Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Ja stříham listí, jen pokud to neodhadnu s rustem a mam to natlačené ve skříni, jinak je lepší kytku roztahnout nebo přihnout, ale neotáčet páč se sama tvaruje tak aby pobrala co nejvice světla. myslím že když kytku oberu o listí, dozrává dříve a tím se sníží výnos. Jestli něco ostříhnete, tak se asi zase tak moc nastane, ale odrbat ji, to je proti přírodě.
Hoja
Listy když už musíš stříhat tak stačí půlka čepele..Když vezmeš celý list kytka se jej snaží nahradit...Když vezmeš jen část čepele,list funguje dál a nemusí se nahrazovat..
Velké listy jsou jako zásobárna živin...Čím víc listů-tím vitálnější kytka=>Lepší výnos
Ahoj. Jak psal chuck53.
Listy jsou továrnou a skladištěm živyn,energie a stavebních prvků.
Navíc vyparováním vody z listů se urychluje proudění vody a živin od kořenů k vrcholu.
Takže moje rada zní.: Zastřihni jen tolik kolik musíš aby ti list nestínil.
A pokud by si chtěl už odstranit celý list a máš možnost ho ohnou ke stonku dolů aby ti nebránil tak to udělej.
Nebude mět dost světla a postupně zežloutne=kytka si zněj vytáhne všechny živiny a odhodího samovolně.
Zase podle videí co jsem na to viděl se píše, že to na úrodu může mít pozitivní dopad... Ale nevím co s tím, je to jungle a navíc dost vysoká... Však mrkni sem: http://grower.cz/forum/showthread.p...16&pagenumber=1 to je můj tread i s obrázky...
Původní příspěvek od ProradnyGrazl Zase podle videí co jsem na to viděl se píše, že to na úrodu může mít pozitivní dopad... Ale nevím co s tím, je to jungle a navíc dost vysoká... Však mrkni sem: http://grower.cz/forum/showthread.p...16&pagenumber=1 to je můj tread i s obrázky...
Ale nedělej to teď když si už v květu.
Jeď to v novém kole. Teď by sis to akorát poničil.(podle mě.)
neponicil ale vyznam to uz nema, pokial to nie je jedina moznost ako predist prerasteniu. O taky tyzden tu mozem dat foto porovnanie zalomenich vrcholcov vs. nezalomene v 50. dni kvetu.
este dva dni, bude to teda 15dni pred kosou, co som vrcholky pozalamoval. zatial mozem potvrdit, ze nie su nijak oslabene ci menej kvalitne ako tie nezalomene (budha).
o tom mi rozpravaj... tych budhov sa nemozem ani dotknut, pretoze vsetko polepia. Viac obsypanu genetiku som zatial nemal, tyzden dozadu som sa dokonca vystrasil, ze sisky chytila plesen, pri lepsom preskumani som sa ale uistil, ze su to krystaly, krasne striebriste a v takej koncentracii, ze som si to pomylil. Rovnako tak su aj najvonavejsie, silna sladka vona, tromfli aj vonave white rhino ci vdovku.