Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Vice vody se odparuje, nez je kytka schopna nacucat. Pri zakorenovani nehnoj, at se rostouci mikrokorinky nespali, a vubec, kytka musi mit nejakou motivaci - kdyz ji hnojis, tak ji tolik netlaci nedostatek zivin a zakorenuje pomaleji - napr v cistem pisku, kde nejsou ziviny, zakoreni za 10 az 14 dni, kdezto v substratu, kde prece jen nejake ziviny jsou, to trva 3 tydny i vice (u stejneho modelu), pricemz je vetsi odpad.
P.S. jestli je chces mit bez paraku (tak zakoreni rychleji, asi protoze je rychlejsi vymena vody - odparovani/nasavani), je zahodno sestrihnout vetsi listy zruba na 1/2, i vice. Docela dobra vychytavka je obcas (denne, obden) porosit algastimem (poradil mi to kdysi dr. Smokalot a vyborne to funguje).
.... jde Karkulka po lese, vyhuli se jak prase ..... vejde do domecku, koukne do zrcadla a pravi: babicko proc mas tak velke oci?
"Dlubem si raz v uchu dlubem, PUK a naraz ticho."
Já řízkuji takto s 100% úspěšností no možná 99%:
1.Vemu malé rockwolové kostky, dám do misky s vodou(ani ne odstátou , ani neupravuju PH) a celý je namočím, aby nasály vodu.
2. Uříznu řízek z matičky(řez ze šikma a odstraním spodní listy, aby ta část stonku která bude v kostičce byla bez lupenů) samozřejmě ostrou žiletkou, aby řezy byli čisté.
3. Do kostičky udělám špejlí díru na skrz a zastrčím řízek, ale aby nekoukal z druhé stany ven.
4. Kostičku jemně zmáčknu, aby se vyždímala voda a kostička zůstala jen vlhká.
5. Takto připravený řízek strčím do mimiskleníčku.
6. Mimiskleníček poprvé otvíram tak za cca 3-4 dny a pokud jsou kostičky stále vlhké tak nic nedělám a zase zavřu. V případě že jsou skoro suché tak řízky rozprašovačem postříkám a zavřu. A toto provádím již každý den až do doby prokořenění.
Řizky mi tímto postupem přokořeňují za cca 7-10 dní. Případně že chci aby prokořenily pomaleji, kostičky nijak neždímám a udržuji ja stále hodně mokré. Asi rostlinku nemotivuje nic dělat rychle kořeny, když má dost přísunu vody.
Stimulax jsem kdysi používal, ale nepozoroval jsem žádný rozdíl tak ho nyní již nepoužívám.
Na řízky svítím zářivkou 18 hod denně.
Rak sem se koukal na ty moje rizecky chudaky. Sice povyrostly, ake pak se sekly. Ted mi na jednom zacly zloutnout spodni listky. Proveroval sem taky koreny a zjistil sem, ze zadny nemaj. Jenom malinky naznaky.
V sobotu pujdu praktizovat metodu seru na ne. Proste je prasknu k mamince na policko. Jeden si necham na pozorovani a pripadne zatemnovani.
.... jde Karkulka po lese, vyhuli se jak prase ..... vejde do domecku, koukne do zrcadla a pravi: babicko proc mas tak velke oci?
"Dlubem si raz v uchu dlubem, PUK a naraz ticho."
tyvoe mam taky problemy s rizkama ale jenom v WW furt mi nejak zloutnou a maji spomaleny rust a jeste k tomu se na mi ted na listech objevily takove hnedo cerne skvrny ...pritom BB a GWS ktery sem sadil uplne stejne jako WW uz pekne vali...