Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Pozorujes nejaky rozdil mezi kytkama co mas v plastovych kvetinacich oproti tem z latky? Asi je jeste brzo, ale mi prijdou ty kytky z latkovych trochu vetsi?
Původní příspěvek od odo MADI - To strihanie by som robil iba pokiaľ rastlinka nie je zrelá k prepnutiu, aby som udržal nízky vzrast.
Odo- vzdyt jsem zastipnul dneska a neni to jeste zdaleka zrale na prepnuti....
Do prepnuti je jeste daleko.
Asi mas na mysli neco na zpusob SOG ?
Ano , mas samozrejme pravdu , taky jsem o tom premyslel ze bych to zkusil.
Na techniku Sea of Green jsem ale nemel dostatek mensich kvetinacu a jak uz jsem se tu nekolikrat zminil mam nizky duchod a musel bych kupovat mraky semen za hodne penez nebo jak uvadis ....se zdrzovat klonovanim a na to nemam opravdu ted cas , jelikoz ten nedekarboxylovany Rosin Dab ze Super-Skunku chci namichat s tim dekarboxylovanym CBD na tu lecbu , jak jsem aktuane uvedl v tom druhem vlakne Outdoor-Dinamed CBD Autoflowering + Lecba zavazne nemoci.
Takze mam dobry duvod to delat , prave tak jak to delam , abych se nejlepe prizpusobil danym podminkam a moznostem. Nepostupuji bezmyslenkovite.
Zkratka , delam co umim v ramci svych nejlepsich ale realnych moznosti.
Po prepnuti na kvet , vyndam zvlhcovacku a tu plastovou zidlicku na ktere byl ofuk a zkusim trochu ty kvetinace roztahnout po celem boxu, jak to jen pujde.
Ovsem, zalezi tez na tom jesli budu pridavat jeste to 100 w Vero , jak a kam pujde nakonec pridelat.
Uvidime....
Zbyněk1 - Ano , jsi vsimavy , v tech textilnich kvetinacich , jsou opravdu podstatne vetsi a silnejsi kytky , s podstatne silnejsim stonkem.
Ale daval jsem do nich prave ty nejsilnejsi semenacky , takze je to mozna tez ovlivneno tim , jinak bych si tez uz myslel ze vidim nejake benefity textilnich kvetinacu. Takze zatim nemohu potvrdit ze by byl uz ted vyditelny rozdil textil VS plast.
Dnes dostaly holky uplne poprve v zivote , napapat Biobizzu , tak doufejme ze spicky listu zustanou tak krasne jake jsou.
Na balkone chytly kerikova rajcata bohuzel plisen bramborovou, nastesti jen teprve v zacatku , jen par listku, pak jsem se dozvedel ze co jeden balkon , to jeden zahradnik a ze udajne s tou plisni tu bojuje fakt dost lidi , minimalne uz mesic , takze je jasny ze spory priletely vzduchem od kolegu.
Brutalne jsem prostrihal ty rajcata aby mely co nejvetsi vzdusnost a striknul jsem je tez brutalne ze zhora i ze spoda BIO-TONem.
Za 4-5 dni to zopakuji.
Mam docela obavy aby se to nedostalo do boxu, jelikoz mam permanetne otevreny balkon , vzdusnou carou od boxu , jen 170 cm , tak radeji preventivne vystrikam Super-Skunk i v boxu.
Akorat si nejsem jisty jesli mam striknout i ty mrnousky , semenacky CBD , neni to na ne moc brzy , strikat je Bio-tonem?
Neni to samozrejme zadna chemka.
Pristi rok si mozna zahradku na balkone odpustim uplne, to riziko za to nestoji.
Litaji tu i smutnice , mozna bych mel jeste jednou obednat drave roztoce abych nic nepodcenil. Zatim ale smutnice diky bohu u me nejsou, jen obcas nejak sonduje nove bydliste tak zabloudi ke me na balkon.
Mam tam zlute lepive desky.
Nikdo me s tim postrikem 3 dennich CBD auto semenacku , Bio-tonem neporadil tak z obav z te plisne jsem preventivne vystrikal radeji komplet vsechno co u me roste , Super-Skunk i CBD auto miminka, na balkone papriky. Rajcata uz vcera.
Snad to i ty mrnousove rozdychaji , ten Bio-ton.
Myslim ze plisen by byla daleko horsi nez bio-pripravek na bazi oleje.
Je lepsi prevence nez pak nasledne bojovat v boxu s nejakou svini , plisni.
A ten balkon je vazne jen kousicek od boxu.
Cca 22 hodin po nastriku Bioton a cca po 30 hodinach po prvnim prihnojeni Biobizzem.
Po tom postriku se listy lesknou jak psi kulky na slunci.
