Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Léčitelství » Konopná mast v obrazech.
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
« 17 18 19 20
Autor
Téma 
H@nz
Stálý Člen

Karma uživatele H@nz - 0% Pěstitelská

Registrován: Nov 2011
Příspěvků: 72  

Příspěvek č. 289

Pise ze do toho nedal vodu ale delal hrnec v hrnci s vodou (v poradku). Akorat ale nevim jak se mu vyskytla "zelena tekutina pod skraloupem". A hlavne uplna kravovina -> smazit pri vysoke teplote (nevim proc to pred tim teda dava do vodni lazne kdyz to pak stejne sesmahne pri vysoke teplote a prijde o kanabinoidy a tim o lecebny potencial masti).

Old Post 16-01-2013 v 20:49 PM
H@nz je offline   Profil uživatele H@nz   Find more posts by H@nz   Foto galerie člena H@nz   Click here to Send H@nz a Private Message   Add H@nz to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
yara
Stálý Člen

Karma uživatele yara - 85% PěstitelskáKarma uživatele yara - 85% PěstitelskáKarma uživatele yara - 85% PěstitelskáKarma uživatele yara - 85% PěstitelskáKarma uživatele yara - 85% Pěstitelská

Registrován: Feb 2012
Příspěvků: 202  

Příspěvek č. 290

John.Mall má na mysli asi příspěvek 285 a ten další se od toho odvíjí.
Takže to dělal s vodou a proto ten dotaz na autora.

Old Post 16-01-2013 v 21:44 PM
yara je offline   Profil uživatele yara   Find more posts by yara   Foto galerie člena yara   Click here to Send yara a Private Message   Add yara to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
John.Mall
Stálý Člen

Karma uživatele John.Mall - 83% PěstitelskáKarma uživatele John.Mall - 83% PěstitelskáKarma uživatele John.Mall - 83% PěstitelskáKarma uživatele John.Mall - 83% PěstitelskáKarma uživatele John.Mall - 83% PěstitelskáKarma uživatele John.Mall - 83% PěstitelskáKarma uživatele John.Mall - 83% PěstitelskáKarma uživatele John.Mall - 83% Pěstitelská

Registrován: Dec 2007
Příspěvků: 296  

Příspěvek č. 291

citace:
Taky sem zatím udělal pouze z půl kila vazelíny rozpuštěné cca ve 4 litrech vody



a tady jsem tu vodu taky nějaak vytušil
citace:
Zelenou tekutinu nechal pod škraloupem ať pěkně naluhovává koláč.

prostě mi není jasný na co, kromě zvýšené pracnosti, rizika, že tam buď nějaká zůstane a zkazí se, nebo že to přepálí, ji tam dávají.

Já to jebu...


Jsou chvíle, kdy Ti vůbec nepomůže, že umíš napsat slovo MYSLIVEC.

Old Post 17-01-2013 v 16:50 PM
John.Mall je offline   Profil uživatele John.Mall   Find more posts by John.Mall   Foto galerie člena John.Mall   Click here to Send John.Mall a Private Message   Add John.Mall to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
H@nz
Stálý Člen

Karma uživatele H@nz - 0% Pěstitelská

Registrován: Nov 2011
Příspěvků: 72  

Příspěvek č. 292

Aha.

Podle me tam vsichni davaji vodu proto, ze se ridi hned prvnim navodem na vyrobu, kde vodu lidi davali a nezapoji mozek pokud vi, ze ve vode se rozpousti cenne latky, ktere pak vylijou a taky se jim to muze zkazit no. A podobne je to s tim vystavovanim vysokym teplotam (smazeni na panvi apod.) -> THC se zacina vyparovat tusim od okolo 130st. a dalsi kanabinoidy od 140-190st.

Radim tedy pripravovat mast i cokoliv jineho z konopi do teploty 120st.

Jeste trochu odbocim, ale souvislost to ma: dost lidi, kteri si vari mliko to delaji spatne a to tak, ze mleko s materialem vari v hrnci na primem plameni nebo elektricke plotynce/sklokeramicke desce a jeste treba material pred samotnym varenim prolijou VROUCI vodou aby vyplachli necistoty a zbavili se chlorofylu ktery zpusobuje horkou chut jenze nevi, ze vrouci voda (i kdyz nerozpousti kanabinoidy) roztopi voskove obaly trichomu (kde se nachazi kanabinoidy) i samotne kanabinoidy a splachne to s sebou do odpadu.

