Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
měl jsem doma 150w krabici v které jsem odjel 2 kola... ale hrozný smrad nechce se mi kupovat pacháč a ani ventilátor vyhozené peníze na tuto watáž, tak mě napadlo mám možnost postavit box hned vedle nepoužívaného komínu který je 12m vysoký, tím bych vyřešil odtah komín by si nasával sám + nulová hlučnost + smrádek by šel rovnou do výšin, takže když nikdo nevymyslí létající koberec neměl by to nikdo cítit. Bude stačit odtah komínu, popřípadě jak jej spočítat? Co vy na ten nápad?
tak je to ve sklepě, kde až zas takové velké teplo nepotřebuji, jen aby v boxu byla optimální teplota a kdybych utěšnil box dal dole přítahovou díru a u té bych byl schopný regulovat velikost, tak bych teoreticky mohl regulovat i odtah?
jak zajímavý thread, snad zajímavý pěst pro tebe ne?
hele pokud ti jde o smrad, do komínu bez pachače jsem tahal, a před sklizní jsem 100m od domu cejtil.,běžná genetika, 2 patrovej barák,4kilo 12 kytek.komín si to natáhne sám,ale jestli si pomůžeš když to bude cejtit všude okolo..i když ze stopadiny...ale máš asi super sklep když tam nepotřebuješ teplo
Poradíte mi někdo prosím jak zapojit termostat ?
koupil sem si v kaufu digitalni termostat a ted bych sjho pomoci chtel udrzovat stalou teplotu v boxe.
Mám přímotop 1000w-2000w
Nejsem v eletrikářství vůbec dobrej ale dost me to zajima.
Poradte prosim jak blbcovi kam co mam zapojit.
tak jako návod tam byl, rikal neco jako at to dam do ruky technikovi. Jo ten zastrckovej je taky reseni, ale ten muj ma dva metry kabel a sondu a meri in i out, a nemusi bejt uvnitr, coz bych ten zastrckovej tam daval dost tezko.
Zdravím. Jsem "nováček" v pěstu, ale velmi sečtělý a technicky zdatný jedinec.
Pustil jsem se do toho asi před 14 dny, kdy jsem konečně dodělal již dlouho (v hlavě) rozdělanou skřín - box - prostě prostoru na pěst.
1.pěst - nabiflovanej informacema - co a jak - atd...ale praxe je pak jiná a já vymějšlel a vymejšlel a hlavně na tý skříni pořád nalepej a zapisoval teploty a vlhkosti a koukal co dělaj větráky takhle a onakle a tyhle časy a jiný časy až jsem se nakonec propracoval k pasivnímu přítahu - mřížka s hliníkovou trubkou 100mm naohejbanou a nasměrovanou přímo na lampu + větrák na stínítku, vlhký trika na ramínku, aktvní incooler, kterej jsem si vyrobil + samozřejmě silnej odtah, kterej byl kámen úrazu. Krásně mi odsával teplo, ale zárověň i hodně vlhkosti. Takže po odtahu mi tam zustalo cca 30-40%, což mi nestačilo. teploty kolem 26-27°C - velmi uspokojivé. Ale ta vlhkost. Takže jsem snižoval intervaly odsávání a teploty rostly. Takže jsem přidal zvlhčovač a vlhkost taky rostla, ale já nebyl pořád spokojenej. LAboroval jsem a vymejšlel. holky se mezitim pěkně vzpamatovávaly.
Vlhkost jsem měl kolem 70%, ale teploty mi skákály mnohdy až na 31°C. Když to zkrátim - přidal jsem silnější zvlhčovač - DOPORUČUJU opravdu koupit ten nejsilnější - cenově dostupnej cca kolem 1500-2000Kč - VYPLATÍ SE. Za další, co se mi hodně osvědčilo je ten větrák na stínítku - mam ho na spínačkách s lampou a ty trika...ty už teď po zakoupení silněšího zvlhčovače a celkové zvlhčení boxu nepotřebuju.
Takže nyní mam stabilní teplotu 25,5-26,5°C - vlhkost 70-80% ve dne a 16-18/90% (víc to asi nezměří) v noci.
Odtah a incooler jedou souběžně 15/45min. (z/v) a stejně tak cirkulační větrák uvnitř, nasměrovaný na kytky - jede v protější 1/4hodinu.
To celý mi umožnilo dát zmíněnou 400W lampu cca 40cm nad kytky a udržet tam celkem stabilní klima.
Píšu to jsem asi jako shrnutí, všeho, co jsem pochytil a věřím, že tyhle rady pomůžou, i kdyby si z nich každej začínající grower měl vzít jen něco málo.
btw: mam řízky od známýho - 11ks IP a rekultivovaly se takovym stylem, až jsem se tomu sám divil. mám je cca týden a rostou mi před očima.