Po nakrmeni se zda ze listy o trochu ztmavly do syte zelena coz by mohlo nasvedcovat ze zatim jeste nepotrebuji prisun dusiku a ze v Liht-mixu jeste nejake ziviny budou.
Tak jim prisun potravy zatim jeste mohu o tyden dva odlozit.
Po tom striknuti vypadaji listy jako z vosku . Mozna bych zkusit ty latkove kvetinace dat po obvodu a doprostred dal plastaky...jak jsou nalepene u sebe, snizuje to mozna trochu jejich funkcnost (mezi kvetinacem a stenou boxu se mi zda mezera trochu vetsi). Moc hezke a osobne jsem netipoval, ze bez prihnojeni dojdes az k 25. dnu rustu
S tema textilnima kvetinacema se trochu hur manipuluje ale jinnak jsou super.
Pri zalivce to neproteka zkrz ty textilni steny jako u plastovych air-potu.
Maji vzduchu fakt dost i kdyz jsou blizko sebe, to je urcite v pohode, koreny se nebudou tocit kolem dokola.
Myslel jsem ze budou rychleji vysychat ze je budu muset zalevat casteji ale zatim drzi krok s plastovymi.
Zalevam kazdy druhy den 5l na 13 kvetinacu a je to presne akorat , i v tech textilnich je vlhkost pred zalivkou uplne stejna.
Ale neprolevam ty kvetinace aby ty textilni nezacaly hnit, mam je na tech klasickych miskach, takze kdybych klasicky proleval stalo by to ve vode.
Pokud bych z misek vodu nasledne vylevat tak diky horsi manipulaci by to byl opruz a moc prace.. Krome toho ty textilni chci mit tesne pod lampou a ne po obvode, , chci co nejvice maximalizovat urodu.
Edit: oprava chyb
Naposledy upravil Madical-Strains 05-07-2019 v 19:15 PM
Jelikoz rostlinky dosahly konecne 4 tydnu ( nebo 25cm ) a ja se domnivam ze clovek by se mel nekam posouvat tak jsem se
rozhodl ze zkusim tento pest " Defoliacni techniku " ktera se provadi uz od vegetativni faze.
Zvolil jsem si zamerne tu nejsetrnejsi metodu ktera bude do finale trochu gradovat , stupnovat se , az do obdobi cca 14 dni pred kosou.
Budu se ale k tomu snazit pristupovat s vetsim respektem a nutnosti potreby rostlin. Takze zadna velka brutalita.
Nez se tady do me nekteri pusti a zacnou delat prednasky o tom ze rostlinka potrebuje prave ty velke zdrave listy k fotosynteze a k dodavani zivin rostline , ze funguje jako solarni panel a listy slouzi pro ukladani energie a pod. tak predem davam na vedomi , ze tohle vsechno vim ale tuto techniku uz chci delsi dobu vyzkouset .
Takze .... dnes jsem odstranil u vsech rostlinek ty spodni patra s listy ktere se dotykaly substratu a byly prilis nizko a pri zalivce se dotykaly mokreho substratu + 4 nejvetsi listy ze stredniho patra.
Podotykam ze Defoliace by se rozhodne nemela nikdy provadet pri jakemkoliv stresu rostliny , spalenych spicek , preliti , ruznych deficitu a pod.
Jen u silnych , zdravych rostlinek bez jakychkoliv deficitu.
Tak doufejme ze ted , prave po te defoliaci , nezacnou nejake problemy , pokud bych se do nich dostal defoliaci na ten cas omezim.
Prakticky mam uz vyzkouseno na SS ve 4 tydnech , kompletne oholenou celou rostlinku od listu az na stonek a prezila bez problemu.
Foto jsem sem na Grower uz nekde kdysi vkladal.
Kdo sleduje ma vlakna tak si tu oholenou kytku bude pravepodobne pamatovat.
Takze maly update pred poslednim odlistenim v rustu.
Tak dnes bych uz urcite prepinal na kvet a zitra uz bych samozrejme neodlistoval , pokud bych nemel krome Super-Skunku v boxu jeste na predpest tech 5 kousku CBD.
Vsech 13 holek SS jsou uz 2 x zastiply + 1 x odlisteny , tedy maji 4 hlavni vrcholy + 4 zarodky a nekde vic spodnich vetvi ktere jsem zamerne nezastipoval aby behem pestu stacily dorust co nejvice k vysce hlavnich vrcholku.
Ty uplne spodni slabe , kratke vetvicky co nedorostou usmiknu zase az ve 3.tydnu kvetu , zaroven pri odlistovani abych do te doby nenarusil zacatek nakvetu.
Uz jednou jsem spodky odstranoval , jen ty co se dotykaly substratu.
