Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
xerthon- tak jak někteří píšou, začátečníkům se všude doporučuje Brachypelma albopilosa. Je to klidný pavouček, který kousne opravdu jen když si o to kousnutí vyloženě řekneš. Mám doma taky třeba samici druhu Gramostola cala a ta je jednak mírná a jednak hodně pomalá. Tu používám na předváděčku před ženskýma, protože když ji vystrašená ženská pohladí po zadku, tak vklidu stačí dát ruku pryč, než se otočí. Ale je třeba si uvědomit, že pavouk NENÍ mazel. Ikdyž můžeš mít pocit, že je zvyklý být na ruce, pro něj je to obrovský stres.
Mr Proč- 35 let? Nesmysl. Tak možná v guinessovce. Ale některé druhy středoamerických pavoukých, kam spadá rod Brachypelma, se dožívají běžně 20ti let. Samozřejmě samice, samci si vrznou a jdou pod kytky
You take the blue pill, the story ends, you wake up in your bed and believe whatever you want to believe. You take the red pill, you stay in Wonderland, and I show you how deep the rabbit hole goes.
ESO RIMMER : tak přesně agamu vousatou jsem měl celkem dva roky, dokonce mi zbyly po ní i dvě terária. Měl jsem samečka, a mohu toto zvířátko jen doporučit. Zajímala mě také agama límcová, ale ta se mi líbila hlavně když byla nasupěná a roztáhla ten svůj krunýř. Jenže dráždit jí by se mi moc nelíbilo:-) Bohužel už jsem vousatici dostal "předpřipravenou" , tím chci říct, že už byla krotká a zvyklá na lidskou ruku. Takže výchovný postupy Ti poradit moc nemohu. Terárium jsem neměl uplně ideální, co se týče rozměrů ( 50cmx30 - výška 30cm), ale často jsem jí nechával proběhnout po pokoji, takže tím sem jí to trochu snad kompenzoval. V létě, když byla vyhřátá od sluníčka, tak uměla nastartovat docela pekelnou rychlost. Přes zimu zimovala, byla sice aktivní, ale né tolik. Při krmení doporučuji symbiozu mezi živočišnou a rostlinou složkou, abys předešel problémům. Rozhodně se vyvaruj moučným červům, ty podávej jen jako doplněk. Důležité je i podávat dodatečně minerály a vitamíny pro plazy. Použij jako vystýlku do terárka ten nejjemnější písek, aby se nepoškrábala- sic vypadá jak dinosaurus, ale spodek má z nejjemnější kůžičky!Důležitý je výhřev prostoru - já to řešil termo kamenem a ještě jsem jí svítil terarijní červenou žárovkou, z klasický stolní lampy. Vyplatí se pohrát si trochu s montážní pěnou, a vytvořit jí tam tak trochu nějakej terén. Když při zasychání montážní pěny posypeš skulptury pískem, získáš vzhled pískovce:-) I přesto, že je to pouštní zvíře, dopřej jí i možnost koupele, proto radím misku/bazének s VŽDY čerstvou vodou! Při koupeli tam totiž nechává zbytky svléknuté kůže.
Tolik ve stručnosti, Informací jenom na Netu získáš dostatek.
Já se teď vážně zajímám o chov tukana obrovského, a mám problém sehnat nějaké konkrétní informace. nedokážete někdo poradit?
"..konzumuj všechny rostliny světa..." - Exodus, 10:15
S krotkosti neni problem ani u mladat, vsichni autori pisi, ze jsou jakoby uz od prirody ochocene a bez problemu se daji brat do ruky, poradne se podivej na zahyby kuze, jestli ma vsechny prsty, zdrave oci, tlamicku, pozor na roztoce a dojdi si k zverolekari pro prasek na odcerveni, muzou mit spoustu parazitu
ja som mal pavúkov dost no dnes uz len jedného...hehe
moje brachypelmy dve co boli samce tak boli tiez dost ostré hehe a nemuseli byt ani hladné....ich dostrihalo z toho ze nemali samicku pri sebe....inak som skúsal medzidruhové párenie Brachypelma Vagans a Brachypelma Albopilosum.....bola to dost haluz, dost dlho sa spoznávali asi nejaké dve hodky a potom to dali...samec utiekol ako lacniačik hehe....no a nakoniec samica ani nespravila kokón....tagze nic z toho nebolo...
mno já sem u sebe na terárku udělal taky pár změn - vyhodil sem zvhlčovač pač to stejně prochcávalo i kolem silikonu, vzdal sem vodopád pač to cákalo na sklo a dělalo bordel, přicpal sem trošku kytek a vrazil sem zářivky dovnitř
jj agama zere rada predevsim cvrčky a švábyobčas proložit kvalitní zeleninou atak...sice ji nemám ale už to dlouho plánuju....jen semi doma nechce založit chov švábů nebo cvrčků protože když nahodou kluci zdrhnout tak je potom doma veselohehe
mam doma pandinus imperator-veleštír císařsky...mazec potvora...jeste planuju nejaky pavouky a i hada sem chtel ale je to strasne drahy...ale pokud planujete neco fakt na mazleni tak sqvele doporucuju hady asi nejlip skrtice..je to fakt mazec kdyz sem byl malej mel sem hroznyse a bylo to neco a nebo chameleona ale ti jsou strasne nachylni na peci a nemoci...a jsou podstatne drazsi