Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
jistotu genetiky... no u řízku už máš 100% jistotu co z toho bude pokud máš vyzkoušeno (za vhodnejch podmínek samo) u semena takovou jistotu nemáš a pokaždý to bude trošku jiný. O výnosu by se dalo dost polemizovat (ten bude u řízku tak dobrej jak poctivá byla selekce a taky podle genetiky, ze semen si zase nikdy nemůžeš bejt jistej). Zato myslim že řezy sou rozhodně ta náročnejší varianta (sou citlivější než se pořádně chytnou a udělaj kořenovej bal).
Jinak máš samo pravdu.
My potřebovala promluviti si zblízka s malá hojivá bylinka. Ať svět prolétáva se kolem okolo. - Sulik
Myslím to tak, že když kupuješ na inzerát tak je to takovej zajíc v pytli a je to hlavně o důvěře.Výnos z řízků dospělé rostliny je samozřejmě nižší,tak to myslím.Řízek nedokáže vytvořit základní kořenovou strukturu jako rostlina ze semene.
Trochu OT, no musím aj ja potvrdiť rapídne zhoršenie kvality semien od DP ak si teda odmyslím dlhodobo zlú klíčivosť. Každý rok som od nich bral Frisiana až do minulej sezóny. Jedem hermáč mi oprcal všetko okolo, nie moc ale predsa. Pesty zo semien mám rád aj vždy budem ale v poslednej dobe vôbec neviem čo môžem očakávať od renomovaných seed bánk. Hádam sa to zlepší.
Inak krásne palice, škoda no, snáď to nebude až tak zlé. Sledujem.
Původní příspěvek od AladinWarrior Pěstování ze semen má samozřejmě také bezpočet výhod ne?Lepší kořenovej systém,výnos na rostlinu,jistotu genetiky,méně stresu a v neposlední řadě to,že ji máte od semínka.Z klonů je to fajn,ale také dost riskantní,nemluvě o jejich dostupnosti.Ušetřím elektřinu a nějakej čas jasně,klady a zápory jsou na obou variantách.O tom že hermáče můžete mít také z klonu se zmiňovat snad ani nemusím.Stačí když je budeme stresovat a je tu.Hermáči tu byli dávno před feminizovanejma semenama,ne snad?
Člověče klon mi nikdy nezhermil tak aby z toho byly ve finále semena.. Maximálně vylezly v pozdní fázi květu tyčinky, ale ty ničemu nevaděj.. Za to ze semen se mi to stalo 2x a 2x to byly semena od DP. Pěstuju víc jak 10 let a převážně z klonů a lepší výsledky mám teda z klonů než ze semen. Právě proto, že je stabilní genetika, jednotný pheno. Ze semen vyleze několik pheno typů třeba, na ven asi v pohodě, ale v boxu je to špatně. O lepším kořenovým systému taky nevim, nebo aspon nevšim jsem si nikdy, že by řez měl kořenovej systém špatnej. Výnos u mě lepší taky z klonů.
pod to se ti klidne podepisu Squer, presne jak rikas... AW: o korenech nemuze bejt ani rec, jelikoz rizek kupujes uz zakorenenej tim padem nalezite bude mit vic korenu ktery se hned chytnou.... napriklad kdyz dam rez do kelimku, tak ho proroste korenama komplet za 3 dny, zatimco kdyz jsem ted zasadil seminka do kelimku, tak uz je tam mam sice pres tyden ale korinku tam nemaj ani polovinu jako uz hotovej rez po trech dnech od vysazeni.... k tomu dalsimu se nema cenu ani vyjadrovat, vynos z rizku samozrejme automaticky neni nizsi, spis bych rekl opak ale tam zalezi na vice faktorech, kazdopadne squer to shrnul pekne.... seminka bych si koupil akorat na ven a nebo na selekci na matky, ale nikdy bych s nima nedojizdel od zacatku do sklizne ve skrini, prijde mi to zbytecny... kazdopadne rezy maji mnohem vic vyhod nez nevyhod (pokud je kupujes od overenych matkaru)
Samozřejmě tu nehodlám v žádném případě hanit pěstování z klonů.Naopak bych sám byl rád za dobrého známého někde poblíž.Sám jsem zatím nic moc neodpěstoval proto nemůžu mluvit o vlastních zkušenostech.Vše co tu píšu mám nastudovaný z různých zdrojů,články,videa atp.Rozhodně jsem si to nevycucal z prstu. Sere mě jak se tu najednou dělá z pěstování ze semen něco,co nemá smysl ani začínat.Měl jsem za to že se jedná pouze o Dutch Passion a jejich feminizovaný semínka?Nemyslím to špatně pouze vyvažuji protizávaží. :punk
AW: to by me zajimalo kde jsi takovy pi*oviny "nastudoval" , ale doporucuju ti koupit si rezy (kor kdyz jsi zacatecnik) a odjet jedno kolo z rezu od nejakyho rozumnyho matkare... nejen ze te to vyjde levneji (nektery seedbanky chteji za 10semen klidne i 2500kc a vic, zatimco 10 rezu koupis max za 1300 kc), ale usetris i cas a aspon nasbiras nejaky zkusenosti... samozrejme pestovani ze semen neni nesmysl ale pro tebe jako zacatecnika bych rekl ze budou lepsi rezy....