Old Post 17-01-2013 v 17:39 PM
H@nz je offline   Profil uživatele H@nz   Find more posts by H@nz   Foto galerie člena H@nz   Click here to Send H@nz a Private Message   Add H@nz to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Frigo
Nový Člen

Karma uživatele Frigo - 23% Pěstitelská

Registrován: Nov 2004
Příspěvků: 18  

Příspěvek č. 293

Dovolte mi reagovat. Ohledně mé masti, je opravdu podle prvního návodu dle Bushky.. Soudil jsem právě že ve vodě budou cenné látky - tak jak píši voda s zelení a vazelínou nebyla vylita, ale zůstala pod krou celý týden do dalšího povaření. Pak byla opět dále používána. Ohledně ztrát - hmotu listoví , stonků i šišek jsem dost překročil, myslím že tak zůstalo v masti více látek než při menším dávkování bez případné vody.. Můj dojem. Při uložení hrnce po odstavení do chladu po celé 3 týdny NIC NEKVASÍ. Je v chladu a krusta zamezuje přítomnosti jakéhokoliv vzduchu. Dejte burčák do zimy a zarazíte kvas, zavřete ho zarazíte kvas. V chladu a bez vzduchu opravdu kvasinky nedokáží fungovat :-) ... Ohledně posmažení - smaženo na mírném plameni, mírným bubláním bez změny konzistence.. Souhlasím že by zřejmě bylo možno vynechat.. Na závěr jen řeknu ( jsem lupenkář ), co se týká uvolnění látek ve vodě , způsobem jakým jsem to provedl = mastička u mě funguje. A to je cíl kterého jsem chtěl dosáhnout bez ohledu na způsob.. :-)

Old Post 18-01-2013 v 21:14 PM
Frigo je offline   Profil uživatele Frigo   Find more posts by Frigo   Foto galerie člena Frigo   Click here to Send Frigo a Private Message   Add Frigo to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
H@nz
Stálý Člen

Karma uživatele H@nz - 0% Pěstitelská

Registrován: Nov 2011
Příspěvků: 72  

Příspěvek č. 294

Frigo, mast bude fungovat i u vyroby s vodou, ale prijdes o nejakou CAST dobrych latek a tak by se dalo rict, ze mast pripravovana bez vody, bude o neco ucinnejsi. Proste cim koncentrovanejsi obsah ucinnych latek ve vazeline tzn. vyroba bez vody a co nejvic materialu nacpaneho do vazeliny (kvalita materialu samozrejme pokud mozno co nejvyssi) tak tim ucinnejsi a rychlejsi lecba. Ze jsi nechal plavat vazelinu na te vode tyden/mesic/rok neznamena, ze do te vazeliny z te vody presly nejake ucinne latky -> nepresly, protoze voda a tuk se odpuzuji + vazelina byla tuha. Jedine ceho jsi dosahl, kdyz jsi mel tu vazelinovou zatku na te vode bylo, ze se ta voda nezacala kazit/kvasit, jak pises.

Old Post 19-01-2013 v 13:08 PM
H@nz je offline   Profil uživatele H@nz   Find more posts by H@nz   Foto galerie člena H@nz   Click here to Send H@nz a Private Message   Add H@nz to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
dalick
Stálý Člen

Karma uživatele dalick - 67% Pěstitelská

Registrován: Sep 2012
Příspěvků: 82  

Příspěvek č. 295

citace:
Původní příspěvek od Frigo
Dovolte mi reagovat. Ohledně mé masti, je opravdu podle prvního návodu dle Bushky.. Soudil jsem právě že ve vodě budou cenné látky - tak jak píši voda s zelení a vazelínou nebyla vylita, ale zůstala pod krou celý týden do dalšího povaření. Pak byla opět dále používána. Ohledně ztrát - hmotu listoví , stonků i šišek jsem dost překročil, myslím že tak zůstalo v masti více látek než při menším dávkování bez případné vody.. Můj dojem. Při uložení hrnce po odstavení do chladu po celé 3 týdny NIC NEKVASÍ. Je v chladu a krusta zamezuje přítomnosti jakéhokoliv vzduchu. Dejte burčák do zimy a zarazíte kvas, zavřete ho zarazíte kvas. V chladu a bez vzduchu opravdu kvasinky nedokáží fungovat :-) ... Ohledně posmažení - smaženo na mírném plameni, mírným bubláním bez změny konzistence.. Souhlasím že by zřejmě bylo možno vynechat.. Na závěr jen řeknu ( jsem lupenkář ), co se týká uvolnění látek ve vodě , způsobem jakým jsem to provedl = mastička u mě funguje. A to je cíl kterého jsem chtěl dosáhnout bez ohledu na způsob.. :-)

