Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
takže sem to hledal úúplně zbytečně...já se z toho
teť mě napadlo že pro lidi co pěstujou v hlíně prakticky stačí smíchat TiO2 s hlínou a ono se to bude postupně rozpouštět a dávkovat
jo a nějak tu rozpustnost nemůžu najít,ale kámoš mi pučí tabulky takže ok
S TESTEM ZAČNU O VÍKENDU,protože teť jedu na 3 dny pryč
a ještě mě napadlo že to můžu oskoušet hnet a klidně na stovce rostlin...třeba na slunečnici,nebo na něčem co rychle roste...třeba ředkvičky ... takže budou výsledky do konce listopadu (použiju zářifku )
zprávy z testu budu házet sem...nemusim to tu přece zas*rat
a na jaře skusim s ganjou
takže jak sem řek tak jsem konal...
zakoupil sem "Mrkev k rychlení kulatá" Daucus carota
píšou tam že "vegetační doba od výsevu je cca 75 dní" což mi může značně zjednodušit práci...výsev už proběhl ale barvu sem dnes nesehnal(stejně chvíli potrvá než to vyklíčí takže ok)
mrkev rozdělim do 5 skupin:
1.kontrolní-budu zalejvat pouze vodou
2.plná-budu zalejvat nejvyšší možnou koncentrací
3.poloviční koncentrace
4.polovina poloviční koncentrace
5.polovina z poloviny poloviční koncentrace
jo no mam teť starostí nad hlavu(obědnal sem si 6l bombu na Co2 )a těch peněz
takže barvu ještě nemám,ale nijak to test neovlivní seeds stejně ještě nevykoukli...ale hned zejtra nebo pozejtří sjedu do města(v Globusu,OBI ani v Baumaxu to nemají a dokonce tam na mě koukali jak na blázna ...
takže vše obstarám...včetně vyjádření Tabulek
...ale řekl bych že bude lepší lidovější kdyš to vyjádřim v čajovejch lžičkách na litr vody
Hnojení kytky titanovou bělobou aneb jak snadno a rychle obarvit hlínu na bílo
... ale jinak pokud by se opravdu mělo "něco" stát, tak to zkus převíst do nejáký rozpustný formy (třeba nějakou kyselinou) a tím je pozalívat.
Mno ale protože se musí zkusit vše a tak tě budu pozorně sledovat
Knight
marihuana není droga, je to posvátná bylina, která poodhaluje filozofii života...
Původní příspěvek od cix NAPROSTO KAŽDÁ látka je rozpustná !
Některá míň (TiO2, SiO2, ...) čili říkáme, že je "nerozpustná"
Některá víc (cukr, sůl) čili říkáme, že je rozpustná
a s tím co by to mělo/nemělo dělat je to tak(pokud to chápu dobře) že TiO2 je vinikající fotooxidant,což stručně znamená že za působení světla(záření) pomáhá s oxidací látek z čehož plyne že pokud ho nalejeme do kitky tak jí bude pomáhat s Fotosyntézou a z toho plyne že rostlina bude růst lépe,navíc Titan je antibakteriální(ale nevím jestli by to mělo nějaký vliv)
a řekl bych že kdyby se to zkombinovalo s pořádným osvětlením,hydroponií a Co2 tak by se mělo dosáhnout MAXIMÁLNÍHO výsledku(tím se mimochodem budu zabývat ve svém dalším projektu )
Ps:pokud se mýlím tak mě opravte je to přece diskusní fórum
zdravím
tak dnes začali malí pokusní králíčci vylézat z hlíny,uš sem našel shop kde mají Titanovou bělobu(a jestli sem koukal správně tak mají pytlík za 38Kč oprava 103kč )
bohužel ani v tabulkách pro SŠ nejní rozpustnost TiO2 takže to nakonec budu muset dělat zbůsobem lžička X litr vody
ale lepší než drátem do oka :c)
nazdar, jen jestli nemáš bělobu opatřenou přídavnými chemikáliemi, pak by se vůbec nemusel povrch TiO2 dostat do kontaktu s vodou.
čerpal jsem z: http://www.precheza.cz/www/procesy.htm#1
Knight
marihuana není droga, je to posvátná bylina, která poodhaluje filozofii života...
hele nic proti ale co ti na tom nesedí,jestli umim číst tak tam nejni zmínka o tom že by to nemělo fungovat nebo jo??? !!!bělobu uš mám!!!
Doporučené dávkování:dle požadované bělosti malířsého nátěru dávkujeme od 3% do 5%(tj. na 10kg barvy 300-500g titanové běloby)
Bělost:97% Titanová běloba není ve smyslu zákona a ve znění pozdějších předpisů látka nebezpečná,přesto je při používání nutné dbát na zvýšenou opatrnost.Při práci používejte vhodný ochranný oděv,obuv,rukavice a ochranné brýle nebo obličejový štít.nevdechujte prach. První pomoc:Při vdechnutí:nad 10g vyvolává nevolnost a může být příčinou vzniku kataru žaludeční sliznice . Při potřísnění:omyjte pokožku vodou a mýdlem,ošetřete reparačním krémem.Oči vypláchněte čistou vodou. Při náhodném požití:Vypijte 0,5l vody a vyhledejte lékaře.
