Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Q 12: Nedali jste mi možnost se rozhodnout - proclení zajistí DHL vs. proclení si zajistí klient sám.
DHL v rámci expresních přeprav zásilky proclívá automaticky ihned po příjezdu do ČR. Z provozních důvodů u zásilek pro soukromé osoby probíhá úhrada vyměřeného cla a daní společností DHL. Dle přepravních podmínek bodu 1 – „Proclení, vývozy a dovozy“ může DHL jednat jako příjemce k provedení celního odbavení a celního prohlášení.
Je to normální ojeb a zlodějina ... účtování služby, kterou si nikdo neobjednal a o kterou nikdo nestojí, kde balíček je jako rukojmí vhodnej k vydírání (nezaplatíš - nedostaneš). Podle mě maj prostě po krk malejch, kusovejch zásilek (spousta práce, málo peněz - ve srovnání s těma velkejma, firemníma), tak prostě zkoušej co se do nás vejde a na ztráty nehleděj. Podle mě tímto všechny malý zákazníky ztratili a až ti malí vyrostou, nijak zvlášť se k nim nepoženou - podřízli si vlastní větev. Osobně už s DHL nikdy víc. Naštěstí se začíná rozmáhat do globálních rozměrů pár dalších, třeba švédská pošta, ti snad zlodějskýmu DHL, FedExu a podobným trochu zamotaj hlavu ...
Původní příspěvek od alesh
[...]
Nepodceňuj ztráty na stínítku, 15-20% je opravdu pro ta nejlepší a dobře nastavená.
[...]
Tak aby se neřeklo, tady jsu nějaká data:
Greenbeams with Philips Green Power CMH 315W
-- Greenbeams reflective material reflectivity, according to Cycloptics: 95%
-- Relative amount photons emitted by the lamp that exit the reflector after a single bounce, according to Cycloptics: 95%
-- Relative amount of photons emitted by the lamp that exit the reflector, according to Cycloptics: 92.3%
-- Relative amount of photosynthetic photons emitted by the lamp (400-700nm) that exit the reflector: 76.84%
-- Reduction in photosynthetic photons (400-700nm) exiting the reflector as compared to emitted by the lamp: 23.16%
Gavita PRO DE HPS 1000W
-- Gavita 'HortiStar' reflective material reflectivity, according to Gavita: 96%
-- Relative amount photons emitted by the lamp that exit the reflector after a single bounce: unknown
-- Relative amount of photons emitted by the lamp that exit the reflector: unknown
-- Relative amount of photosynthetic photons emitted by the lamp (400-700nm) that exit the reflector: 80.95%
-- Reduction in photosynthetic photons (400-700nm) exiting the reflector as compared to emitted by the lamp: 19%
tak včera jsem si vyzvednul na poště chladiče pro led. Koupil jsem na aukru použité. Jsou to intelácké chladiče - 3 typ E97379-001 a 3 E97378-001 (s měděným jádrem) s cenou 29kč kus i s poštou za 244kč
Caute
Som uplny amater aj ked nieco som uz precital...Box asi 80x80.Som skor za to plne spectrum ako ma byt,Nepredavaju sa aj kvalitne COB full spectrum?Nasiel som nieco len ci je to dobre http://www.alibaba.com/product-deta...1570418632.html Ale co poviete na toto..zo vsetkeho po jednom kuse + 1cervena 3000 naviac
V18-2700-80-1ks 20W
V18-3000-80-2ks 20W
V18-3500-80-1ks 20W
V18-4000-80-1ks 20W
V18-5000-70-1ks 20W
Pochopil som spravne ak ma V18 max30W malo by sa pustat menej,na tych 20W?
To je spolu 120W... staci to?Alebo skor nieco taketo:
Jako podle mě stačí s odřenejma ušima i tech 120w ,ale nemíchal bych takhle zběsile barevnou teplotu. Jako k tomu žádnej důvod není. Kytky budou zmatený.
