Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Indoor Pěstování » Světla LED a jiné druhy LED světel parametry LED diod pro pestovani II.
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
« 15 16 17 18 19 »

Jaký typ osvětlení používáš?
This poll is closed.
HPS 55 60.44%
LED 29 31.87%
CFL 7 7.69%
Total: 91 votes 100%
  [Edit Poll (moderators only)]

Autor
Téma 
alesh
Stálý Člen

Karma uživatele alesh - 73% PěstitelskáKarma uživatele alesh - 73% PěstitelskáKarma uživatele alesh - 73% PěstitelskáKarma uživatele alesh - 73% PěstitelskáKarma uživatele alesh - 73% Pěstitelská

Příspěvek č. 257

Odkud jsi objednával ty Vera? Myslím nikolaj, že je objednával z Digikey a říkal, že se celnici vyhnul.

a.

Old Post 02-02-2015 v 11:22 AM
alesh je offline   Profil uživatele alesh   Find more posts by alesh   Foto galerie člena alesh   Click here to Send alesh a Private Message   Add alesh to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
B@JTík
Stálý Člen

Karma uživatele B@JTík - 47% Pěstitelská

Příspěvek č. 258

Máme je taky z DigiKey, jsou teď na celnici, tak uvidíme, zda je propustěj nebo zadržej, je to vždycky na rozmaru celníka a hlavně kolik tam maj zrovna práce. Nikolaj objednával chytře chviličku před Vánoci, když tam maj největší nával, to projde bez clení skoro všechno ...

Old Post 02-02-2015 v 11:32 AM
B@JTík je offline   Profil uživatele B@JTík   Find more posts by B@JTík   Foto galerie člena B@JTík   Click here to Send B@JTík a Private Message   Add B@JTík to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
alesh
Stálý Člen

Karma uživatele alesh - 73% PěstitelskáKarma uživatele alesh - 73% PěstitelskáKarma uživatele alesh - 73% PěstitelskáKarma uživatele alesh - 73% PěstitelskáKarma uživatele alesh - 73% Pěstitelská

Příspěvek č. 259

Taky možnost. Ještě mě napadá, jestli sis nezvolil jiný způsob přepravy? Nikolaj to měl přes DHL-ko.

a.

Old Post 02-02-2015 v 13:10 PM
alesh je offline   Profil uživatele alesh   Find more posts by alesh   Foto galerie člena alesh   Click here to Send alesh a Private Message   Add alesh to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
B@JTík
Stálý Člen

Příspěvek č. 260

Aji nám to jde DHLkem, ale nesejde na tom, skrz tu celnici to prochází ať to jde čímkoliv. Jen, když je nábuch, přehazujou ty malý z jedný strany na druhou, aniž by se jima zabývali. A nestíhaj docela často, mám s tím svý zkušenosti, importoval jsem obchodní zboží spoustu let. Každopádně se v žádnym případě nemůžeš spoléhat, že když to někomu prošlo, projde Ti taky, tak to nefunguje, je to o konkrétnim celníkovi, vytíženosti a tak nějak o štěstí ...

Old Post 02-02-2015 v 13:37 PM
B@JTík je offline   Profil uživatele B@JTík   Find more posts by B@JTík   Foto galerie člena B@JTík   Click here to Send B@JTík a Private Message   Add B@JTík to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
alesh
Stálý Člen

Příspěvek č. 261

Taky mám už pár let zkušeností, cca tak 20 zásilek. Výsledek? Všechno z Číny bez cla, všude odjinud se clem.

a.

Old Post 02-02-2015 v 14:19 PM
B@JTík
Stálý Člen

Příspěvek č. 262

Z Číny mi chodili většinou veliký balíky se zbožím k dalšímu prodeji a jelikož to jen tak bez cla propustit nejde, tak tam mnohdy trčeli na ty celnici i přes tři týdny, když byla zasekaná. To je přesně situace, kdy ty minibalíčky prostě neřešej, protože nezvládaj ani ty velký, který se proclít musej. Ale kolikrát se mi stalo, že mi zadrželi i prťavej balíček s drobnostma z Číny. Ale i to, že mi obrovskej balík za víc jak 40000 z USA propustili - až později jsem zjistil proč, nechal jsem si do něj nenápadně přibalit karton Lucky Strike's bez filtru, celník ho našel, špatně to pochopil, stopil ho a balík pustil dál :-D ... jen taková perlička, ne že bych k tomu někoho chtěl navádět.