Původní příspěvek od ten_hodnej AW: to by me zajimalo kde jsi takovy pi*oviny "nastudoval" , ale doporucuju ti koupit si rezy (kor kdyz jsi zacatecnik) a odjet jedno kolo z rezu od nejakyho rozumnyho matkare... nejen ze te to vyjde levneji (nektery seedbanky chteji za 10semen klidne i 2500kc a vic, zatimco 10 rezu koupis max za 1300 kc), ale usetris i cas a aspon nasbiras nejaky zkusenosti... samozrejme pestovani ze semen neni nesmysl ale pro tebe jako zacatecnika bych rekl ze budou lepsi rezy....
V tom s tebou souhlasím co se týká úspor.Jak už jsem tu někde jednou psal,rád bych si vyzkoušel tuhle variantu ale nemám možnost řezy sehnat nebo si pro ně dojet,bohužel.
Ja teda nevim jestli sou rizky lepsi pro zacatecnika, spis naopak zasadit seminko zvladne kazdej jouda (ale sam s nima mam taky jen minimalni zkusenosti).
O velikosti korenovyho balu dobre prokorenenyho rizku sem se tu uz s jednim clenem taky hadal... taky sem tvrdil ze dobre zakorenenej rizek ma vetsi korenovej bal nez semenac o stejny velikost, ale vyvedl me z omylu. Tak ted nevim...
Navic jak rikal AW... sehnat rezy je tezky, opravdu kvalitni rezy jeste tezsi. Ani tady na groweru u stalejch clenu clovek nemuze mit jistotu (viz. agent orange kterej se tu ted hodne resil treba, po takovy zkusenosti by mi asi cukalo to radsi jeden hermac, ten se da vychytat aspon, nez dojebanej celej grow). Premejslel sem i komercnich rakouskejch rezech (LINZ nemam zas tak daleko a mam pocit ze nakej shop tam je), ale bojim se to vozit pres hranice.
Jinak na to DP je toho poslední dobou až podezřele moc si myslim... to už přece nemůže bejt náhoda. Před dvaceti rokama by to lidi možná přešli, ale při dnešní konkurenci nechápu jak si můžou dovolit takovouhle "kvalitu".
My potřebovala promluviti si zblízka s malá hojivá bylinka. Ať svět prolétáva se kolem okolo. - Sulik
Tak a je to tu! Čtyři kusy maj svý slavný chvíle dne D za sebou. Takže 61 dní na květu, 15dní flush. Oholeno od velkejch listů (malejch je zbavuju za sucha, de to líp) a pověšeno.
Tady 3x brainstorm, na první fotce je ten namrdanec... snažil sem se vyfotit paldy, ale na těch fotkách to moc neni poznat.
A tady favorit... nejlepší SAD S1 (ostatní taky fajn jen pomaleji dozrávaj, maj i větší salámky, ale ne tak hutný... ten zbytek SADů je jeden jak druhej, stejný feno)
Pak ještě foto jak si tam už visí a zbytek (kde je 3x SAD, 2x Brainstorm, Critical Kush a White Widow)
No už sem viděl i horší, ale málo jich taky neni. Naštěstí to vypadá že to je jen ten jeden kus a na zbytku sem neobjevil zatim nic... ťuk ťuk... (sem musel zaklepat abych to nezakřik)