Frigo : Přesně tak , já dával na každou vářku zhruba 1 litr nadrobno nadrcených paliček a finální produkt má neuvěřitelně krásnou smaragdovou barvu s vůní která bouchá do nosu.
Jinak k těm ztrátám.....Vařil jsem z 900g vazelíny a když sem to slejval do pixly tak 920 Ten kdo psal že měl asi 30% procentní ztráty to zřejmě užíral nebo to lil někomu za krk
Holt musíte myslet ekonomicky a nebát se na tu vyvařenou hmotu přitlačit . Já to lisoval tak dlouho dokud toho nebyla takříkajíc briketa !

"Klucí , mě se motaj zuby"
Moje první plíce................................................................................................

Old Post 19-01-2013 v 14:16 PM
dalick je offline   Profil uživatele dalick   Find more posts by dalick   Foto galerie člena dalick   Click here to Send dalick a Private Message   Add dalick to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
dalick
Stálý Člen

Karma uživatele dalick - 67% Pěstitelská

Registrován: Sep 2012
Příspěvků: 82  

Příspěvek č. 296

citace:
Původní příspěvek od dalick

Frigo : Přesně tak , já dával na každou vářku zhruba 1 litr nadrobno nadrcených paliček a finální produkt má neuvěřitelně krásnou smaragdovou barvu s vůní která bouchá do nosu.
Jinak k těm ztrátám.....Vařil jsem z 900g vazelíny a když sem to slejval do pixly tak 920 Ten kdo psal že měl asi 30% procentní ztráty to zřejmě užíral nebo to lil někomu za krk
Holt musíte myslet ekonomicky a nebát se na tu vyvařenou hmotu přitlačit . Já to lisoval tak dlouho dokud toho nebyla takříkajíc briketa !

Edit: Prdon samozřejmě sem myslel 820

"Klucí , mě se motaj zuby"
Moje první plíce................................................................................................

Old Post 19-01-2013 v 14:20 PM
dalick je offline   Profil uživatele dalick   Find more posts by dalick   Foto galerie člena dalick   Click here to Send dalick a Private Message   Add dalick to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
vogur
Nový Člen

Karma uživatele vogur - 0% Pěstitelská

Registrován: Mar 2014
Příspěvků: 2  

První letošní Příspěvek č. 297



Ahoj, chci se s vámi podělit o svou první letošní mastičku

Mast byla dělaná louhováním v Alpě (cca 80 dní), následně byl v hrnci (který byl vložen do většího hrnce s vodou) rozpuštěn tuk a přidána část vylouhováné tekutiny. Na mírném ohni jsem nechal směs cca 1 hodinu pobublávat, po hodině byla směs odstavená a uložená do špajzu (temno a chlad)
Po dvou dnech odpočinku jsem mast opět rozehřál a přidal zbytek tekutiny i s rostlinným nateriálem, nechal jsem zase cca 1 hodinu pobublávat. Poté jsem mast odstavil a nechal lehce zchladnout, následně přecedil přes plátýnko a rozlel do kelímků.

Old Post 21-03-2014 v 07:27 AM
vogur je offline   Profil uživatele vogur   Find more posts by vogur   Foto galerie člena vogur   Click here to Send vogur a Private Message   Add vogur to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
redyth
Stálý Člen

Karma uživatele redyth - 67% PěstitelskáKarma uživatele redyth - 67% PěstitelskáKarma uživatele redyth - 67% PěstitelskáKarma uživatele redyth - 67% PěstitelskáKarma uživatele redyth - 67% Pěstitelská

Registrován: Oct 2007
Příspěvků: 202  

Příspěvek č. 298

Jak se ti spojila alpa se základem/tukem? Když sem dřív rozpouštěl propolis v alkoholu, nešlo to smíchat do sebe se základem, tak sem musel začít propolis rozpouštět v glycerolu a je po problému. Jinak dávej pozor, aby nedal mastičku na brutálnější ekzémy nebo odřeniny apod., tím, že v tom máš alpu, což je 60% alkohol to bude dost štípat

Old Post 23-03-2014 v 09:42 AM
redyth je offline   Profil uživatele redyth   Find more posts by redyth   Foto galerie člena redyth   Click here to Send redyth a Private Message   Add redyth to your buddy list     Navštiv homepage uživatele redyth! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
vogur
Nový Člen

