Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Outdoor Pěstování » hnědé fleky
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2
Autor
Téma 
rtep-petr
Stálý Člen

Karma uživatele rtep-petr - 47% Pěstitelská

Příspěvek č. 17

Já jsem s tím bojoval asi dva měsíce a vyzkoušel jsem tohle:

- měření pH (v normálu)
- peroxid vodíku (možná pomohl - rozhodně neuškodil viz. výše)
- přesazení do nové zeminy (chce to hodně velký květináč a dobrou zeminu - pak by to snad pomohlo)
- téma: vzhledové změny na kytkách jak doporučuje Dub-Teaser (myslel jsem, že to je nedostatek Mg nebo poškození ozónem, tak jsem přihnojil - bez výsledku)
- různé příptavky na plísně (Kuprikol 50, Biool proti škůdcům a houbovým chorobám, Sandofan M8 - bez výsledku)

Celkový úhyn byl cca 15 z 30 kytek a nezjistil jsem co to bylo ani proč to přestalo! Všimnul jsem si, že se to šíří od spodních pater nahoru a většinou od konců a krajů listů směrem dovnitř (listů). Postupuje to velmi pomalu. Nejlepší řešení je podle mne kytky přesadit ven a nechat je se s tím poprat (už to někdo s tímto problémem psal a pomohlo to). Rozhodně se nevzdávej a zkoušej něco zabere.

Old Post 12-05-2005 v 18:15 PM
rtep-petr je offline   Profil uživatele rtep-petr   Find more posts by rtep-petr   Foto galerie člena rtep-petr   Click here to Send rtep-petr a Private Message   Add rtep-petr to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
macany
Stálý Člen

Karma uživatele macany - 44% Pěstitelská

Příspěvek č. 18

kytky už sou dávno venku..tak snad to bude ok...

Jah live !!!

Old Post 12-05-2005 v 19:13 PM
macany je offline   Profil uživatele macany   Find more posts by macany   Foto galerie člena macany   Click here to Send macany a Private Message   Add macany to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
macany
Stálý Člen

Karma uživatele macany - 44% Pěstitelská

Příspěvek č. 19

...myslíte že je to nedostatkem draslíku nebo železa..??

Jah live !!!

Old Post 14-05-2005 v 19:06 PM
macany je offline   Profil uživatele macany   Find more posts by macany   Foto galerie člena macany   Click here to Send macany a Private Message   Add macany to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Duhoš
Nový Člen

Karma uživatele Duhoš - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 20

Jeste k tomu prvnimu problemu.
Myslim ze v pude asi problem nebude, ponevadz mam doma dve kytky ve stejnem kvetinaci a u ty jedny sem zrovna dneska strihal dalsi napadeny patro, zatimco ta druha roste velmi dobre a zatim nebyl duvod ji zasmiknout jedinej list....

Old Post 15-05-2005 v 11:12 AM
Duhoš je offline   Profil uživatele Duhoš   Find more posts by Duhoš   Foto galerie člena Duhoš   Click here to Send Duhoš a Private Message   Add Duhoš to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Duhoš! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
rtep-petr
Stálý Člen

Ještě něco... Příspěvek č. 21

Někde jsem četl, že když se špatně promíchají jednotlivé složky substrátu vznikají místa kde je něčeho málo a něčeho zase moc. To může způsobovat tyto potíže. S nedostatkem Fe a K nemohu pomoci všechny tyto nedostatky a přebytky (Fe, Mg, K, špatné pH...) se projevují dost podobně. Každopádně v nejhorším zkus trochu přihnojit případně přidat Fe (většinou ho hnojivo obsahuje v dostatečném množství) a uvidíš. Napadené listy nedoporučuji stříhat, protože o to rychleji budou napadeny další patra. Samozřejmě ty co jsou už úplně zdecimované (žluté, bez náznaku života) je dobré odstranit. Osobně jsem zkoušel odstranit všechny napadené listy ze všech kytek s tím, že se snad zbavím i té choroby a ona se nebude mít z čeho rozšířit, ale nepomohlo to.

Zdar

Old Post 15-05-2005 v 18:25 PM
rtep-petr je offline   Profil uživatele rtep-petr   Find more posts by rtep-petr   Foto galerie člena rtep-petr   Click here to Send rtep-petr a Private Message   Add rtep-petr to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
HonzaProchy123
Stálý Člen

Karma uživatele HonzaProchy123 - 41% Pěstitelská

Příspěvek č. 22

Mám taky problém ale nechci kbůli tomu zakládat novou místnost!!Takže mám kytku ještě malá a už jí leze čtvrtý patro a to spodní patro-nemysli tim děložní lísty myslim jenom takový ty dva obyčný listy co nejsou jako ty další tak u těch mě schnou špičky ale trvá to už dlouho a kyti furt roste dál!!Je nehnojená substrát je z kompostu písku a perlitu zalejvám dvakrát tejdně!!je ještě u mě doma!!Skuste poradit ikdyž mylsi že s tim snad nic neni!

Old Post 15-05-2005 v 18:59 PM
HonzaProchy123 je offline   Profil uživatele HonzaProchy123   Find more posts by HonzaProchy123   Foto galerie člena HonzaProchy123   Click here to Send HonzaProchy123 a Private Message   Add HonzaProchy123 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
rtep-petr
Stálý Člen

Příspěvek č. 23

to HonzaProchy123
Pokud ti to viditelně kytky neterorizuje a není na nich vidět, že strádají nic bych s tím nedělal.

Edit: Tak a problém je opět zpět http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=19359

Naposledy upravil rtep-petr 06-12-2005 v 15:21 PM

Old Post 16-05-2005 v 20:42 PM
Qwerty_sk
Nový Člen

Karma uživatele Qwerty_sk - 0% Pěstitelská

Hydroponie Příspěvek č. 24

delete

Naposledy upravil Qwerty_sk 24-02-2015 v 15:40 PM

Old Post 23-02-2015 v 14:37 PM
Qwerty_sk je offline   Profil uživatele Qwerty_sk   Find more posts by Qwerty_sk   Foto galerie člena Qwerty_sk   Click here to Send Qwerty_sk a Private Message   Add Qwerty_sk to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
suares
Stálý Člen

Karma uživatele suares - 95% PěstitelskáKarma uživatele suares - 95% PěstitelskáKarma uživatele suares - 95% Pěstitelská

Příspěvek č. 25

Měl sem to minulej rok stačilo přesadit do lepšího substrátu nektery byly vic napadeny nektere méně.. ae vsechny se z toho dostali

Old Post 06-04-2015 v 13:58 PM
suares je offline   Profil uživatele suares   Find more posts by suares   Foto galerie člena suares     Add suares to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 13:00 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás