Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Když jsem dělal poprvé mast z bílé vazelíny podle nového receptu (3dny x 3hod na 110°C) včetně dekarboxylace měla mastička divný zápach po syntetickém oleji.
Nyní, když jsem dělal mastičku po druhé bez dekarboxylace, je zápach z trouby stejný. Prostě je to cítit jakoby syntetickým olejem.
Já jsem ale kdysi dostal konopnou mastičku a tá krásně voní po konopí, což mě se nedaří udělat a to mě štve.
Myslíte, že by to mohlo být použitou odrůdou (White Domina), která po usušení skoro vůbec nevoní a proto je cítit ta vazelína nebo něčím jiným?
Jinak mastičku mám 2 až 3x tmavší než tu co jsem dostal a zatím co jsem rozdal tak všem pomáhá.
- odrůd je rozhodně velké množství a určitě se mezi nimi dají rozeznat vůně i chutě. Já osobně vařím, jak popisuješ (3dny x 3hod na 110°C) bez dekarboxylace - ta vlastně proběhne při procesu vaření ve vazelíně při těch 110°C a vařím ve skleněné pečící míse a hotová mastička pěkně voní po konopí. Co se týká barvy, tak pokud se vaří s větším podílem listů nebo pouze z listů tak je mastička tmavá, protože obsahuje větší množství chlorofylu jako mastička vařená z palic a ta je zase světlá.
Chlorofyl působí jako přírodní dezinfekce pro kůži a proto mastičku vařenou z listí je dobré použít na různé kožní ekzémy a mastičku vařenou z paliček na bolesti kloubů a kostí. Kdo vaří z paliček a listí dohromady, tak mastičku používá na všechno jako univerzální.
Tolik z mojí osobní zkušenosti, možná ti někdo poradí aj trochu jinak, tak ať slouží.
Tý vůně nějak nemůžu dosáhnout a pořád cítím tu vazelínu (prostě jako když se típne hořící svíčka), mám to na otevřeném litinovým pekáčku a možná mi to stříká na topný tělěso, proto to cítím.
O tom listí a palic vím, mám to tak v poměru 1:1.
Jakou odrůdu používáte, že vám to voní?
Začínal jsem NO-NAME , ale hodili se svou velikostí víc na OUT než na IN , tak jsem sehnal přes net model KAYA-47 , u toho jsem zůstal 2 roky a teď byla pod lampou testovaná španělská seedbanka s modelem Cream Caramel , Mohan Ram a SAD S1 - koukni sem :
No a jak to popisuješ v tom pekáčku tak je to jasný.Pálí se ti to od spodu !
Když to memáš v troubě s termostatem ale na vařiči, tak používej větší hrnec s vodou jako první na vařič a do něj dej menší s vazelínou a konopím.Tak se ti to nebude připalovat a budeš tam mít 100°C - nechal bych to ale vařit o hodinku víc.
Mám to to v troubě s termostatem, ale nyní po měření teploměrem jsem zjistil, že topí o trochu víc a asi se to trochu připalovalo, takže abych to měl na 110° tak to musím mít nastaveno na 95°C a zápach se zmenšil.
Jinak už mám zasazené i jiné odrůdy tak uvidím příště, jak to dopadne.
to Yara: Já myslím, že ta mastička co voněla mohla bejt ze sádla. Já jí taky vyrábím prvně, ze žlutý vazelíny, podle tety Bushky. Při tom počátečním smažení to začoudilo a zasmrdělo celej barák, tak jsem se bála, jestli to není spálený, ale tady někdo taky psal že mu listy skoro zčernaly a prej je to ok. Podle mě prostě smrdí ta vazelína a s tím toho moc nenaděláme. Žádnej parfém tam přidávat nehodlám. Každopádně bych chtěla zkusit ještě jednu "rychlomast" podle toho receptu pečení v troubě. U nás v práci seženu v lékárně kilo žlutý vazelíny za 160.
Určitě to tady někde bude, ale jestli máte problém s aroma masti, tak známá v poslední fázi prohřívání přidávala strouhanou pomerančovou kůru, kterou je samo sebou potřeba nakonec přecedit. Jen neznám potřebnej poměr, ale zdravej selskej rozum by mohl napovědět
Problémy s fórem? Nebo potřebujete jenom upravit své téma? Kdyby cokoliv pošlete -> PM <-
Jo aroma s mastí, tak na to pozor.
Dělal jsem teď větší množství masti a protože to bylo obzvlášť silný tak jsem přikoupil mast a fouknul ke stávající a za chvíli jsem to cejtil.
Ta přidaná mast byla parfémovaná ! ! ! Takže pozor na to co kupujete a než to něčeho přidáte tak čichnout ! Další zkušenost.
Při vaření ten parfém smrděl v celým bytě, ale mastička už je v pohodě a vyčichlo to od toho parfému.