Zitra rano probehne naposledy v rustu druhe pravidelne masivni odlisteni nejstarsich listu a za tyden , predpokladam ze 5.ks BDS konece vyndam z boxu a odvezu do skleniku a 2.ks dam k sousedce na balkon , tak pak SS ihned prepinam na 12/12.
Vcera pri zhasnuti , probehl postrik pouze zatim jen Melasou .
Zatim jeste Biobizzem nehnojim , vypada to , ze je v light-mixu vyzivy jeste dostatek.
Tedy jeste nehnojim , samozrejme krome te zkousky 3ml Bio-grow/5l vody , pred tydnem , na vsech kytkach listy trosicku ztmavly a u tech zadnich kytek co maji ty uzsi listy , trochu vykazaly na listech mirne prehnojeni, ale nic hrozneho.
Pravdepodobne ty kytky v zadu budou mene narocne na vyzivu.
Ty prvni dve rady s sirsimi listy tu zkousku hnojeni pred tydnem snesly bez mrknuti oka , takze teoreticky by hnojeni uz asi v lehkych davkach zvladaly.
S hnojenim ale zatim jeste pockam az do prepnuti na kvet a pak uvidime co reknou listy , tim se budu ridit.
Jinak tri řady po čtyrech = 12 ks kvetinacu je osveleno tou novou optikou v uhlu 120 stupnu , uplne naprosto luxusne , co jsem je vymenil za starou optiku 90 stupnu , ta presvecovala hrozne moc stred , takze pod ledkou vypadaly listy hodne svetle i kdyz nebyly..
Zkousel jsem zapnout i kvetove cipy s temi novymi cockami a zadne presviceni stredu boxu se uz nekona.
Svetlo je pekne rovnomerne po cele plose rozprostreno , jak se zda.
Na posledni fotce je ta nejslabsi kytka co mela ty zdegenerovane listy , po jejich osdtraneni tech spatnych listu ji rostou uz jen normalni.
4 rady kvetinacu by ten panel uz z tehle nizke vysky neosvitil , musel bych ho trochu zvednout aby i na ni dopadalo svetlo.
Ale ta zdegenerovana kyticka je tam navic , doufam ale ze
snad taky neco prida do mlyna i kdyz je docela ve stinu.
Jinak aktualni vzdalenost panelu od vrcholku je ted presne 45-50 cm a v kvetu se budu snazit jit az na 25 cm , pokud kyti nebudou protestovat.
Naposledy upravil Madical-Strains 13-07-2019 v 21:17 PM
Tak takhle vypadaji kyti po dnesni manikure listu.
Dalsi odlisteni probehne az za 3 nebo 4 dlouhe tydny + odstraneni slabych kratkych spodnich vetvicek ktere by jinak nedorostly potrebne vysky.
Ted dostanou holky 7 dni na zotavenou a pristi nedeli nebo pondeli prepinam na kvet , tedy , pokud vse pujde dobre.
Zalivka , obden 0,5 l na jeden kvetinac , klasicky prolevat kvetinace jak jsem zvykly, nemuzu kvuli tem textilnim kvetnikum aby nestaly ve vode a nezacaly plesnivet , zvedat je a vylevat vodu z podtacky by bylo nepohodlne.
Proč to stíháš to listí nic mu není a jsou to ty největší solary pro rostliny, akorát je oslabis a stejně je to začne nahrazovat, tohle se nedělá určitě ne v tomhle stádiu.
Vemenex- Ja ti rozumim a chapu ze to nekomu muze rvat srdce , zbavovat se zdravych listu.
Je to ale technika stejne jako zastipovani ke zvyseni vynosu , uznavam ze je ale kontraverzni a dost groweru s ni nesouhlasi ale to neni duvod tu metodu nevyzkouset a neproverit zdali je opravdu ucinna.
A opravdu uz se zacina s defilaci listu uz od 3-4 tydnu v rustu. , nebo u dosazeni vysky 25 cm veg. a pak jeste v kvetu ve 2 az 3 tydnu kvetu . Myslim ze to neprehanim s temi listy . Byl jsem jeste docela dost citlivy oproti treba tomu mymu amikovi co mi posila seminka . Kdybys videl jak to oholi on tak bys sis
tukal na celo. Provadi extremni defilaci listu , je to v tom odkaze.
Ale evdentne to ma opravdu svuj ucel.
Otazka je proc by to delal to odlistovani takovej clovek ktery dodava susinu do lekaren , zkratka se tim zivi tak potrebuje vetsi sklizen. Nedela se to samozrejme u vsech strainu, nektere na to vubec nejsou vhodne.
Tak třeba se ještě něco priucim a přesně jak říkáš rve mi to srdce. No jsem zvědav jak to pokoumes budu sledovat.
Pěkně narvana kytka to se musí nechat ne že ne.