...vim že kdyš si to koupíte tak je to na tom napsaný,ale myslim si že by to lidi měli vědět ... pro všechny co se při čtení tohoto zhrozily...byh chtěl upozornit že se to psát musí(a mam za to že sem čet horší věci na temperách )
jinak test může začít něgdy nastartuju foťák a bude,ale až bude co fotit,zatim tam sou jen mini kiti
jo a ta 5% koncentrace je fakt blbost,včera sem to zkoušel(50ml na 1000ml) a na dně zůstalo docela dost usazenin...a vzhledem k tomu že stále nemam tu maximální koncentraci,tak to budu dělat následovně:vezmu flašku,nasypu do ní bělobu...budu třepat třepat třepat...potom to necham usadit,a to co zbyde ve flašce bude maximální koncentrace+usazeniny...roztok vyleju a naředim(pro kiti) a s usazenou barvou budu pokračovat dál...má někdo lepší nápat???
KDO NAJDE TU ROZPUSTNOST TiO2 VE VODĚ DOSTANE ODE MĚ K+ a myslim že bude zasloužená
PS:začal sem přesazovat...bohužel nemam žádnej truhlík tak to bude muset bejt v miskách co sem našel doma,test to neovlivní tak doufam že to neva
Zdarec takový pokusi mě zajimají proto sem trošku hledal a našel sem toto:
OXID TITANIČITÝ
Synonyma | CI bílý pigment 6 |
Definice | Oxid titaničitý v zásadě sestává z čistého oxidu titaničitého (modifikace anatas a/nebo rutil), který může být pokryt malými množstvími aluminy a/nebo oxidu křemičitého pro vylepšení technologických vlastností výrobku. |
Třída | Anorganická |
Číslo C.I. | 77891 |
EINECS | 236-675-5 |
Chemické názvy | Oxid titaničitý |
Chemický vzorec | TiO2 |
Molekulová hmotnost | 79,88 |
Obsah | Ne méně než 99 % bez zahrnutí aluminy a oxidu křemičitého |
Popis | Bílý až lehce zbarvený prášek |
Identifikace
Rozpustnost | Nerozpustný ve vodě a organických rozpouštědlech. Pomalu se rozpouští v kyselině fluorovodíkové a v horké koncentrované kyselině sírové.
Čau, fakt nechci rejpat, i když to tak ale možná vypadá.
Ta rozpustnost toho TiO2 bude fakt zanedbatelná (asi stejná jako rozpustnost křemenu ve vodě), ale zkusím se ti na to zítra poptat a vyčíst něco z analitických tabulek. Pokud něco najdu tak to sem editnu.
EDIT: Takže po dlouhé rozpravě s naším profesorem analitické chemie jsme došli k závěru, že TiO2 jako pigment je absolutně nerozpustný (prej 1*10-5 až 1*10-8 g/100ml). Později snad přidám přesnou rozpustnost. Přislíbil mi, že se doma podívá do své tlusté chytré knihy, tak pokud nezapomene snad tam něco najde.
hezky pokus, plus mam radost ze jsem ho obnovil ja D
Freedom9999 > dobre ze to kutis, kcko leti, akorat Knight spravne upozornil, ze to co se pridava do barvy, tak ti castecky jsou pokryte nejakyma castickama na povrchu, a ty zabrani tomu, aby se titan vubec k vode dostal.
jsem skoureny, nevim jestli to jde pochopit...
Původní příspěvek od Freedom9999 jo a ta 5% koncentrace je fakt blbost,včera sem to zkoušel(50ml na 1000ml) a na dně zůstalo docela dost usazenin...a vzhledem k tomu že stále nemam tu maximální koncentraci,tak to budu dělat následovně:vezmu flašku,nasypu do ní bělobu...budu třepat třepat třepat...potom to necham usadit,a to co zbyde ve flašce bude maximální koncentrace+usazeniny...roztok vyleju a naředim(pro kiti) a s usazenou barvou budu pokračovat dál...má někdo lepší nápat???
Ahoj. V jednoduchosti je síla, káp si na to kámo Tak je to eňo ňůno perfektní Kolikže budeš mít těch koncentrací - vzorků? Držim palce!
Knight: hmm tak to je mi záhadou,nemoch by ses toho profesora taky zeptat jak to teda dostat do kitky???...IMHO nechápu teda kdyš je TiO2 absolutně nerozpustnej,proč mi připadá že skupiny 1-3 se dostávaj do čela(je to irelevantní protože jedou jen 3dny ale fakt sou trošku větší(1-3 skoro stejný,za nima 4 a kontrolní je lehce pozadu)
2 cix: vzorků je 5 viz příspěvek 18
2praxer:dík,ale něčim se Si rozpustit dá ne???
no nic nechme se překvapit(od toho je to pokus )
PS: a dotaz mam aplikovat TiO2 jen do hlíny,nebo i rozprašovačem na list???