Old Post 02-02-2015 v 14:45 PM
spachal
Stálý Člen

Karma uživatele spachal - 75% PěstitelskáKarma uživatele spachal - 75% PěstitelskáKarma uživatele spachal - 75% Pěstitelská

Příspěvek č. 263

Kdyz uz jsme OT ;], jeste doplnim, ze pokud si deklaranti na DHL preci jen balicku vsimnou, uz uctuji vypalne stejne jako Ceska posta, bohuzel (mimo pripadne clo a DPH). Sice mensi, ale i tak .. :/
S importem i exportem mam take vcelku dlouhodobe zkusenosti, kdyz je to firemni, neresime DPH (pouze clo), 'nula od nuly pojde', ale pri soukromych balickach se ridi, dle meho, podle velikosti zasilky. A VERO jsou nastesti male :]

Old Post 02-02-2015 v 17:52 PM
spachal je offline   Profil uživatele spachal   Find more posts by spachal   Foto galerie člena spachal   Click here to Send spachal a Private Message   Add spachal to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
nikolaj 01
Stálý Člen

Karma uživatele nikolaj 01 - 31% PěstitelskáKarma uživatele nikolaj 01 - 31% Pěstitelská

Příspěvek č. 264

Malá ukázka: z leva Strawberry Amnesia na pravo Critikal Jack Herrer na kosu maj jít 3.3. (pudou dřív nemam co hulit) První kytky který u mě kvetly pod verem. Ten rozdíl je ohromnej oproti předchozímu setupu. Nerad bych to zakřiknul ale vypadá to že světla mám pořešený na 5 let dopředu

Old Post 08-02-2015 v 07:15 AM
nikolaj 01 je offline   Profil uživatele nikolaj 01   Find more posts by nikolaj 01   Foto galerie člena nikolaj 01     Add nikolaj 01 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
lolo
Stálý Člen

Karma uživatele lolo - 62% Pěstitelská

potenciometer Příspěvek č. 265

Zdravím vás,
chcel by som sa opýtať, či mi viete poradiť potenciometer k tomuto zdroju? Najlepšie niečo z mousera, keďže odtiaľ beriem zdroj. A poprípade aj to 10V PWM, alebo 1 ~ 10Vdc, ja tomu nerozumiem mohlo by to byť niečo lacnejšie, ale zasa niečo čo viete, že vydrží budem vám veľmi vďačný a ešte by bolo super, ak by to bolo jednoducho zapojiteľné. Ďakujem

Old Post 08-02-2015 v 11:13 AM
lolo je offline   Profil uživatele lolo   Find more posts by lolo   Foto galerie člena lolo   Click here to Send lolo a Private Message   Add lolo to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
spachal
Stálý Člen

Karma uživatele spachal - 75% PěstitelskáKarma uživatele spachal - 75% PěstitelskáKarma uživatele spachal - 75% Pěstitelská

Příspěvek č. 266

>nikolaj 01: nu, toz jsem za mesic MIMORADNE zvedavy na vysledek, zatim vypada moc dobre!

>lolo: ahoj, podle specifikaci to ma interni potenciometr, ten nestaci? :]

Old Post 08-02-2015 v 11:32 AM
spachal je offline   Profil uživatele spachal   Find more posts by spachal   Foto galerie člena spachal   Click here to Send spachal a Private Message   Add spachal to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
lolo
Stálý Člen

Příspěvek č. 267

interný má iba A-čkový model, alebo to zle chápem? na B-čkové treba niečo z potenciometra, 10V PWM alebo to 1 ~ 10Vdc. , čiže bez toho sa nedá regulovať, či?

