Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od Mirex
Tak pořiď hobby stínítko, má to komín a funguje to podobně jako cooltuba, já s tím mám teď taky problémy, ještě že se má za dva dny ochladit.
Ale mám tu CT, v místnosti mám 29 stupňů a u kytek taky 29, svítím 400w MH.
právě že se mi do toho moc nechce, ne že bych na to neměl finance ale myslim si že ta cooltuba atd, nebude mít ve finále stejný výsledek jak stínidlo který používám (Adjust-a-Wing medium). právě mě napadl dokoupit ten tepelný štít, ale nevim jestli by to pomohlo, ale mělo by podle toho co k tomu píšou. ale jak to tak vypadá tak mi přes léto asi nic jinýho nezbyde než cooltube :-(. jako určitě ta cooltuba je hodně dobrá věc na teplotu ale neosvítí to tak tu plochu si myslim. nebo se pletu?
Původní příspěvek od Tommy92
právě že se mi do toho moc nechce, ne že bych na to neměl finance ale myslim si že ta cooltuba atd, nebude mít ve finále stejný výsledek jak stínidlo který používám (Adjust-a-Wing medium). právě mě napadl dokoupit ten tepelný štít, ale nevim jestli by to pomohlo, ale mělo by podle toho co k tomu píšou. ale jak to tak vypadá tak mi přes léto asi nic jinýho nezbyde než cooltube :-(. jako určitě ta cooltuba je hodně dobrá věc na teplotu ale neosvítí to tak tu plochu si myslim. nebo se pletu?
Já pod ní jen rostu, ale i kvet jsem pod ní a když hejbeš s kytkama tak to tak tragický neni si myslim, co ten powerlux, to by taky nemuselo bejt špatný.
ten powerlux vyjde na stejno jak to stínidlo hobby ne? ale jak tak koukám tak bych šel asi do toho stínidla hobby 50x40 cm to by mohlo bejt lepší než cooltuba a ten m2 by to mohlo nák osvítit
tak, mam HOMEBOX SILVER s kompletkou z Growshopu, som v druhom týždni rastu.
Teplotu mám okolo 29-30 stupnov, kvoli vlhkosti odsavanie nezapinam zatial vobec (snazim sa udrzovat vlhkost cez 80 percent). Ale kedze som pracujuca vacsina, skor ako po 9 hod. sa k boxu od rana nedostanem. Takze dojde voda v zvlhcovaci (mam picus za 8 stoviek z datartu, na drahsi zatial neni) a teplota stupne na cca 31. Ked zapnem sanie na cely den, vlhkost je 40 percent so zvlhcovacom, 25-30 ked sa vypne, co je neakceptovatelne.
Svietim 400W HPS, odtahujem cez koncovy pachovy filter.
Nemate niekto nejake tipy ako zariadit efektivnu pasivnu cirkulaciu (mam jeden klipsnak, ktorym tam cirkulujem vzduch a snazim sa ho smerovat pod lampu, nech fuka teplo prec od rastlin), pripadne ci sa oplati kupit jeden maly vetrak na odtah a nainstalovat ho na spodnu (povodne pritahovu) cast?
Na kvet podmienky vytvorim idealne, len nechcem brzdit rast, lebo mam malo casu kym budem musiet stahovat box do ineho bytu.
tak presne stejny neproblem jsem čeče vyresil takto: Vzal jsem na 600w sodík + cooltube 150mm s křemikovym sklem.....ja vim,cooltube tolik neosviti,ovsem vykuchal jsem waveflector xl a spojil s cooltubou,kterou nechavam malym vetrackem odvadet zvlašt. S tim stinidlem osvitis celou plochu 1,25m x 1,25m a diky cooltube odvadis teplo pryc. Pokud svitis v noci,nemel bys s tim mit problem a samozrejme kvalitni větrák taky není od veci
Původní příspěvek od Tommy92 ten powerlux vyjde na stejno jak to stínidlo hobby ne? ale jak tak koukám tak bych šel asi do toho stínidla hobby 50x40 cm to by mohlo bejt lepší než cooltuba a ten m2 by to mohlo nák osvítit
tak, mam HOMEBOX SILVER s kompletkou z Growshopu, som v druhom týždni rastu.
Teplotu mám okolo 29-30 stupnov, kvoli vlhkosti odsavanie nezapinam zatial vobec (snazim sa udrzovat vlhkost cez 80 percent). Ale kedze som pracujuca vacsina, skor ako po 9 hod. sa k boxu od rana nedostanem. Takze dojde voda v zvlhcovaci (mam picus za 8 stoviek z datartu, na drahsi zatial neni) a teplota stupne na cca 31. Ked zapnem sanie na cely den, vlhkost je 40 percent so zvlhcovacom, 25-30 ked sa vypne, co je neakceptovatelne.
