Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Úzký listy ve vrcholový růžici jsou dány trochu výživou, trochu světlem, ale hlavně se to odvíjí od varietky kytky, tzn. od její genetiky.
Ta druhý fotka je jasná, docela brutální napadení sviluškama!
V takovým případě bych takto poničený listy rovnou trhal a pálil, aby se ty malý mrchy tolik nemnožily, na zbytek rostliny bych aplikoval buď Omite, nebo pokud chceš aby to bylo bio, tak Spruzit. Chce to aplikovat několikrát do týdne (nesmí na ně pak pršet), důkladně postříkat veškerou zelenou plochu listů, i zespodu! Takže doporučuju mít tlakovej postřikovač, jde to s ním hladce.
Poslední fotka ... něco to sežralo, svilušky to ovšem nebyly. Některý housenky a podobná verbež tohle dělá. Aplikace Omitu bo Spruzitu by je měla taktéž odradit (vytvářej na povrchu listů povlak), případně použij nějaký klasický postřik proti savýma žravým škůdcům, typicky Fast.
Dik a este co ma zarazilo, ze stonky su nejake dute, ako keby vyschnute listy sa tazko odstranuju, lebo ta stonka nie je taka stavnata ako som zvyknuty...po ine roky som stonku listu vedel prerezat nechtom a este z nej
vytekala miazga, teraz ked ju stlacim, tak sa iba kruti, jak suche steblo...
Asi si necham urobit analyzu pody, ked nieco take vypatram a potom bude jasne ci su to skodcovia alebo poda...
No tak nakoniec to je vysoke ph a riadne!!!
V labaku mi povedali, ze to ma 7.5 a optimum
je 5.8, ze? Takze planujem to posypat raselinou, ale neviem kolko
jej tam dat...Da sa to nejak kvantifikovat trebars na 1 m2?
Dufam, ze sa to este spravi...
Dik
Cus lidi potrebuju H E L P
Na dvou kytkach se me objevily odlisne choroby, udelal jsem takovou prvni pomoc - umyti cele kytky ve sprse + proplach kvetinacu
(Myslel jsem ze je prehnojeno nebo to zpusobil Omite proti sviluskam - matka ho naredila a treba dala blbou koncentraci)
=>nepomohlo to ...
Na kytce c.1 se me objevily na listech nasledujici fleky ....
foto 1-2
Na kytce c.2 se konecky listu krouti smerem dolu + cela kytka je povadla + od konecku listu se tvori takovej tmave zelenej povlak a neustale postupuje dal ....
foto 3-5
Update:mozna to muze byt nedostatek fosforu viz zde : http://grower.cz/forum/showthread....5282#post365282
-zalil sem hnojivem OBM s velkou davkou fosforu zatim zadna zmena cca 3 hodiny po zaliti (ps nemuze to byt prelite ?, asi ne ze)
Pls co nejdriv mi pomozte hlavne s tou druhou kytkou to je uplne tim napadena
Zkousel sem hledat ale proste uz me nic nenapada, ten proplach a umyti nepomohlo fakt nefim co dal
Nejsem si jistá, a taky moc nevím co s tím..máchat kytku v mydlinách, to nevím..
Zatim sem otrhala všechny napadený listy, na stonkách sem nic nenasla.
hej,presne to iste mam aj ja.bude to urcite plesen,lebo uz som vsetko mozne vyskusal a stale nic,tiez to mam v kybliku a zmenu k lepsiemu nebam
prosim vas ak sa vam nieco osvedcilo a pomohlo napiste
Co byste rekli ze jim chybi? mam 4 kyti a je to jen na jedne z nich...nehnojim, vsechny maji stejne podminky. ja bych to videl ze je to proste jen tim parakem. Objednal jsem Plargon:phytamin a budu doufat ze je to od te dehydratace ochrani. Jinak je to venku, nejaky noname, ale ma uz tak 2,5m a a strasne moc palic tak mi na tom trochu zalezi.
to by me taky zajimalo
jinak sem mel problemy taky s temato krysickama a pripravek zvany Vermitec my pomohl hned na prvni aplikaci,proste to po oschnuti vse najednou zmizelo
Zdravim..
Dneska sem se byl podívat na kytky a našel sem u poloviny v listech takový cestičky. Koukal sem do threadu překlad mynamestichova... jestli to tam nebude a mám podezření na bekyně.. Taky sem tam našel malý housenky tak sem ty svině všechny rozmáčknul ..
Koukněte na fotky a skuste mi poradit. Díky, díky.. Rhino
tak nevim, pohnojil jsem, ale ph jsem nemeril. Jedine co nechapu je to, ze tam mam jeste dalsi 3 kytky, na kterych ty listy nezloutnou pri stejnych podminkach Co byste s tema listma delali? otrhat je z tama?
chm... no zalivam skoro kazdy den, tak 4-5l na kytku.. ale jsou docela kotel velike a zalevam jen kdyz je povrch pod nema vyprahly. ale kdyz na ne pari cely den slunko, tak je to na druhy den suche... Listy zloutnou po preliti???