Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Tak co, jak jste přestáli včerejší dvoucentimetrový kroupy, vítr a přívalovej déšť? Mně to dvě kytičky očesalo na stonek a jednu trochu pocuchalo, ta jediná přežila, tak můžu doufat, že se vzchopí a bude to samička. Mám je zatim jenom na parapetu, ještě jsem je nedal do země, jsou v květináčích, ale nasralo mě to fakt pekelně. Nějaký pitomý kroupy mi zničej dvě kytky Durban Poison.
Jak jste dopadli vy?
Někteří praví: "Radost je větší než žal," kdežto jiní tvrdí: "Nikoli, větší je žal."
Leč pravím vám, radost a žal jsou neoddělitelné. Přicházejí vždy společně, a pokud zasedne k vašemu stolu samotná radost či samotný žal, pak nezapomínejte, že ten druhý spí na vašem loži.
Ja bych se krupek tolik nebal to ma lokalni charakter ze treba na jednom miste sou kroupy jak prase a o kilomter dal nepadne ani krupka..je to proste docela haluz kdyz to sejme zrovna vase policko..mne se krupky zatim vyhybaji ( tuk tuk na drevo )...ale ja sem z jizny moravy u nas takovy pohromy nebyvaji
No pěstuju out a mam vychytany mistecko, na kterym je dost slunce a zaroven jsou kytky částečně schovaný pod větvema poměrně vzrostlejch stromů...kroupy mě potkali minulej rok i tenhle, a na každý kytce tak maximálně pár dírek v listech...jinak nic....takže pokud máte tuhle možnost tak doporučuju....přírodou proti přírodě....
no jako já nevim moje kytičky to vždycky v pohodě přežijou a když to přežijou tak bych řek že je to i prospěšný - vítr - silnější stonek a kroupy nevim k čemu jsou dobrý asi na nic ale můžeš si bejt jistější že příště to vydrží spíš
Přesně tak jak řekl DooMer,kroupy maj většinou jen lokální charakter. Pokuď máš políčko někde na vysočině,tak je na místě se strachovat, ovšem třeba u nás na jižní Moravě skoro ani nezaprší,natož aby padali kroupy.
Jinak "Co tě nezabije, to tě posílý " platí částečně i u kytek . Nejvíc jim ty kroupy můžou ublížit dokuď maj tenoučkej hlavní stonek.Jakmile zesílý tak je to už v klidu.
Pokuď má někdo zasázený jen v zahradnickým substrátu,tak bych doporučoval si tam píchnou kůlky,protože i slabší vichřice ti tu kytku může jednoduše vyvrátit.
Původní příspěvek od Dr.Katz Skleník byl první, který to onehdy schytal. Zbyla po něm jenom kostra a hromada střepů... No, snad se to už nebude opakovat. První kroupa, která tehdy spadla na naši zahradu trefila zrovna skleník. Ozvalo se řinčení skla...
Jak tak koukám na ty tvoje trable se skleníkem, tak mě napadá jedna vychytávka, kterou bys mohl aplikovat, je sice trošku dražší, ale určitě se hodí a navíc ji můžeš využívat několik let. existují speciální bezpečnostní folie, které když nalepíš na sklo, tak ti jej udrží i když se rozbije, používá se to v různých obchodech na výlohy atd, podle toho také přídomek bezpečnostní... jsou různé druhy těchto folii a myslím, že se dá sehnat i se stoprocentní propustností slunce. nebo druhý způsob jak vytunit stříšku na kytkama je lexan to je průhledný plast o tlouštce cca centimetr možná cenťák a půl, a ten by neměli kroupy jen tak rozbít. Jeslti máš zájem tak ti seženu kontakt kde je tato folie k sehnání
můj otec má sklenářství a tyhle folie taky, nevim no ale na celou střechu skleníku což může být já nevim cca 6-10 m2 potřebuješ docela dost peněz. cena tý folie je zhruba 800 Kč za m2!!! + speciální sprej protože se to lepí na mokro... nevim jestli bych tolik peněz investoval zrovna takhle...
Původní příspěvek od kaasha můj otec má sklenářství a tyhle folie taky, nevim no ale na celou střechu skleníku což může být já nevim cca 6-10 m2 potřebuješ docela dost peněz. cena tý folie je zhruba 800 Kč za m2!!! + speciální sprej protože se to lepí na mokro... nevim jestli bych tolik peněz investoval zrovna takhle...
Ty zřejmě myslíš C-cleaner, ten je ale pouze na vyčištění toho skla, a ten se dá nahradit bohatě technickým benzínem, a pokud se jedná o lepení na mokro tak k tomu žádný speciální sprej nepotřebuješ stačí ti obyčejná špricna ve které budeš mít vodu s Jarem. A pokud nechceš investovat peníze do těchto folii, tak neinvestuj, mě to pouze připadalo jako dobrý nápad jak se vyvarovat rozbití skleníku a následnému zničení celé úrody. Myslím že se ti tato investice časem vrátí, a věřím že je to mnohem lepší než dvakrát do roka měnit skla........toť vše
citace:
Původní příspěvek od Dr.Katz
Skleník byl první, který to onehdy schytal. Zbyla po něm jenom kostra a hromada střepů... No, snad se to už nebude opakovat. První kroupa, která tehdy spadla na naši zahradu trefila zrovna skleník. Ozvalo se řinčení skla...
každopádně,jestly ti první kroupa rozsypala sklo(jako že musíš bejt kurva bystrej),a nakonec zbyla jenom ''kostra''?tak si musel mít kurwa tenký sklo,nebo kroupy byly jako tenisáky,myslim že jestly lidi mění 2x do roka sklo na skleníkach ,že ať se na skleník vyserou,já mam skleník kterej drží 20let a jen jednou sem musel měnit sklo,protože sem ho prostřelil Matkou a prakem(us.)..a měnil sem jednu desku takže kroupy začínaj bejt krutý koukam,..I´like my greenhouse.