Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od tremor Takze nemusim panikarit a nezbastej mi to?
Ja jen aby se to dalo hulit!? (samozrejme bez broucku)
Mno, nevím, střikat to výluhem asi nepůjde, akorát by ti to chytlo plíseň asi.
Mám taky otázku, dneska mi přišly parazitický hlístice, kytky stříkám a párkrát jsem zalil Mospilanem, nevím jestli když tam teď dám ty hlístice jestli to vydejchaj?
Ahoj mam za oknom nejake tie kytky-este malinkate ale len na jednej znich som spozoroval biele nesumerne znaky na listoch, pod listom liezol nejaky maly cierny-cierno biely malinkaty hmyz, tak som sa ju rozhodol presadit a uvidim vajicka pod korenami ale hlavne na spodu kvetinaca na zemine je to obsipane neviete co to je alebo co to pripomina?
Zdar growers
Na mojich kytkách se něco pase. Mám za to, že to je pídalka podzimní. Jsou to malé vyžrané cestičky, které časem jakoby vyrezivý, zůstávají jen žebra listu a list se rozpadá. Objevuje se to na velkých i menších listech, více v dolní části kytky ale ne na palicích. Nalezeny malé světle zelené housenky(asi pídalka, bohužel nevyfoceno). Jelikož je jinak kytka zdravá a brzo bude zralá, nechci aplikovat žádné postřiky, tak občas vyzbírám housenky ručně. Chci se zeptat jestli se mi pídalka pustí i do požírání palic? Pokud ne nechal bych kyti dozrát, sledoval bych je a vybíral housenky a jinak nic nepodnikal. Aspon mi sežere listy co bych normálně ke konci stejně ostřihal. Ale pokud by začala žrát i palice musel bych jednat.
Původní příspěvek od Rox23 Foto listů jsou v mojí galerii.
Zdar
Je to nehezkej pohled na žroucí housenky na tvých kytkách vid?? Taky jsem je venku měl,dokáží během pár dní sežrat hodně ganji
Normal je vysbírej,ale fakt koukej všude,jsou vetšinou zeleny v barvě kytky a špatně se hledaj,ale s trochou trpělivosti to zmákneš.
A prohledni i květináč (jestli je nemáš přímo v zemi) tam jsem jich taky pár měl,pod listama,na listech na stonkách,zkrátka hledej všude..
Nic neaplikuj když už máš před sklizní
..bývají zalezlé i v paldách.. i když je třeba nejí, tak se tam schovávají.. Mně nesežrali paldy vůbec a očistili mi krásně kytky od listů (asi 2 týdny před sklizní) a byla to jedna z nejlepších OUT sklizní co jsem měl... ale ten samý rok to kámošovi požralo i palice, ale co on tam měl za houseknu nevím... No a ta první fotka to vypadá na něco jiného než na housenku..
Květináč jsem prohlédl a nic nenašel, tak budu pravidelně hlídat a vybírat housenky. Uvidím jestli mi napadnou i palice.
Ray.Wost - Ty myslíš, že to nejsou vyžrané cestičky od píďalky? Nevím to, ale myslím si že tahle právě vypadají. Každopádně jesli ne, tak by mě zajímalo co tam mám ještě za návštěvníka. Přidal jsem další dvě fotky do galerie.
Ahoj kamarádi, malí cc 0,5 až 1 mm prevíti mi hodují na listech, zespodu listů jsou patrné malinké černé tečky a takové lesklé fleky (nevím, jestli to jsou pavučiny), zvrchu listů jsou takové jak od žiraviny vyžrané pigmentové skvrny, zejména některé spodní listy odumírají, žloutnou.
Jelikož těch prevítů je na listech zatím stále málo (pozoruju je tak 14 dní až 3 neděle) uvažuju zatím o nějakém jednodušším ošetření spodků listů kupř. mýdlovou vodou (jak tu někdo popisoval recept od maminky)
Jinak jsem připraven naběhnout do bauhausu a koupit osvědčené driáky typu omite, agrion, suthinion, biool (budu rád za doporučení i vzhledem k poměru cena/účinek)
Původní příspěvek od Mr.Nobody Zdarec druhý příspěvek v tomhle fóru nebyl vyřešen ,ikdyž to je jedna z prvních věcí co člověku padne do oka..
Vypadá to na třásněnky co?
Původní příspěvek od Mirex
To vim, to jsem čet tak dvacetkrát, je tam napsáno že výtažek z tabáku je taky zabije, ale kolik tabáku a vody, jestli tím mám tu kytku zalejt, pak je tam napsáno o nějakým přípravku kterej jsem samozřejmě hledal, ale veškerý odkazy vylítaly v Angličtině, growshop.cz to taky nemaj.
Původní příspěvek od Mirex Tak mám uspěšně tento thread přečtenej, ale jak se zbavit stonoženky bilé jsem tady nevyčet, vím že se dá aplikovat tabák, ale v jakým množství jsem zatím nezjistil.
Ovšem co se tyká Molic Svilušek a Třásněnek, z toho bych moh udělat maturitu.
O Stonožence nikdo nic?
Zdravim ve spolek,
objevili se mi na kyti takový červíci. Jsou hodně mrňavý tak 0,5mm možná míň..
Vykousávají v listech jako by cestičky, ale ne skrz listy jen na horní straně..
Zkusil jsem to nafotit. Nevíte co by to mohlo být??
Díky
nazdar ludia , myslim ze moje rastliny napada dřepčík (Phyllotreta atra) ako sa ich zbavit ? poradte pls kto vie.. na rastlinach mam plno malych dierok a vzdy ked dojdem na policko , tak tie male ku*vy , aspon 2 až x na kazdej rastline najdem , su male asi 2 mm , take čierne ale zato sikovne , a skacu ako kobylky ...foto z Netu - http://zahrada.mysteria.cz/drepcik.html