Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
myslim ze na rast by ti to uz prepnut nemalo, jedine mozno ze by si presadil do vecsieho kvetinaca a dal hnojivo na rast ... mozno tak akurat ti to bude dlhsie dozrievat ale vyzera to fakt skvele ... dlzka blizien zalezi podla mna od druhu rastliny niektore ich maju dlhe niektore kratke ... s tymi listami tak ak su fest nazltle tak ich mozes dat prec ja to zvycajne robim tak ze ich trocha potaham a ked idu same tak ich dam prec ale ak drzia tak ich este nechavam trocha lebo z nich nejake ziviny idu do rastliny ale ak robia tien na susky tak ich daj prec ... ja rozmyslam ze svoju rastlinu trocha prestriham od listov ktore robia tien na susky tak neviem ci je to dobry napad ... aby sa nahodou nezakrpatela aboco ... ale snad nie
Tak díky. Já jsem právě nacházel první blizničky někdy v březnu, tak si myslím, že to asi tak 50 dní kvete. Nevíš, jak dlouho se to tak za oknem nechává na květu?? Jinak ty žluté lístky jsem už vyhodil nebo myslíš, že se z toho dá něco dělat? já nevím, ale asi to bude kekel
myslim ze s tych zltych listov sa neoplati robit ani mlieko ... no s tym dozrievanim za oknom je trochu zlozitejsie ... dost zalezi na druhu rastliny ... napriklad jack herrer mi dozrieval velmi dlho az do neskorej jesene ... ale zato matros to bol dobry ... ale jedna rastlina mi dozrela uz niekedy v polke leta, tak sme odstrihli tie najvecsie sisky a potom este dalej dozrievala az do jesene cize akoby mala dve urody ... a teraz svikebara co mame vyzera ze by mohly tie najvecsie susky dozriet do konca juna a taktiez ich odstrihneme a tie male este nechame dozriet a dorast ...
Původní příspěvek od kvasimodo inac nevie niekto ci sa daju zakorenit aj odrezky ktore uz maju take trochu tvrdsie stonky? a hrubsie? ked tak hodim foto
Myslim ze by meli...pokud ta rostlina ze ktere to rezes nekvete a tem rizkum zkusis pomoct stimulaxem tak by to jit melo=)
Obecně, čím vyzrálejší a "tvrdší" je stonek odřezku, tím pomaleji a hůř bude pouštět kořínky. Zralý a zdřevnatělý pletiva stonku už jen horko těžko rostlinka přemění na zárodky kořenů. Možná se zadaří, ale pravděpodobně to kořeny nepustí vůbec, a nebo jen v malý míře.
Asi jo..zni to logicky...ale dokud to nezjistis tak to tezko zjisits...
Delam ted jeden pokus...rostlinka mi vyjela trosku vic a vzhledem k tomu ze chci mit malinku bonsajku sem provedl to ze sem urzil vrsek,tu dlouhou cast sem vyrizl a vyhodil a ten vrsek narouboval na ten snizenej stonek..tak snad se chyti...rikejte mi Mengele...zatim vypada dobre..
Zajímavý, kdybys to chtěl ještě testovat tak to zkus udělat (naroubovat) tzv. "do rozštěpu"...o co jde?
Konec části rostlinky, který jsi někde ufiknul, se na konci stonku lehce seřízne skalpelem tak, aby tam vzniklo V. Prostě klínek. Do pahýlku rostliny, na kterou se bude roub přenášet se vyřízne patřičnej protikus, a sesadí se dohromady.
Opět je lepší volit rostlinky, který mají dužnatý stonek.Po stranách toho spoje dát dvě tyčky,který tomu budou dělat "dlahu", aby se to nevylomilo. Celej spoj zatři nejlíp štěpařským voskem, dá se koupit v zahradnických potřebách. Zabrání tomu, aby ranky vyschly a aby se tam dostal nějaký parazit apod.
Zatanči divoký šamanský tanec pro bohy plodnosti a úrody, a když nějaký bůh dá, sroste to a poroste vesele dál..;-))
Tak se moc nechyta....ten steparskej vosk se mi kupovat moc nechce na to ze jde jen o dve vetvicky a na nic jinyho by mi to nebylo....vzhledem k tomu ze to zacalo zavadat tak sem tomu dal kapacky a vypada to ze se ten step zvetil...takze dneska jedu na novo
Mno nejlepší je roubovat jen maličký části rostliny, je to kvůli tomu že menší kousek se bude snáz vyživovat i přes nesrostlý pletiva, je daleko větší pravděpodobnost že se to přijme a poroste. Nač zbytečně riskovat ztrátu kytičky..;-) Pak poreferuj, jsem zvědavej..!:-)
Tak sem to znova "narouboval"...akorat sem se rozhodl to nepodcenit
takze sem:1)vetvicku festovne privazal
2)kolem toho dal mokrej kapesnik kterej sem festovne
privazal
3)kolem toho kapesniku potravinarskou folii aby to
nevysychalo tak snadno...a festovne privazal...
4)dalsi potravinarska folie..festovne privazana
5)izolepa..festovne nalepena
Snad se chyti...jo...a jeste ten kapesnik pravidelne zvrchu prolivam vodou..
To je tak kdyz nekdo nechce dat pado za steparskej vosk
A nezapominejte,vsechno delejte FESTOVNE
Tak ja myslim ze ta plisen takovej pruser nebude.Nechci pusobit lehkomyslne,ale pokud se ten rizek nechyti tak sem prisel o jednu z hlavnich vetviMusim najit optimalni hranici aby to nevyschlo a zaroven nesplesnivelo,a kdyz se to posere?Tak o hovno jde protoze mam dalsi dve kyti s tim ze ta jedna vypada uplne brutalne.Sadil sem, tri seminka a ze vsech sou pekny samice.Takze se ted chovam jako Mengele a na tech "skaredsich" testuju,sem hovado,ja vim,ale delam to pro pokrok aby se vam lip pestovalo=)No dobre...taky sem tak trosku zvedavej jak to poroste
Jak řekl Papek, docela bych se bál plísně, máš tam zbytečně moc vrstev. Pokud se to zapaří a nebude to moct dýchat, tak to zplesniví nebo zahnije.
Ale uvidíš sám, co to udělá, třebas se pletu..;-)))
Když už tedy, tak do vody, kterou to zakrápíš, přidej trochu Previcuru.
Tak a je to v prdeli.Zase to zvadlo.Ale sem clovek neohrozeny tak ze se po hlave vrham do dalsiho pokusu.Dam to trosku napucat do vody a jedu znova.Tentokrat to jen privazu.Seru na omotavani protoze se to nejspis zaparilo a umiralo to na nedostatek vzduchu.Drzte mi palce
Tak já jsem si kýtí přesadil do většího květináče a žluté listy jsem otrhal. Jen se nemůžu rozhodnout, jestli to mám nechat jen tak za oknem nebo jestli to zatemňovat. Co myslíte??
Mně už připadá, že se blizničky skoro netvoří a tvoří se na těch ,,paličkách´´jenom takové malé listy.
Celá rostlina má asi tak 30 cm. Kolik myslíte, že by z toho na závěr, jestli bych to teď začal zatemňovat, bylo g???