|
Caute groweri, prvy nastroj z ktoreho som sa zhulil, 7 rokov dozadu, bolo klasicke "suche" bongo z plastovej flasky a alobaloveho kotlika, 1,5 l flasa, zelene, dierka na spodu... Prve sucharo si clovek pamata
Neskor som si zohnal fajku, (po par huleniach z bonga v skole na zachodoch som si prial cosi prenosnejsie, aj ked mala flasa na sucharo je vzdy nenapadna vec :P, a odvtedy som mal asi... niekolko fajok... prave som si postupne spomenul na 12 fajok, ktore som predtym mal, teraz mam 13tu... (nikdy predtym, ako som sa rozhodol napisat tento post, som netusil kolko si ich pamatam :-o, ale prave som si vypeceny spomenul ako vyzeralo 12 z fajok kt. som doteraz mal, teda kt. som mal aspon nejaky ten piatok, bolo ich urcite viac) :P
To naznacuje, ze narozdiel od palenia brciek, ktore potom clovek zahodi, je fajka nieco, k comu ma clovek postupne asociovane rozne zazitky a spomienky.
Samozrejme ked nema hulic po ruke fajku, ubali brcko, alebo pouzije iny nastroj, ak ziadny po ruke nema, zmajstruje nastroj z cohokolvek co najde vo svojom okoli, a ked ma alobal, je to vzdy malina
K takemuto nastroju mozno clovek nema
Ked sa neponahlam a chcem si zakalit, rad venujem aj dlhsi cas vyrobe bonga (15 min - 1 hodina - podla stupna zhulenosti :P), aby mi aj takyto jednorazovy nastroj dobre posluzil. A vobec mi nevadi, ze ked mi posluzi, tak ho proste zahodim, tak ako zahadzujem spak od jointa, pretoze postupom casu badam ze cim viac takychto nastrojov clovek vyrobi - a ze ho vacsinou ta vyroba bavi - tak v pripade ze si potrebuje taky spravit, ma proste mnostvo z tych nastrojov v hlave, a vie co ma hladat vo svojom okoli a aky nastroj najrychlejsie vyrobi aby mu poskytoval dostatony komfort...
No nejdem to dalej rozoberat, ale rozoberacia fajka celkovo z 5 casti (naustok, dve rurky (vnutorna so zavitmy a vonkajsia dekoracna), ktoru som si nedavno kupil, mi nedavno posluzila na pohodlne a rychle zmajstrovanie slusneho jednorazoveho bonga s minimom materialu ale dostatocnym komfortom... Dakze jeden z dokazov, ze je vzdy dobre mat poruke skladaciu fajku, ak ma clovek v zamere spravit jednorazove bong - chcem toho spalit viac a horuci vzduch s popolcekom mojim plucam moc neprospieva, bongo aj o nieco schladi aj akumuluje dym, takze tahanie plynulejsie...
Postujem teda par obrazkov mojej fajky a zaroven jedneho z takychto nastrojov, ktory mi posluzil asi 2 dni, potom som ho zahodil, ehm, zahodil som flasku od fanty a ostala len moja fajka )
Je to velmi jednoduchy nastroj, ale overeny sposob ako pomocou flasky od fanty zarucene splynulit tahanie dymu cez oblubenu skladaciu fajku a zaroven znatelne znizit teplotu dymu co z fajky taham do pluc; a zaroven sa da fajka takto upravit pomerne rychlo a jednoducho, a po pouziti flasku z fanty zahodit, lebo smrdi a zamera zbytocne miesto ) To vsetko najcastejsie ked nema clovek po ruke iny nastroj, a/alebo ked nema moznost vyrobit vodnika...
A sorry ak moj prispevok nedava zmysel, ale nastroj - moja fajka ma zmastila, tak mi to pisanie cosi trva, a 2/3 pismen co som napisal som potom zmazal (velmi priebezne a sofistikovane a :P) Takze k fotkam: |
"I am only ganja farmer ", Skreko
"Peace on the earth depens on peace in the peoples hearths.", Dalai Lama
www.ITzone.sk - môj IT discussion board
|