viridis
virtuální člen
|
Nazdar Hlavo! Nasosaval jsem zde nejake info, protoze o ebb & flow se tady nikde nic moc nepise a ja si udelal ve skrinich z duvodu automatizace prave tohle - akorat, ze asi trosku vetsi meritko. Protoze o hnojivech se zde nikdo krome tohoto threadu nezminuje, zvlaste pak o jejich koncentracich, dovolim si zde nejdriv prezentovat svoje zkusenosti: Kristalon start, Wuxal super - stridal jsem je tak co 14 dni, vzdy pri vymene roztoku. Dokud byly kyti male, i mene casto, stacilo 1x za 3 tydny. Koncentrace jako do bubleru, tzn. 1/3 doporuceneho mnozstvi. Protoze kytky neprotestovaly, postupne jsem davky zvysoval a zustal jsem nakonec na 2/3 koncentraci, pricemz do qetu jsem jeste pridaval OBM v polovicni doporucene koncentraci. Do zasobnich nadrzi o obsahu 40l a 90l je zavedeno vzduchovani (dost homeopaticke) jako ochrana proti event. hnilobe.
A ted to, proc to pisu: vany mam zatim z pozink plechu (nez budou prachy na nerez), dukladne natreny, zalivani mam vyreseny temer stejne, jen je tam dira navic, s trubkou nahoru jako prepadem, neb cerpadlo ze zacatku jelo vzdy 15 min. co 6 hodin (spinacky) a veskery roztok by se do vany nevlezl a pretekl. Casem jsem vsak frekvenci zalivani postupne zvysoval na 15 min. kazdou hodinu a vypadalo to, ze kytkam se to libi vice. Drobny rozdil je v tom, ze Tvoje kytky jsou vidim ve velikych kostkach RW, moje v malinkych kostickach RW (pozustatky po rizkovani), nekdy ani to ne, pokud ten RW sel sundat, v hranatych qetinacich 10x10 a zasypany keramzitem.
Chci se zeptat, zda jsi Ty nebo ostatni, kteri event. pestuji timto systemem, experimentoval s frekvenci plneni/vypousteni, nekde jsi to cetl, ci se s nekym radil, nebo jsi to stanovil odhadem ? Diky za odpoved.
viridis
|