Svietim 400W HPS, odtahujem cez koncovy pachovy filter.
Nemate niekto nejake tipy ako zariadit efektivnu pasivnu cirkulaciu (mam jeden klipsnak, ktorym tam cirkulujem vzduch a snazim sa ho smerovat pod lampu, nech fuka teplo prec od rastlin), pripadne ci sa oplati kupit jeden maly vetrak na odtah a nainstalovat ho na spodnu (povodne pritahovu) cast?
Na kvet podmienky vytvorim idealne, len nechcem brzdit rast, lebo mam malo casu kym budem musiet stahovat box do ineho bytu.
Diky a zhuluzdar
jojo,cece zkus spojit cool tube 150mm s nejakym xl stinidlem a maly vetracek zaridi nizsi teplotu a stalou vlhkost ve skrini
Zdravim, mam home box 60X60X140, lampa 250W HPS cooltube, vzduchový filtr. Chci se zeptat zda je realny dat po mesici bilou vdovu kterou mam na balkone do skrine, velikost rostlin cca 40cm.
Ahoj , mám problém kytky jsem přepl už na květ a zjistil jsem že mi nestíhá odtah ...
Stínítko mám Adjust a wings 400w ( taktak e to vleze do skříně )
pokážde když zvednu stínítko tak kytky dorostou nemůžu to zvedat věčně to je jasné .
Odtah mám 684M3/h TT , hodil jsem rouru přímo k lampě aby teplý vzduch odtahoval
přívod vzduchu dva větráčky 120mm zaplý na PC zdroji ...
ofuk Huricane ..
skřín
delka je 120cm
výška je 170 cm
a šířka je 50,8 cm
------------
Celková teplota ve skříní je 39 - 35 - 34 °C Co mám dělat mám koupit silnější odtah ?
Světlo palí kytky co s tím ? zalévám jak mohu , modlím se aby neskolabovali .... když to pozohýbám tak to stejnak oroste to není řešení a teplotu to nesníží ...
navíc vzduch tlačím v rouře n a vrch čili ho nevedu takže snižuju výkon v tuto chvíli vzduch čepám do místnosti kvůli výkonu .. ale sníží to stupně poze o 4 °C ... také mám ve skříni led ve flaškách ale totaky nevydrží ... ale uchladí aspon na okamžik ... Další napady ? zkušenosti ?
Uvítal bych kdyby mi někdo odpověděl co nejrychleji
taky s tim bojuju ve svym prvnim kole..
zacal sem na 33°C a jsem na 28-29°C coz uz se da.. odtahem to asi neni, koupil jsem kuli tomu vetsi 150 TT s regulaci otacek a je vicemene jedno na jakej vykon to jede, jde hlavne o to odkud presne to nasava ten vzduch.. nacpal jsem sono az k objimce kde je vybojka, ale zaroven tak aby to nestinilo.. mimochodem mam taky a-wing large
zdravim vsechny growery. Potreboval bych trochu poradit
Moje sestava:
Homebox 80x80x160
400w svetlo
odtah ufo 420m3/h + regulator
2x klipsnak
3 membranovou zvlhcovacku
Mam takovy problem, ze se mi nedari udrzet stalou teplotu ani vlhkost, kdyz pustim moc odtah, tak se mi rychle odtahne vlhkost, vpodstate i kdyz jede malo, tak za 10 minutek se mi stahne vlhkost z cca 82% na 45% a teplota jde ke 30 stupnu. Ted jsem jeste koupil predzasuvku s senzorem teploty a na tom mam zvlhcovacku. Rekl bych, ze zakladni problem je teplota, ktera se mi dost rychle zvedne na 30, ted mi vpodstate jede cykl, 30stupnu, zapne se zvlhcovacka a kdyz je v boxu 25 stupnu, tak se vypne, vlhkost se tim zvedne cca na 60-70% a asi za 10 minut klesne vlhkost na 43 a teplota se zvedne na tech 30 a takhle porad dokola, ale cykli se takhle stridaj fakt casto a nevim si ted moc rady....prosim o jakoukoliv radu...diky moc
Ahoj. Ten odtah ti vede kam?Kolik stupnu a jakou vlhkost mas mimo box? Poradne utesni box aby odtah fungoval tak jak ma a vlhkej a teplej vzduch odvadej pryc z mistnosti jinak ti bude vlhkost porad stoupat.Pokud ti z 82% klesne na 45% znamena to ze to nasava suchej vzduch, zkus dat zvlhcovacku pred privod vzduchu. Chce to ladit a ladit . PS: S teplotou ti pomuze cooltube.