Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravím pěstuju v lese v odrostlé školce a mám promlém s tím že my něco furt žere kytky nejdřív sem myslel že to sou zvířata tak sem udělal ohrady přes který se nedostane nic ani zajic ani srnka a zase mi to něco sežralo tak sem myslel že to sou slymáci a dal sem kolem kytek petku s uřizlim vrchem a kolem omotany měděnym dratem (prej se tomu vyhybaji) ale i tak mi přijde že to slymáci asi nebudou pač pod kytkama se vždycky vali odkousnuty listy (to nechápu naco by to slymáci jenom odkousli a nechali ležet) a tak mě napadlo že yb to mohli byt mravenci je to možný ? sou tam všude přemnoženy ale nikdy sem je nevidel primo na kytce takze nvm třeba uš s tim někdo ma skušenosti :/ budu rád za každou radu
to pochybuju mám tam mat kterej pude tak za 4 dny pod kosu takže to by uš někdo bral kdyby to našel , navic si ymslim že to člověk nebude sou okousany vždy jen spodni větvičky a male kytky ktere sem vysadil neměli vubec šanci... tyhle to jakš takš zvladaj
nemohli to bejt ti mravenci ?
je to fakt ulet takovej dobrej flek a toto... snad někdo bude vědět :/
přesně taky mam ten problem slymaci ani zviřata to nastopro nejsou pač tam mam metr plot a slymák by neukousl list a nechal ho ležet přesně jak tu již někdo psal.... uš fakt nevim co s tim nikdo nevi co to je..
napadlo mě že by to třeba mohli být veverky viz video https://www.youtube.com/watch?v=ijk393jzt1A
chápu neni to v čr ale to je podle mě jedno veverky sou snad všude stejný a jelikož to mám v lese tak si myslim že by to bylo logický ,ty ohrádky sou sice dobrý ale veverka by se tam protáhla jak nic
takže tak no vyzkoušim to a uvidim..
IMHO je to stonková plíseň. Je o hezky vidět, že nad tím poškozeným místem je stonek tlustší.
Těžko říct, co s tím. Možná zkusit vzít špejlu s vatou, namočit 30% H2O2 a tím napadené místo potřít. Po chvíli opláchnout vodou a aplikovat nějaký fungicid.
Možnost č.2 je aplikovat na nepoškozené pletivo nějaký lepší gelový růstový stimulátor a poté horní část zahrnout zeminou a doufat, že rostlina "pustí" kořeny z nezasaženého místa.