Karma uživatele vogur - 0% Pěstitelská

Registrován: Mar 2014
Příspěvků: 2  

Příspěvek č. 299

Se spojením alpy se základem jsem nikdy neměl problém, stačí pomalu vlévat alpu do základu a nechat na středním ohni lehce pobublávat, tím se odpaří alkohol a vše se krásně propojí. Jak jsem výše napsal při vaření se odpaří alkohol a mastičku lze použít i na odřeniny aniž by něco štípalo. Zkoušel jsem i mast pečenou v troubě ale všem nejvíce vyhovuje tato, teď mám ještě rozdělanou mast z bílé vazelíny tak uvidím jak se osvědčí.

Old Post 23-03-2014 v 11:26 AM
vogur je offline   Profil uživatele vogur   Find more posts by vogur   Foto galerie člena vogur   Click here to Send vogur a Private Message   Add vogur to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
redyth
Stálý Člen

Karma uživatele redyth - 67% PěstitelskáKarma uživatele redyth - 67% PěstitelskáKarma uživatele redyth - 67% PěstitelskáKarma uživatele redyth - 67% PěstitelskáKarma uživatele redyth - 67% Pěstitelská

Registrován: Oct 2007
Příspěvků: 202  

Příspěvek č. 300

pokud to ještě vaříš dál a necháš vyprchat alkohol, tak ok :-) já už potom mast nevařím a jen vmíchám glycerol

Old Post 23-03-2014 v 20:49 PM
redyth je offline   Profil uživatele redyth   Find more posts by redyth   Foto galerie člena redyth   Click here to Send redyth a Private Message   Add redyth to your buddy list     Navštiv homepage uživatele redyth! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
John.Mall
Stálý Člen

Karma uživatele John.Mall - 83% PěstitelskáKarma uživatele John.Mall - 83% PěstitelskáKarma uživatele John.Mall - 83% PěstitelskáKarma uživatele John.Mall - 83% PěstitelskáKarma uživatele John.Mall - 83% PěstitelskáKarma uživatele John.Mall - 83% PěstitelskáKarma uživatele John.Mall - 83% PěstitelskáKarma uživatele John.Mall - 83% Pěstitelská

Registrován: Dec 2007
Příspěvků: 296  

Příspěvek č. 301

citace:
Původní příspěvek od Frigo
Dovolte mi reagovat. Ohledně mé masti, je opravdu podle prvního návodu dle Bushky.. Soudil jsem právě že ve vodě budou cenné látky - tak jak píši voda s zelení a vazelínou nebyla vylita, ale zůstala pod krou celý týden do dalšího povaření. Pak byla opět dále používána. Ohledně ztrát - hmotu listoví , stonků i šišek jsem dost překročil, myslím že tak zůstalo v masti více látek než při menším dávkování bez případné vody.. Můj dojem. Při uložení hrnce po odstavení do chladu po celé 3 týdny NIC NEKVASÍ. Je v chladu a krusta zamezuje přítomnosti jakéhokoliv vzduchu. Dejte burčák do zimy a zarazíte kvas, zavřete ho zarazíte kvas. V chladu a bez vzduchu opravdu kvasinky nedokáží fungovat :-) ... Ohledně posmažení - smaženo na mírném plameni, mírným bubláním bez změny konzistence.. Souhlasím že by zřejmě bylo možno vynechat.. Na závěr jen řeknu ( jsem lupenkář ), co se týká uvolnění látek ve vodě , způsobem jakým jsem to provedl = mastička u mě funguje. A to je cíl kterého jsem chtěl dosáhnout bez ohledu na způsob.. :-)


Pozor, některé kvašení je anaerobní proces. Tedy bez přístupu vzduchu.

Já to jebu...


Jsou chvíle, kdy Ti vůbec nepomůže, že umíš napsat slovo MYSLIVEC.

