Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
zdar, stinidlo kup urcitě, ten strop máš vytapetovanej úplně zbytečně.Ber to tak že světlo se bude odražet teď kousek od výbojky a směřovat na kytky, než bez stínidla kdy musí dorazit až ke stropu a tam odrazit,čímž dost ztratí na intenzitě a v podstatě svítíš zbytečně nahoru. Ale pokud výrobce hnojek , (příště by bylo dobry rovnou napsat jméno, místo A+B ) má v hnojícím plánu A+B+bloom složku tak bych spíš volil cestu kompletní výživy a stínidlo z něčeho provizorně udělal a pak si koupil vlaštovku. Ale pokud výrobce hnojiv nemá bloomstimulátor v hnojícím schématu tak bych se na něj vykašlal a v klidu to odjel bez něj s dobrym stínidlem.
dikes chlapi..tak do stínidla půjdu určitě a pak uvidíme s tím stimulátorem za nějaký ten týden za to třeba ještě utratím. Jinak to teda můžu shrnout celý, kdyby Vás napadla ještě nějaká užitečná rada.)
Ted jedu takový zkušební provoz- kvete mi kytka co byla přes léto za oknem- a čekám na řízky se kterýma začnu naplno.-) Koupil jsem 600W bez stínitka(mám ho umístěné horizontálně cca 15cm po stropem skříně, zatím teda pokrytým pouze tou folií), nahoře mám malý větráček ven, dole fukar, koupil jsem zvlhčovačku a teplo/vlhkoměr.. Do hnojiv se mi ani moc nechtělo at to nepokazím, a nakonec jsem teda koupil A+B od Atami B´cuzz. Jo hlína Bizz Light-mix. mějte se
no pokud pojedeš vertikal tak stínítko nepotřebuješ
Ale pokud přemýšlíš co víc potřebuješ tak stínítko jednoznačně-to je snad zaklad ne?dá se kolo odjet jen na vodě ale bez stínítka který ti efektivně osvítí plochu na klasik horizontu si to nedokážu představit
jak člověk přestane ostatní chválit a vybočí z řady ovcí hned to smrdí K-
ahoj. tak ted si kup stinidlo. jak rekl werd pokud nejedes vertical, tak hu budes potrebovat. nez holky prejdou na kvet bude chvilku trvat tak pak muzes nasporit na bloom stimulator
Chtěl bych vědět co si myslíte o použití tohoto typu stínidla s umístěním výbojky svisle, má to i spodní skleněný kryt. (omlouvám se za grafické provedení) myslím ten hrnec
Samozřejmě záleží na ploše osvitu ale to teď neřešme, řekněme že se přizpůsobí podle světla.
Druhou možností je klasická vana a horizontální umístění výbojky. (ta bíla krabice
Třetí možností je roura s odtahem, to známe všichni ale zdá se mi že tam zase není ideální stínidlo/odrazka a mnoho toho svítí zbytečně kolem, podstatná výhoda je aktivní odvod tepla.
Snad ti to pomůže. Ty kulaté stínidla se svislou výbojkou jsou myslím do velkých výšek pro osvětlení skladišť a tak.
Ty hranaté jsou podle mě pro menší výšku a lepší intenzitu světla. A ta Cooltuba je jak říkáš na co nejnižší umístění. Takže já bych volil mezi hranatým nebo CT.
Ale možná nakonec výjde nejlíp koupit nějaké hobby stínítko za pár stovek. Zálěží jaký máš prostor a podmínky.