Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
... hele, k tomu suseni ... urcite je nejlepsi susit to v kuse a listy na to nechat (teda krome tech nejvetsich) ... jedina nevyhoda je, ze to bude suchy tak nekdy v listopadu (jestli se teda jedna o pudu)....
Usušit po větvích s paldáma to jde,ale bude dlouho trvat to navěsit.
Dobrej spusob ve větším množství je to ostříhat až na malý lístky na palicích asi 1-2 tejdny před sklizní aby se dopekly. Ja to dělal nůžkama a na stojato to jde docela dobře. Závisí to ale na tom ja k moc toho maš. Když seženeš eter tak se dá i z toho odpadu vytáhnout co tam zbylo.
Já minulej rok vysázel 40ks a slidil asi patnáct různě velkejch.
Hodně štěstí a ať ti to neukradnou.
pozn od moderatora: existuje tu moznost edit/delate kde muzes svuj prispevek opravit a nemusis psat dalsi Opravuji za tebe a mazu ten dalsi.
Nemá někdo na skladě nějaké způsob,
jak usušit menší množství v těchto letních parných dnech???
K dispozici je pouze byt,
ve kterém teplota přes den stoupá ke kur... vysokým číslům.
Díky za každou rádu .... n.
čus,
nitrame nevim v čem je probl. Jestli ti vadí že to schne moc rychle tak si zavři paldy do krabičky, nebo papírovýho pytlíku. No a jestli ti to přijde moc pomalý tak vostříhej listy i lístky /vše co nemá pryskyřici/ a vostříhej i ty palice a dej to na noviny pod otevřený vokno, kde ti bude pěkně profukovat průvan
nebo jak si to myslel?
2 MUT:
Čuzík
No bojím se,že mi to uschne strašně rychleeee,jako se mi to stalo u poslední sklizně.A to ani nebyly takové vedra.
Můžu ty palice ještě během sušení zvlhčovat,abych celý proces prodloužil?
Bude to mít cenu ?
Jinak dikec za odpověď
to E_D:
čus
no přesně jak píšeš to provozuju i já. Tzn. když voschne povrch palic, ale zároveň sou ohebný díky neuschlýmu stonku, ostříhám je ze stonků a narvu (i pod tlakem) do plecový krabičky a nechám tak den. Pak je vyndám (sou pěknější, tvrdší ) a dosušim na novinách. No nejni to sice asi ideál, sou suchý celkem za 10dní, ale většinou stejně pospíchám
Mno ještě jeden proces aplikuju. Začalo to tak že sem byl nucenej v kwětu stříkat listy Neudosanem (něco jako biooil, ale s chemkama), kouření pak hrozně dusilo. Řekl sem si, když to je ředitelný vodou a jedná se o kontaktní jed tak to spláchnu. Vzal sem si kýbl s vodou a čerstvě pokosený kytky sem vymáchal. Pak sem totéž opakoval v polosuchým stavu. Výsledek byl ten, že: 1) kouř nedusil a 2) palice dostlali takovou lepší (hnědší) barvu, to zejména díky druhýmu mytí. Myslim že navíc tadruhá koupel zlepšuje/urychluje sušení.
Zají mavý je to že co sem se bavil ze skušenýma/zkušenějšíma pěstitelama, tak palice nikdo nemeje. A já se ptám, proč? Zkoumal sem populaci THC buněk, konkrétně kuličky pryskyřice na tyčinkách co je spojujou s listem thc buňky a mácháním k žádné ztrátě nedochází, i pokud sem použil vlažnou(cca 40°C) vodu
Ja mam takovou malou vetranou skurinku kde palice povesim a necham je tam susit. Skrinka je tak akorat vetrana takze nemam nejak moc velky problem to dobre usist a pak po usiseni pekne zhulit
SUŠÍM VEDLE KOČKY NA ROZPÁLENÉ PLECHOVÉ STŘEŠE SAMO SEBOU ŽE NA STŘEŠE JE PODKLAD
JAKÉPAK S TÍM SRANÍ HLAVNÍ JE SUCHÁ DOKONALOST NEBO DOKONALE SUCHÉ TO BÝT NUTNO
vcera sem si nechal neco na okne a rano jsem zjistil ze se to kapanek presusilo (indoor) cim to zase tak nejak zvlacnim co mam strcit do flasky ?? nechci zadnou radoby fermentaci , ale jenom to trochu ozivit .. diiiik