Old Post 08-02-2015 v 11:35 AM
lolo je offline   Profil uživatele lolo   Find more posts by lolo   Foto galerie člena lolo   Click here to Send lolo a Private Message   Add lolo to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
alesh
Stálý Člen

Příspěvek č. 268

citace:
Původní příspěvek od lolo
interný má iba A-čkový model, alebo to zle chápem? na B-čkové treba niečo z potenciometra, 10V PWM alebo to 1 ~ 10Vdc. , čiže bez toho sa nedá regulovať, či?

Chápeš to dobře, Ačkový ma interní a jde ztlumit na 50%, Bčkovej potřebuje externí.
Můžeš si vybrat jakkýkoliv 100kOhm, tzn. jakkýkoliv z těchto tří odkazů:
http://cz.mouser.com/Passive-Compon...9q0yp?P=1yzotm4
http://cz.mouser.com/Passive-Compon...9q0yl?P=1yzotm4
http://cz.mouser.com/Passive-Compon...9q0yr?P=1yzotm4

a.

Old Post 08-02-2015 v 16:46 PM
spachal
Stálý Člen

Příspěvek č. 269

Ahoj, mas pravdu, prehlednul jsem se .. Takze pokud chapu datasheet spravne (http://www.mouser.com/ds/2/260/HLG-...spec-264052.pdf, strana 5), mel by stacit 100k resistor (potenciometr), k vyberu treba zde, pripadne najdes nejaky lokalni kramek s elektronikou: http://www.gme.cz/products/search?t...tenciometr+100k.
Neni to zcela presna regulace, ale pro nase ucely si myslim staci bohate. Jen se nebude dat driver ztlumit zcela na nulu, ale od toho mame vypinac na napajeni driveru :]. Pro plny vykon bych jeste k potenciometru zaradil do obvodu vypinac.

Zapojeni jsem nasel treba zde :] http://www.honzikovyvlacky.cz/wp-co...3/09/mereni.jpg. Neni to presne schema, ale princip pochopis, odmysli si ledku a merak ve schematu, misto baterie je vystup z driveru.
Ve vysledku by to melo vypadat nejak takhle: https://reefledlights.com/wp-conten...on_sodlered.jpg

Pokud se neda zdroj regulovat odporem, pak kecam blbosti a smaznu to, pripadne me opravte. Ale ten datasheet snad nekeca :]

//edit: alesh byl rychlejsi :]

Old Post 08-02-2015 v 17:07 PM
lolo
Stálý Člen

Příspěvek č. 270

Ďakujem chalani, veľmi ste pomohli

Old Post 08-02-2015 v 19:22 PM
B@JTík
Stálý Člen

Příspěvek č. 271

citace:
Původní příspěvek od spachal
Kdyz uz jsme OT ;], jeste doplnim, ze pokud si deklaranti na DHL preci jen balicku vsimnou, uz uctuji vypalne stejne jako Ceska posta, bohuzel (mimo pripadne clo a DPH). Sice mensi, ale i tak .. :/

Tak přátelé, vězte, že "výpalné" za celní řízení ze strany DHL činí od minulého měsíce minimálně 490,-Kč

http://www.dhl.cz/cs/dulezite_informace/010615.html

Já normálně myslel, že mě asi trefí šlak ...
DPHčko nás neminulo, ale LEDky jsou doma.

Old Post 09-02-2015 v 15:07 PM
spachal
Stálý Člen

Příspěvek č. 272

jj, "Záruka DHL v celním řízení" je od 7.ledna zvysena na 2%, min. 490Kc, max. 2000Kc. Utahli srouby pekne pozvolna, v listopadu na 290Kc, ted tohle .. klasicke postupne vareni zaby ..

Old Post 09-02-2015 v 18:39 PM
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 03:29 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
« 15 16 17 18 19 » 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Podobná Témata
21-11-2023 - Světla LED a jiné druhy LED světel parametry LED diod pro pestovani IV. - 648 odpovědí
17-02-2018 - Světla LED a jiné druhy LED světel parametry LED diod pro pestovani III. - 1011 odpovědí
21-04-2014 - Světla LED a jiné druhy LED světel parametry LED diod pro pestovani I. - 1016 odpovědí

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás