Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Tommy- Tu citronku bych tam fakt ja taky urcite nedaval , to uz by bylo mnohem ekologictejsi vymackat , nejlepe stavu primo z bio-citronu.
Taky to tak nekteri groweri delaji.
Ale proc nedat sanci Jablecnemu octu ? Kdyz ma v sobe tolik prospesnych latek a jeste k tomu splni svuj ucel na 100% , (snizi PH) a navic stoji par deseti-kacek.
Pres veskerej muj pocatecni odpor a obavy , po prvnim vyzkouseni vyhovuje perfektne a je evidentni ze ani kytkam nevadi . Uz jsem jim snizoval nejmene 7x v tomhle kole na zalivku a i sem v te vode dokonce klicil a to vse zatim bez PH metru.
Takze za me jasna volba.
Ja jsem to o tom jablecnem octu pouze oznamil v ramci sveho pestu.
MADI
Diky za odkazy, si mi neporozumel. Tie info, čo sa účinkov na zdravie poznám, ja sám pijem jablčný ocot vo vode po prebudeni. MYslel som odkazy na informácie o prospešnosti v organickom pestovaní
ja si pamatám, že Metráček /ale aj iní rôzne na webe/ doporučoval miesto kys. dusičnej a fosforečnej do organiky tu kys. citronovú - s tým aj súhlasím, ale nepamatám si dôvody, že prečo nepoužiť ocot-či to niekde vysvetlil - preto som sa pýtal.
TommyH - neviem čo je v ČR Citronka do čaje, ale ja čo poznám citronku do čaja, tak to je citronová šťava a tá nie je totožná s čistou kyselinou citronovou, okrem toho obsahuje konzervanty atď - tak ako písal TRISULI Viem si ale predstaviť, že niekto rozriedi práškovú kys. citronovú vo vode a predáva ako BIO šťavu z citróna :-)
------------------------------------------------------------------------------------------
Myslím, že najpraktickejšie je si pripraviť tekutý roztok - práškovú kys. citronovu rozpustiť v destilke na daný koncentrát a tak kvapkat pri príprave do živného roztoku. J
Odo - Ja jsem se pro ten ocet rozhodl uplne impulzivne , jen na zaklade sveho presvedceni , proto zadny odkaz bohuzel nemam.
Rozhodoval jsem se jen na zaklade techto faktoru.
1.- Pohodlnejsi a rychlejsi davkovani strikackou
2.- Povedomi o tom ze to nekdo uz davno praktikuje.
3.- Nestoji to moc penez a je ho dostatecne velke mnozstvi .
4.- Obsahuje mnoho uzitecnych latek .
5.- Jablecny ocet se vyrabi v Bzenci zkvasenim mostu z vylisovanych jablek bez konzervantu a bez pridavani dalsich latek.
6..- Vsechny latky jsou v chelatove podobe , coz je nejlepe vstrebatelna forma pro lidsky i rostlinny organismus.
Tot opravdu vse.
Zatim si kyti urcite nestezuji.
Pripoustim ze je docela mozny ze nejaky z tech predpokladu podle kterych jsem se rozhodoval neni mozna spravny , ale i kdyby to tak bylo tak budu pokracovat jelikoz se zatim ten jablecny ocet osvedcil.
Jeste vhodnejsi by byl samozrejme ocet z Bio-prodejny nez z Albertu ale i ten z Albertu je udajne vyroben kvasnym biologickym procesem a neni doufam vyroben z koncentratu.
Odo , nehledej v tom nejakou hlubsi myslenku , bylo to jen vychodisko z absence PH metru a zatim se to ukazuje jako uzitecne rozhodnuti.
Nikomu to fakt nechci vnucovat , byla to jen opravdu pouha informace v ramci sveho pestu.
Jo , kys. citronova je v organice nezpochybnitelna , proverena volba ale domnivam se ze jablecny ocet neni o nic horsi.
Zastipoval jsem vetsinou vzdy nad 3.p a u tech mensich semenacku dokonce az nad 4.p tak abych srovnal jejich rozdil ve velikosti , chci je mit stejne vysoke i kdyz asi stejne porostou jinak rychle.
Ja jsem rozhodne neustipl u zadne 3 patra.
Cca u 9 ks jen jedno patro + zacinajici druhy patro a maximalne jsem ustipl 2 jiz plne rozvinuta patra u tech 4 nejvetsich semenacku , ty byly uz vic odrostle.
Zastipovana cast ma byt vzdy uz trochu odrostla , takze podle me Tak akorat.
A proč by ta část měla být odrostla?
Stačí dvouma prstama utrhnout razici mladý patro. Takhle stipat kytky jsem zatím osobně u nikoho neviděl, přijde mi kontraproduktivní na to svítit abys to pak upalil toť jen můj názor, ať se daří.
Vetsina relevantnich zdroju uvadi ze by mel byt semenacek nejmene 3 tydny stary nez se zastipuje a nejlepe nad 3. patrem.
To bych to musel stipat uz ve 14 dnu abych zastipl tak jak si se zminil.
Krome toho chci mit co nejnizsi kytky z duvodu ze jsem vymenil na ledkach cocky a ted sviti v uhlu 120C , takze ne moc do hloubky, jestli mi rozumis.
Rozumim te, ze je to vzhledem ke sviceni kontraproduktivni ale pokud chci kytky co nejnizsi , cetl jsem ze je dulezite odstranit nekolik pater a to byl muj cil , co nejnizsi rostliny vzhledem k mensi hloubce prosviceni.
Ale samozrejme ze priste to muzu zkusit tak jak doporucujes , jesli bude na kytkach nejaky rozdil , krome toho ze budou ve finale vyssi.
Respektuju tvuj nazor a vazim si tvych zkusenosti a vazim si , ze mi prispivas do vlakna.
Ok, zkusim priste.
MADI - hm, tak to potom by si mal pestiť malé rastliny, nezastipovať a skoro prepínať. To by bolo najlepšie ale už z vlastných klonov. Ak ideš zo semien, tak to je horšie, lebo tam by sa malo prepínať až v dospelosti semenáča. To strihanie by som robil iba pokiaľ rastlinka nie je zrelá k prepnutiu, aby som udržal nízky vzrast. Inak môj osobný názor je, že v stane radšej pestovať malé rastliny v menších nádobach, nie moc vetvené. Je zbytočné pestovať megarastliny so spustou bočných výhonkov s množstvom bočných a spodných buds s ktorými je iba robota v závere a učinnosť je rozdielna