Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Ja mam asi 20 cm od jednej kytizy mravenisko asi 30 cm vysoke a v zivote som na rastlinke ani jedneho mravca nevidel (a dufam, ze to tak aj zostane). Takze si myslim, ze nieco pravdy na tom bude, ze mravci na nase krasavice nelezu.
Ja mam kytku na strome v igelitovym kvetinaci a mravenci ten igelit prozrali takze v tomhle pripade skodi.A chtel bych zjistit co je odpuzuje z prirodnich latek.
mal sem problem s msicema zrali kitku strasne rychle vadla pomohlo viluhovani kopriv zalel sem to tim vivarem a msice i s mravencama zmizly .palka je v pohode ....varit 10min luhovat do vychladnti.
No pokud by jste se potrebovali zbavit mravencu, nejakym vzalast nehumannim zpusobem, tak muzu doporucit:
1. Muj - ekologicky: Jednoduse je zalit tak 20-40L horke vody
2. Meho bratrance - neekologicky, ale ucinny: Do mraveniste nalit par deci benzinu a zapalit.
Původní příspěvek od Genko friktion: Co ta to napadlo davat rastlinku na strom??? Mas tam vobec dostatok slnka??? btw na stromoch je vzdy vela mravcov...
Genko :kytky na strome muzu doporucit.Mravencu sem se zatim nezbavil ale nevzdam to.Zkousel sem kari ale nezabira to.Priste je dam do kade nebo primo velkej kvetinac
suhlasim-mravce robia paseku ale zaleží na druhu-najhoršie su tie čo maju čiernu hlavu a zadok a bruško maju červene-mne prave ničia jednu kitku tak že sa nasťahovali do kvetinača a na kitku mi nanosili vošky-robyl som postrek ale moc to nezabera.Skusim to presadiť ale asi je to už v prdeli.Zltnu a padaju mi listky a vidim že rastlinka odchadza do prdele-skuste mi pls poradiť
zdravim zdravim,
no taky mam mravencu plne kyble..deda zaruceny zahradkar (mimo jine pesti skanky) mi poradil ze rozhazuje vsude kolem sock bo tak nejak , proste ten shit z kavy. mravence to odpuzuje bo nejakk sere tak to zkuz a uvidis...slysel sem ze normal. kava pomaha a nabuzuje doboru chut, ale nevim co je na tom pravdy...zatim
Nějaký druhy mravenců dokonce mšice žerou!Ja tam mam každej rok ty rezatý a od mšic a jiný havěti mam vždycky pokoj!Pár tejdnů před sklizní se dycky stáhnou do země a je to cajk!Musíš se s nima akorát umět dohodnout :-)
Zdravim
ja mam v beliku 2 kytky a snima tam sousedi mravenci pekne me stvou ale jak tady koukam tak tu sou kladne nazory takze proti tomu asi nema cenu bojovat a jinak kytce bych rekl ze to nevadi, celkem rychle roste oproti jinym.