Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Může mi někdo z vlastní zkušenosti po přechodu z výbojky 600W poradit, kolik wattů je srovnatelných pro COB se stejnými pěstitelskými výsledky? Vím, že je to nepřesné, ale pro orientační představu.
Původní příspěvek od Just Může mi někdo z vlastní zkušenosti po přechodu z výbojky 600W poradit, kolik wattů je srovnatelných pro COB se stejnými pěstitelskými výsledky? Vím, že je to nepřesné, ale pro orientační představu.
Odzkousene to nemam, ale pripada mi to jako skoda penez, resp. da se to poridit za polovinu a bez te diskotekove varianty. LED strip osazeny kvalitnimi SMD, nalepene na kus hlinikoveho profilu a k tomu trafo.
Tahle varianta podle popisu take nema asi zadne IP kryti, takze to vyjde na stejno a nebudou z toho svetla alespon bolet oci.
Pocitej s tim, ze tohle asi neprojde celnici bez povsimnuti, takze dalsi naklady na procleni a DPH.
Zdravím lidičky,
mám teď nabídku na vero 18 3000k nebo 2700k 80CRI, kus za 250,- myslíte že by to bylo vhodné do mého boxiku (š/d/v 40/20/45)?
Pokud ano, na co bych to měl píchnout?
1) 1050 mA 30/31v to znamená cca 30w
2) 1400 mA 30/31v na přibližně 40w
V obou případech budou aktivně chlazené.
Děkuji za rady a případně připomínky.
Kozák, nejlepší je to udělat kombi. Třeba 4 kusy 3000 K a dva kusy 2700 K. Pokud chceš ušetřit za dva zdroje, tak to všechno pusť na jeden zdroj a dej tam potenciometr. V růstu dáš menší wattaz a v květu to osolis na max. 30 watt na čip je lepší kvůli efektivitě.
Původní příspěvek od fikus37 Kozák, nejlepší je to udělat kombi. Třeba 4 kusy 3000 K a dva kusy 2700 K. Pokud chceš ušetřit za dva zdroje, tak to všechno pusť na jeden zdroj a dej tam potenciometr. V růstu dáš menší wattaz a v květu to osolis na max. 30 watt na čip je lepší kvůli efektivitě.
Na takový prostor 6 kusů? O.o
Osobně jsem uvažoval, že koupím pouze dva kousky 3000k+2700k, každý svůj zdroj. Na růst 3000k a na květ jen pustím i druhý panel. Je to do PC skříně to by mělo stačit na květ těch 60w či se mýlím?
Jinak děkuji za upřesnění na jakou wattáž to mám mít, nějak se nevyznám v těch grafech a tabulkách co jsou k nim přiloženy.
Kup si jeden chip do takovyho pidi prostoru 2700K a bohate staci na rust i kvet ;-)
Ja mam na testovani v 60x60x160 1x COB 185W a bez namahy a usili 150g sklizen ;-) Do takovyho mikro boxu ti uplne stasi 60W ;-)
Původní příspěvek od HVR Kup si jeden chip do takovyho pidi prostoru 2700K a bohate staci na rust i kvet ;-)
Ja mam na testovani v 60x60x160 1x COB 185W a bez namahy a usili 150g sklizen ;-) Do takovyho mikro boxu ti uplne stasi 60W ;-)
Něco takového jsem potřeboval vědět.
No ale ještě se tedy zeptám, jak nastavím na tomto zdroji jeho output? Aby mi nešlo 40 voltů do panelu ale pouze těch 30? Ještě ho nemám koupený, ale velice se mi zamlouvá jak velikostně tak cenově.