Tak jsem zkusila udělat pečenou verzi, 3 dny x 2 - 3 hodiny. Zkušebně, zatím jen z půl kila vazelíny. Rozdala jsem pár lidem a ohlasy mám zatím od dvou, pozitivní. Já momentálně nemám ekzém ani nic jinýho, tak jí testuju jako kosmetiku na kůži kolem nehtů, ta mě dost vysychá, někdy praská a dělaj se záděry. Působí výborně, rychle a zdá se, že i posiluje nehty. Navíc kráásně voní :-))
To Efis - Plně doporučuju, už rok používám mast připravovanou bez vody a tak všechny potřebné látky zůstávají ve vazelíně.
Když spěchám tak vařím 3 dny hned posobě a pokud mám víc času na vaření masti, tak mezi jednotlivími dny nechávám 2-3 dny přestávku.
Kupuju bílou vazelínu v balení 900 gr a do tohoto množství dávám rukou nadrcené palice a listy obsahem cca700 gr zavařovací sklenice.
Termostat na pečící troubě nastavím na teplotu 100 st.C a první hodinu se obsah postupně rozpouští a potom teprv počítám 3 hodiny vaření.
Účinky hodnotím na velmi dobrou.
Navíc se blíží svátky vánoční a tak jako bonus jsem si taky naložil do půllitrové flašky rozdrcené palice (bez listů a dekatboxilované 20 minut na 110 st.C) a zalil to domácí hruškovicí.Když jdu kolem skříně tak to trochu poobracím a na svátky začnu užívat.
Noo , tak sem to nemoh vydržet a konečně se do toho pustil taky ,protože moje beďatá huba to už hodně potřebovala .
Taky sem zatím udělal pouze z půl kila vazelíny rozpuštěné cca ve 4 litrech vody a do 1. várky sem přidal celý litr nadrcených paliček (chci aby to byla síla a matroše mám dost) a následně 2 hodiny hustou hmotu rozmíchával pomalu jentaktak aby se směs nezačala vařit ale zůstala pořád horká a pouze "macerovala" estli je o ten správný termín
Následně nechal schladit na balkoně a poté dal do lednice aby se udělal škraloooop.
Tento postup budu opakovat ještě 3X ale už s půllitrem travky aby něco zbylo do léta
Samozřejmně budu nechávat týdenní odstupy a zkusím podstoupit to kvašení , tomu se asi ani vyhnout nedá. Ovšem nemyslím si že by to bylo způsobeno nečistotou v uskladňovací nádobě.
Nakonec celou hmotu nechám "vysmažit" na pánvi ale pokud se opravdu jedná o smažení tak ho rozhodně vyloučím , protože musí každému dojít že je to hloupost. Teplota kterou dosáhne rozpálený tuk zabije všechno živé takže i účinné látky v mastičce a to asi nechceme ne?
No prostě to budu na pánvi ohřívat těsně nad bodem varu aby to nebublalo a uskladním ....
"Klucí , mě se motaj zuby"
Moje první plíce................................................................................................
Já tuto mast teď dokončil, a dovolil jsem si ji trošku modifikovat. První vařbu stonků a listů jsem udělal stejně. Dával jsem jen 1/4 kila vazelíny a na to asi tak 0,5l nadrcený suchý zeleně. Uleželou a proňahňanou hmotu jsem nedal do sklenice ale udělal kouli, tu zatočil do potravinové fólie ( taky bez vzduchu ), a hodil leže do šuplete v ledničce ( plíseň se nekonala ).. THC jsem honil jako v originálu, ve vodní lázni ( hrnec v hrnci svodou ). Jen jsem dal zas čtvrt kila vazelíny a na to asi zas 0,5 litru šišek. Použil jsem noname ověřený na léčéní co mám od kamaráda ( z toho byli i stonky a listy ), a přidal svůj druhý noname s bohatě lepivýma palicema :-) . Po povaření jsem odstavil do tmy a chladu, zavřel pokličkou a vždy nechal jak je.. Zelenou tekutinu nechal pod škraloupem ať pěkně naluhovává koláč. Bylo by škoda dle mě dojít o ty stopový prvky.. :-) Nic nekvasilo ani se nekazilo. Pak jsem jen po týdnu vzal, vrazil hrnec do druhýho hrnce s vroucí vodou, nechal rospustit, a ve stejným složení znovu povařit. Samo vše třikrát.. No a pak posmažil v teflonce, pomalu za mírnýho bublání, s hezkou žlutou pěnou asi 5 minut, než to přeženu. O smrad spáleniny jsem se nepokoušel, ani jsem nečekal než to začne tmavnout nebo něco.. Bylo to proti mýmu gustu.. Výsledek jsem zcedil, zelinu vymačkal přes plátýnko, a zelená mastička je na světě. :-)