Old Post 24-03-2014 v 11:08 AM
John.Mall je offline   Profil uživatele John.Mall   Find more posts by John.Mall   Foto galerie člena John.Mall   Click here to Send John.Mall a Private Message   Add John.Mall to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
zelenymuz
Stálý Člen

Karma uživatele zelenymuz - 79% PěstitelskáKarma uživatele zelenymuz - 79% PěstitelskáKarma uživatele zelenymuz - 79% PěstitelskáKarma uživatele zelenymuz - 79% Pěstitelská

Registrován: May 2014
Příspěvků: 355  

Re: První letošní Příspěvek č. 302

citace:
Původní příspěvek od vogur
Ahoj, chci se s vámi podělit o svou první letošní mastičku

Mast byla dělaná louhováním v Alpě (cca 80 dní), následně byl v hrnci (který byl vložen do většího hrnce s vodou) rozpuštěn tuk a přidána část vylouhováné tekutiny. Na mírném ohni jsem nechal směs cca 1 hodinu pobublávat, po hodině byla směs odstavená a uložená do špajzu (temno a chlad)
Po dvou dnech odpočinku jsem mast opět rozehřál a přidal zbytek tekutiny i s rostlinným nateriálem, nechal jsem zase cca 1 hodinu pobublávat. Poté jsem mast odstavil a nechal lehce zchladnout, následně přecedil přes plátýnko a rozlel do kelímků.


nemyslim si, že to je úplně nejlepší postup (řešilo se tu, že lidi to nechtěj mít zelený) i když chlorofil je nějak léčebně aktivní taky, vedle thc&cbd,apod. Alpa při takhle dlouhym louhování (maceraci) ten chlorofil uvolní z listů. Samozřejmě záleží podle mýho taky na tom, jak dlouho je ten materiál sklizenej, usušenej a tak. Já jsem tolik masti nevyráběl, ale většinou se ke mě dostala zelená a já radši jantarovou, hehe

Old Post 01-09-2015 v 22:39 PM
zelenymuz je offline   Profil uživatele zelenymuz   Find more posts by zelenymuz   Foto galerie člena zelenymuz   Click here to Send zelenymuz a Private Message   Add zelenymuz to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
redyth
Stálý Člen

Karma uživatele redyth - 67% PěstitelskáKarma uživatele redyth - 67% PěstitelskáKarma uživatele redyth - 67% PěstitelskáKarma uživatele redyth - 67% PěstitelskáKarma uživatele redyth - 67% Pěstitelská

Registrován: Oct 2007
Příspěvků: 202  

Příspěvek č. 303

většinou je to tak, že pokud použiješ pouze jednu várku materiálu (chápej tak, že do základu dáš materiál, kterej pak scedíš a neopakuješ to s více várkama materiálu) tak je mast víc do žluta. Samozřejmě se bavím o suchým konopí. Pokud je čerstvý, mastu bude víc zelená. Pak tam hraje ještě trochu vliv jestli použiješ bílou nebo žlutou vazelínu, popřípadě jinej základ. Postup s alpou mě přijde naprosto zbytečnej a raději dej někomu vylouhovanou alpu na kolena, záda nebo vnitřní užití. Na mast přidej konopí přímo do základu. Z konopí dělám řadu výrobků od masti, přes šampony, hydratační krémy, mýdla atd a u každýho je potřeba dodržet nějakej postup a ne, jak koho zrovna napadne ;-)

Old Post 06-09-2015 v 21:55 PM
redyth je offline   Profil uživatele redyth   Find more posts by redyth   Foto galerie člena redyth   Click here to Send redyth a Private Message   Add redyth to your buddy list     Navštiv homepage uživatele redyth! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
HerrOttoFlick
Stálý Člen

Karma uživatele HerrOttoFlick - 31% Pěstitelská

Registrován: Dec 2015
Příspěvků: 30 

Příspěvek č. 304


Mast jsem vyrobil přesně podle návodu uživatele vousac. Jen bambucké máslo, konopí a měšíček lékařský. Krásná vůně i barva. Už mám pozitivní ohlasy při léčbě následků bércových vředů. Při filtrování masti přez plátno jsem se snažil materiál co nejvíc vymačkat ale zálo se mí že je stále dost nasáklý mastí. Nemáte nějaký fígl jak co nejvíc snížit ztráty?

Old Post 14-12-2015 v 16:09 PM
HerrOttoFlick je offline   Profil uživatele HerrOttoFlick   Find more posts by HerrOttoFlick   Foto galerie člena HerrOttoFlick   Click here to Send HerrOttoFlick a Private Message   Add HerrOttoFlick to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 19:06 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
« 17 18 19 20  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Podobná Témata
30-01-2020 - Hřejivá konopná mast s chilli - 6 odpovědí
07-12-2018 - Konopná mastička podle redytha - 82 odpovědí
03-12-2012 - Konopná mast a její výroba - 18 odpovědí

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.4252950 seconds with 29 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív