Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od Dr.Katz jaké pestíky pořád? snad blizny,ne? pestíky mají samci, teda jestli si dobře vzpomínám z přírodopisu.
Pestíky jsou samičí reprodukční orgány, s bliznami máš ovšem pravdu - ty postupně při zrání zahnědnou a usychají. Současně se však ve vlnách objevují další čerstvé bílé, jak se rostlina snaží počkat na opylení. Základní pravidlo je sklízet při 50-70% hnědých "vlásků", pak už se nové nerodí a pryskyřice a hladina v ní obsažených psychoaktivních látek se začíná postupně snižovat.
Trochu obecně z biologie rostlin:
Reprodukční orgány rostlin jsou tyčinky (samčí, angl. stamen) a pestíky (samičí, angl. pistil)
Pestík (pistil) se dělí na:
a) semeník - spodní část obsahující vajíčka
b) čnělku - je to střední trubičkovitá část, která je různě dlouhá (nebo může i chybět)
c) bliznu (stigma) - která přisedá na nejhořejší část čnělky. Pokud čnělka chybí, je blizna přisedlá na semeník, např. u máku
[Edited by Carlos on 11-09-2001 at 01:36 PM]
"Nechci radit, nechci kázat, chci jen apelovat, že život je jak joint, kterej se musíme naučit pokuřovat." - Dědek, 6 Polnic Oficiální Suvenýry Grower pouze pro členy
Takže jestli jsem to dobře pochopil, tak mám sklízet při 50-70% hnědých pestíků na kytce, není to málo? Co když je ještě moc brzo na sklizeň. Mám pár kytek, který už maj hnědý pestíky celkem dlouho, myslel jsem, že to nevadí, když to nechám co nejdýl venku (dokud bude počasí), ale Carlos psal, že pak dochází ke ztrátám THC. Takže i pro příště, pokud mi začnou pestíky hnědnout a budou hnědý už kolem konce srpna, tak to mám sklidit? Jo a ještě jedna věc, někde jsem se tady dočet, že se pak to THC -když se to nechá zrát moc dlouho- přeměňuje na nějakou jinou látku (snad CBD), která to kurví a pak se potom dost vytuhává a je to zdegradovaný nebo co? Můžete mi to někdo osvětlit? Toť vše, dík...
Dandy: Jo, sklizet kdyz je pomer uschlych & zivych vousu cca 1:1. Uschly jsou ty hnedy, zivy jsou bilozeleny. Nekdy neskodi uskubnout driv, ty palice maj pak mensi potenci, ale jsou smavejsi
Ta chemie je takhle (snad si to pamatuju ok ) CBN -> THC -> CBD. Po CBD se tuhne, takova trava se moc neda kourit (hnusna chut). Hlavne mas pak takovy ty stavy, kdy nejde moc chodit, jses spis obluzenej nez vysmatej, proste vytuh...
mnooo ya uz bych kliiido sqleezel , patch a proto , ze hodne wzorku zaczinalo chytata plisne .. plesniwe huleni ye sice tackowy wic psychedelicky ale neni to zdrawy do plic
No jo tak to ja už mam tak 14dní možná i déle zralé semínka na 3 kytkách.Říkal jsem si, že je ještě nechám.Ty kytky normálně začínají fialovět.Už je asi sklidím, že jo. Zbylých 9 kytek má taky hnědé pestíky nebo blizny-říkam tomu tak i tak-ale chtěl bych semena, protože to byli samé moc dobré modely a hlavně vypadaJÍ.No ty tři vyrvu a s tím zbytkem ještě tak 2-3 týdny počkám. Myslím , že tím nic nezkazím. Hlavně, aby to nějaké kurvyyyy nesčorkly a tímto zrovna upřímnou soustrast těm , kterým už to nějakej(cí) zmrd udělal.