná o třífázovou přípojku 3 x 25 A což činí dle aktuálních cen 463,- Kč, ale v tom případě mícháš jablka s hruškama, neboď předchozí články se zmiňovali pouze o 1 fázové bytové přípojce ale 3 fázová je samozřejmě jiná kategorie. Jinak krom dodatečného zdražení elektřiny všechny články do poslední tečky platí - viz.: http://www.jme.cz/zakaznik/cenik2003_dom_d34.asp
Běžná bytová přípojka v panelácích bývá pouze 1 fázová s hodnotou hlavního jističe do 25 A (já sám jsem měl u 3 pokoj. bytu původní přípojku pouze 1 x 20 A a nechal jsem si to zvětšit na 1 x 25 A). Třífázové přípojky mívají pouze byty, kde není zaveden plyn. Jinak nějaké drobné rozdíly mezi kraji v současnosti jsou, ale není to tak dramatické, jak jsi psal. Akorát zde musíš srovnávat pouze srovnatelné kategorie odběru. Samozřejmě s ohledem na stále se zvyšující paušální částku s rostoucí hodnotou proudového jističe je nutné pro každou jinou kategorii provést individuální kalkulaci spotřeby a určit hranici, od které to bude výhodné (Viridis zde spočítal, že výhodnost při 1 x 25 A nastává při spotřebě cca 60 kWh a vyšší/měsíc a to v nízkém odběrném pásmu. V Tvém případě to bude samozřejmě až při podstatně vyšší spotřebě, někdy přes 130 kWh za měsíc a to v levném pásmu
custe typani! vcera sem se cumel na jakysi porad s fííízlama,kde ti fííízli šli po typkoch,co to meli doma kapku víccc...a ti typci měli pry jakesiii pretocene ty hodiny co meri ten kWh....tak sem se chtel zeptat,jestli to nekdo z vas netooo...ne ze bych chtel delat nezakone veci...
Ahoj chtel bych to take zkusit.Poridil jsem si 250W sodikovku a rad bych vedel kolik by pri turnusu 12/12 delal ucet za elektrinu?newim jakej mame tarif u elektrarny takze by to stacilo nejak orientacne
Díky za odpoved
PS:jestli nejaka bude)