Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Já jsem s tím bojoval asi dva měsíce a vyzkoušel jsem tohle:
- měření pH (v normálu)
- peroxid vodíku (možná pomohl - rozhodně neuškodil viz. výše)
- přesazení do nové zeminy (chce to hodně velký květináč a dobrou zeminu - pak by to snad pomohlo)
- téma: vzhledové změny na kytkách jak doporučuje Dub-Teaser (myslel jsem, že to je nedostatek Mg nebo poškození ozónem, tak jsem přihnojil - bez výsledku)
- různé příptavky na plísně (Kuprikol 50, Biool proti škůdcům a houbovým chorobám, Sandofan M8 - bez výsledku)
Celkový úhyn byl cca 15 z 30 kytek a nezjistil jsem co to bylo ani proč to přestalo! Všimnul jsem si, že se to šíří od spodních pater nahoru a většinou od konců a krajů listů směrem dovnitř (listů). Postupuje to velmi pomalu. Nejlepší řešení je podle mne kytky přesadit ven a nechat je se s tím poprat (už to někdo s tímto problémem psal a pomohlo to). Rozhodně se nevzdávej a zkoušej něco zabere.
Jeste k tomu prvnimu problemu.
Myslim ze v pude asi problem nebude, ponevadz mam doma dve kytky ve stejnem kvetinaci a u ty jedny sem zrovna dneska strihal dalsi napadeny patro, zatimco ta druha roste velmi dobre a zatim nebyl duvod ji zasmiknout jedinej list....
Někde jsem četl, že když se špatně promíchají jednotlivé složky substrátu vznikají místa kde je něčeho málo a něčeho zase moc. To může způsobovat tyto potíže. S nedostatkem Fe a K nemohu pomoci všechny tyto nedostatky a přebytky (Fe, Mg, K, špatné pH...) se projevují dost podobně. Každopádně v nejhorším zkus trochu přihnojit případně přidat Fe (většinou ho hnojivo obsahuje v dostatečném množství) a uvidíš. Napadené listy nedoporučuji stříhat, protože o to rychleji budou napadeny další patra. Samozřejmě ty co jsou už úplně zdecimované (žluté, bez náznaku života) je dobré odstranit. Osobně jsem zkoušel odstranit všechny napadené listy ze všech kytek s tím, že se snad zbavím i té choroby a ona se nebude mít z čeho rozšířit, ale nepomohlo to.
Mám taky problém ale nechci kbůli tomu zakládat novou místnost!!Takže mám kytku ještě malá a už jí leze čtvrtý patro a to spodní patro-nemysli tim děložní lísty myslim jenom takový ty dva obyčný listy co nejsou jako ty další tak u těch mě schnou špičky ale trvá to už dlouho a kyti furt roste dál!!Je nehnojená substrát je z kompostu písku a perlitu zalejvám dvakrát tejdně!!je ještě u mě doma!!Skuste poradit ikdyž mylsi že s tim snad nic neni!