Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdar growers! Mám velký problém se škůdcema, už jsem tohle fórum prolezl skrz na skrz ale nemohl jsem najít přesně tu svini kterou tam mám. Jde o můj první grow, je to windoor, ale jelikož za barákem je dub kterej má podle mě to samý tak to přilétlo asi z toho dubu. Díky moc za pomoc!
Původní příspěvek od kola666 nazdar ludia , myslim ze moje rastliny napada dřepčík (Phyllotreta atra) ako sa ich zbavit ? poradte pls kto vie.. na rastlinach mam plno malych dierok a vzdy ked dojdem na policko , tak tie male ku*vy , aspon 2 až x na kazdej rastline najdem , su male asi 2 mm , take čierne ale zato sikovne , a skacu ako kobylky ...foto z Netu - http://zahrada.mysteria.cz/drepcik.html
Je třeba se zbavovat plevelů na záhoně a možná i na podzim provést hlubší zaorání zbytků zeleniny a rostlin. Mělo by dojít ke zničení dospělců i larev.
Chemická ochrana rostlin např. přípravkem Actellic 50 EC.
Původní příspěvek od Myšpulín Zdravim ve spolek,
objevili se mi na kyti takový červíci. Jsou hodně mrňavý tak 0,5mm možná míň..
Vykousávají v listech jako by cestičky, ale ne skrz listy jen na horní straně..
Zkusil jsem to nafotit. Nevíte co by to mohlo být??
Díky
zdarec byl sem u kamarada na zahrade a stalo se mu na yti nejake nestesti muzete poradit co by to mohlo byt? omlouvam se za kvalito fota je to foceno mobilem ve vetru ! predem dik
Původní příspěvek od chuta zdarec byl sem u kamarada na zahrade a stalo se mu na yti nejake nestesti muzete poradit co by to mohlo byt? omlouvam se za kvalito fota je to foceno mobilem ve vetru ! predem dik
...no neměly jste tam bouřku s kroupama ???...., vypada to jako by to bylo od nich pomláceny ...
Zdravym všechny mam takovej vetší problem . už sem tyhle mršky tady videl u nekoho ale nikde jak se jich zbavit pač lezou sks palice do toho stonečku a palice usichají nejdřív sem mysel že je to plysen ale rozloupl sem paličku a uprostřed toho stonečku larva na další kytce kde nejsou palice to ve vetších stoncích dírecka a vevnitř larva .. nevíte nebo spíš nepřišli ste na to jak na ně ???
zdravím vespolek, je výskyt mšic na kytkách ve foliáku špatný a nebo dobrý ?
Můj názor je ten že mšice mají kladný význam pro kvalitu materiálu, neboď kytka z důvodu obrany před těmito parazity značně zvýší produkci pryskyřice, tím se vícméně mšice zahubí nebo se přesunou na jinou plodinu ve foliáku. Aspoń mám takový dojem z předešlích let a zbytek mšic vybraly z palic mouchy na půdě.\Materiá byl krásně čistý a toho hašiše.....
akeho skodcu mozem mat? rastlinky su asi 10 dni stare, maju este len druhe listky. na listkoch sa mi objavili (vyzera to ako leskly povlak) malinke skvrnky. a videl som ako z listu rychlo zbehol biely malicky skodca do ruzicky listkov.bolo to velmi malinke mozno 1-2mm.
Podíval jsi se na začátek tohohle threadu? Tam je pár foteček tak to porovnej zda ho nepoznáš.. Dobře to prohlédni lupou, případně sem přidej fotku poškození listu a případně i snímeček škúdce. Z textu se to velmi špatně poznává.
citace:
Púvodní příspěvek od Anatole France Zkušenost je nepřenosná
mam pocit ze je to trasnenka, foto nemozem dodat pretoze mam pokazeny fotak.co by ste mi poradili proti tomuto skodcovi?mam napadnutych vsetkych 6 rastliniek. na kazdej rastlinke zatial vidno asi len po jednu trasnenku, v okamihu ako sa dotknem rastlinky,tak sa trasnenka schova do ruzicky listov