Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Máme je taky z DigiKey, jsou teď na celnici, tak uvidíme, zda je propustěj nebo zadržej, je to vždycky na rozmaru celníka a hlavně kolik tam maj zrovna práce. Nikolaj objednával chytře chviličku před Vánoci, když tam maj největší nával, to projde bez clení skoro všechno ...
Aji nám to jde DHLkem, ale nesejde na tom, skrz tu celnici to prochází ať to jde čímkoliv. Jen, když je nábuch, přehazujou ty malý z jedný strany na druhou, aniž by se jima zabývali. A nestíhaj docela často, mám s tím svý zkušenosti, importoval jsem obchodní zboží spoustu let. Každopádně se v žádnym případě nemůžeš spoléhat, že když to někomu prošlo, projde Ti taky, tak to nefunguje, je to o konkrétnim celníkovi, vytíženosti a tak nějak o štěstí ...
Z Číny mi chodili většinou veliký balíky se zbožím k dalšímu prodeji a jelikož to jen tak bez cla propustit nejde, tak tam mnohdy trčeli na ty celnici i přes tři týdny, když byla zasekaná. To je přesně situace, kdy ty minibalíčky prostě neřešej, protože nezvládaj ani ty velký, který se proclít musej. Ale kolikrát se mi stalo, že mi zadrželi i prťavej balíček s drobnostma z Číny. Ale i to, že mi obrovskej balík za víc jak 40000 z USA propustili - až později jsem zjistil proč, nechal jsem si do něj nenápadně přibalit karton Lucky Strike's bez filtru, celník ho našel, špatně to pochopil, stopil ho a balík pustil dál :-D ... jen taková perlička, ne že bych k tomu někoho chtěl navádět.
Kdyz uz jsme OT ;], jeste doplnim, ze pokud si deklaranti na DHL preci jen balicku vsimnou, uz uctuji vypalne stejne jako Ceska posta, bohuzel (mimo pripadne clo a DPH). Sice mensi, ale i tak .. :/
S importem i exportem mam take vcelku dlouhodobe zkusenosti, kdyz je to firemni, neresime DPH (pouze clo), 'nula od nuly pojde', ale pri soukromych balickach se ridi, dle meho, podle velikosti zasilky. A VERO jsou nastesti male :]
Malá ukázka: z leva Strawberry Amnesia na pravo Critikal Jack Herrer na kosu maj jít 3.3. (pudou dřív nemam co hulit) První kytky který u mě kvetly pod verem. Ten rozdíl je ohromnej oproti předchozímu setupu. Nerad bych to zakřiknul ale vypadá to že světla mám pořešený na 5 let dopředu
Zdravím vás,
chcel by som sa opýtať, či mi viete poradiť potenciometer k tomuto zdroju? Najlepšie niečo z mousera, keďže odtiaľ beriem zdroj. A poprípade aj to 10V PWM, alebo 1 ~ 10Vdc, ja tomu nerozumiem mohlo by to byť niečo lacnejšie, ale zasa niečo čo viete, že vydrží budem vám veľmi vďačný a ešte by bolo super, ak by to bolo jednoducho zapojiteľné. Ďakujem
interný má iba A-čkový model, alebo to zle chápem? na B-čkové treba niečo z potenciometra, 10V PWM alebo to 1 ~ 10Vdc. , čiže bez toho sa nedá regulovať, či?
Původní příspěvek od lolo interný má iba A-čkový model, alebo to zle chápem? na B-čkové treba niečo z potenciometra, 10V PWM alebo to 1 ~ 10Vdc. , čiže bez toho sa nedá regulovať, či?
Ahoj, mas pravdu, prehlednul jsem se .. Takze pokud chapu datasheet spravne (http://www.mouser.com/ds/2/260/HLG-...spec-264052.pdf, strana 5), mel by stacit 100k resistor (potenciometr), k vyberu treba zde, pripadne najdes nejaky lokalni kramek s elektronikou: http://www.gme.cz/products/search?t...tenciometr+100k.
Neni to zcela presna regulace, ale pro nase ucely si myslim staci bohate. Jen se nebude dat driver ztlumit zcela na nulu, ale od toho mame vypinac na napajeni driveru :]. Pro plny vykon bych jeste k potenciometru zaradil do obvodu vypinac.
Původní příspěvek od spachal Kdyz uz jsme OT ;], jeste doplnim, ze pokud si deklaranti na DHL preci jen balicku vsimnou, uz uctuji vypalne stejne jako Ceska posta, bohuzel (mimo pripadne clo a DPH). Sice mensi, ale i tak .. :/
Tak přátelé, vězte, že "výpalné" za celní řízení ze strany DHL činí od minulého měsíce minimálně 490,-Kč
jj, "Záruka DHL v celním řízení" je od 7.ledna zvysena na 2%, min. 490Kc, max. 2000Kc. Utahli srouby pekne pozvolna, v listopadu na 290Kc, ted tohle .. klasicke postupne vareni zaby ..