Jestli taky věříš tý teorii z barevnou teplotou jinou na květ a růst ( podle mě naprostej nesmyls) tak můžes vzit třeba ty 4000k 6x. jako "univerzální" řešení problému kterej neexistuje...
Kdybych si ty vera kupoval znova vemu 3000k 90 cri všechny. Rozhodne bych nešel do teploty nad 4000k.
A mas k tomu dovod aby si nesiel nad 4000K?Pre rastliny myslim je dolezite cele spektrum aj ked v urcitych%...najviac teda ta modra a cervena.
Ci uz je to na imunitu rastlin alebo nejaky iny cyklus...
Chlorofyl A je citlivy na vrchol 430nm a 660nm a chlorofyl B na vrchol 460nm a 630nm.
Teraz mozno poviem blbost ale da sa urcit napr.430nm kam presne to spada pod stupnicu Kelvina?Vsade je to inak znazornene a pisane
Mám, vidím jak to roste pod těma 2900k. Roste i kvete to parádně takže kupovat kvůli cca 10 dnům růstu teplotu nad 4000k mě přijde jako kravina.
Samozdřejmě je sto teorii který ti zdůvodněj proč si to komplikovat ,ale zeptej se sám sebe: stojí ti všechny ty komplikace za 2% zlepšení? Mě ne...
A ta 4000to je vlastne biele svetlo?Vraj biele obsahuje vsetky spektra ale ako vravis je 100teorii...
6xV29 je uz dost..Chcel som do tych 200W max 250...
10 dni?od semena to trva dlhsie predsa preto ta modra...
Pozeral som tie Vera a bolo tam Vero29 Optic...je lepsie s optikou alebo bez..Vraj silnejsie svietia ale asi sa meni uhol...
Původní příspěvek od Aspire A mas k tomu dovod aby si nesiel nad 4000K?Pre rastliny myslim je dolezite cele spektrum aj ked v urcitych%...najviac teda ta modra a cervena.
Ci uz je to na imunitu rastlin alebo nejaky iny cyklus...
Chlorofyl A je citlivy na vrchol 430nm a 660nm a chlorofyl B na vrchol 460nm a 630nm.
Teraz mozno poviem blbost ale da sa urcit napr.430nm kam presne to spada pod stupnicu Kelvina?Vsade je to inak znazornene a pisane
Aby mělo světlo specifikovanou barevnou teplotu, je třeba, aby bylo bílé. Aby bylo světlo bílé, musí v něm být zastoupena jak červená, tak i zelená a modrá. Když to budeš takhle bláznivě míchat, tak 1) budeš mít v každým koutu jiný odstín, 2) vůbec si nepomůžeš ve smyslu, že bys měl víc barev.
Kup si 6x V18 3000K 80CRI (vyšší CRI nemá smysl) a MW HLG-185H-C1050B (taková univerzální rada tady ). To budeš mít asi 190W.
Vše už tady bylo napsáno.
Do toho vera29 můžeš pouštět kolik chceš, klidně 150w jde oto že až budeš chtít vic světla akorát zesílíš zdroj.
To číslo (4000k) je teplota bílý barvy jestli je víc do žluta nebo modra.
Optika a konektory sou podle mě vyhozený prachy.
Preco vyhodene panize?
150W? A neznizuje sa zivotnost?respektive asi rastie teplo...
Srry za tie otazky Lebo co som cital v PDF Vero 29 pisane bolo toto Nominal Current
2100mA, 38.6V, 81W....To je akoze optimum?A niekto uvadza ze by to malo spalat pod 80W ....
Vdaka za radu...
takze 6xV18,3000 80CRI, MW HLG-185H-C1050B dajme tomu 180W.../kolko sa da ocakavat/,?
S tym driverom tam treba zakupit este ten regulator koli stmievaniu ze?
Cize sa bude dat zmensovat Wataž napr aj na 100W?