Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od V.Butch Pomoooc !!!
Takhle sveseny zkrouceny listy po zalivce 1l a pridani 1ml A a 1ml B coco plagronu na litr,kdy jsem otevrel box. Puda je ted stale vlhka a a zaleval jsem kdyz byla sucha. To jsem to tedy spalil?
To jsem je asi 100% odrovnal......???? Co kdyz se to zkrouti ja se zminoval Grunger a ted se bude smat jak psal na 8.strance.
Ja to fakt nechapu ,co jsem zas udelal spatne?
Radili jste pridat hnojivo lehce prolit az do misky aby trosicku vyteklo.... to se mi ale nepovedlo protoze me dosla odstata voda,takze jsem zalil 1L na 1 kvetinac .
Poradte proosim co s tim. Nebo je to jen prelite a bude to zas OK?
:-(
Ale Butchi,kde máš ten teplo-vlhkoměr,dole opřenej o květník..?
To si děláš srandu..Ty máš v kořenový zoně 26 stupňů,jak máš vysoký kytky..? Víš kolik musíš mít u vrcholků kytek pod lampou..? Teploměr patří do úrovně vrcholků rostlin a 26 st u kořenů je fakt kua dost..,to by měly mít nahoře vrchní paličky..To máš takhle pořád..? To taky nakonec to jádro pudla může bejt ještě i jinde..
Tady máš dokonce 29°C dole u květníku po straně boxu.., http://grower.cz/home/potw.php?a...&photoid=473758 co myslíš,kolik asi v tu chvíli bylo pod výbojkou u vršků...?
Jinak po zalití do plna,předtím proschlýho květníku(kor studenější zálivkou,než je teplota substrátu) se kytky můžou na chvíli svěsit,nic dramatickýho se neděje..
Jinak tornádo 12 - velmi věcné a kostruktivní,zálivky,hnojky v posl. době,pořádný fotky na denním či jen slabším žárovkovém světle..Jo,to by chtělo..Taky by myslim určitě stálo za to,vytáhnout ven bal a mrknout na kořeny,nejlíp taky nafotit..
Fuj to jsem si oddechl. :-) je to ok !!!
Cekal jsem do 9.h az zhasne svetlo abych to mohl poradne nafotit. Kvuli slunci jsem musel zatahnout i zaves a vypnout blesk,ten taky zkresloval barvu.
Dival jsem se 5 min pred vypnutim byly krasne vzhuru,ted na fotkach uz trosicku svesuji listy a ukladaji se k spanku.
Tornado- kdyz jsem procital co jsem napsal tak jsem tam nasel preklep chybu za to se omlouvam,psal jsem ze jsem hnojil ted naposledy 3ml A a3ml B,zkutecnost je 2,5+2,5 1l vody na kvetinac. Zalivka pred tim byla 3 dni zpet 2ml A 2ml B 0,5l a zalivka pred ti zase 3 dni zpet a ta sama davka hnojiv.
O PH jsem jiz psal ale abyste to nemuseli hledat tak mam jen ph tester kapky z akvaristiky a Acid na snizeni ph. PH se snazim snizovat z 8 ph(tm.zelena) na cca PH 6 ( svetle-zluto-zelena) Aby se proste testovaci vzorek nejvice podobal barve ph 6.
Microft- Opravdu zalevam kdy je to suche,mam sice pudni vlhkomer ale ten tam uz nemuzu strkat aby neponicil korinky,tak jsem zkusil ten hajzlpapir do rulicky do dulku.
Ani se nezkrabatel vlhkem byl takovy jaky byl predtim.
Neni to 2kg humusu na kvetinac protoze jsem vse rozmichal ve vane a skoro pulka mi zbyla,jsem dal zpet do pytle namichane.
Eda- Teplomer mam na substratu,vim ze by mel byt u vrcholku mel jsem ho povesenej na chvili pod lampou v urovni vrcholku ale ten amik me psal at ho dam pryc protoze stinil kytkam.
To ze mam ted 26 kdyz je v noci chladno je diky tomu ze jsem vyhodil TT150 na pritah a na odtah jede 820m3 prima-klima.
Jinak jak rikas tam bylo pred tim v chladnu 29C a kdyz byly pred nedavnem ty vedra tak dokonce 35C. Ale vyzkousel jsem vse ke snizeni ale nic nepomohlo.
Zalevam vodou 24h odstatou mam v pokoji 26C taqkze si myslim ze by mohla byt zalivka dostatecne tepla ale muzu se samozrejme mylit.
Na koreny se ani neodvazuji podivat protoze jak jsem 2 presazoval tak vypadaly ze neprezijou a vsude pisou co nejmene presazovat.
Jo jeste kytky jsou cca 37-40cm vysoke,kdybych je neohybal tak bych je odhadoval na 50 cm.
Ta prvni fotka je s bleskem,dalsi bez blesku.
Snad jsem na nic nezapomel.
Naposledy upravil Madical-Strains 27-05-2012 v 09:15 AM
1.fotku mi to nevzalo vkladam jeste jednou, to je ta focena s bleskem.
Jinak ty 2 maji uplne jine listy a jsou jako jedine o neco svetlejsi nez ostatni.
Vsem davam stejne zalivky.
Jo jeste jsem zapomel na jednu vec.
V te dobe pred tydnem jak jsem zaleval kazdy 3.den 0,5 l,tak to jsem mel odskouseno ! 4.den se uz se svesily listy protoze nemely vlahu ,jak jsem zalil tak do 20 min byly ok. Tak jak muzu prelivat kdyz 4.den je uz pozde a 3.den uz je preliti? 0,5l ?
Naposledy upravil Madical-Strains 27-05-2012 v 09:40 AM
Původní příspěvek od V.Butch 1.fotku mi to nevzalo vkladam jeste jednou, to je ta focena s bleskem.
Jinak ty 2 maji uplne jine listy a jsou jako jedine o neco svetlejsi nez ostatni.
Vsem davam stejne zalivky.
Jo jeste jsem zapomel na jednu vec.
V te dobe pred tydnem jak jsem zaleval kazdy 3.den 0,5 l,tak to jsem mel odskouseno ! 4.den se uz se svesily listy protoze nemely vlahu ,jak jsem zalil tak do 20 min byly ok. Tak jak muzu prelivat kdyz 4.den je uz pozde a 3.den uz je preliti? 0,5l ?
Tak vidíš,hlavně v klidu..
Ta zálivka neměla asi 26 st,viď..? byla studenější..?Teploty měř u vrcholků,ty američany neber tak doslova..
Reakce kytek po řádným zalití byla normální,na chvíli svěsí,než zálivka proteče víc do spodku,něco odteče,srovnají se teploty v médiu,kytky se nadechnou a jedou dál..
Nic jim není,vypadají zdravě,hlavně absolutně žádná známka po přehnojení,spíš lehounce nedokrmený,pokud ty tři nejsvětlejší mají jinej tvar listů,zřekmě jiný pheno,nebo jiná genetika?Nevím,v každým případě jsou o něco rozežranější,než zbytek,to se stává..
Jedinej,kdo tu dělá předčasný,nějaký sebeoslavný,ale chybný závěry ,je microft..Ale ten viděl kokos jen v katalogu,v hlíně indoor má odjetý dvě kola,ale v noci tu psal,jak se všichni,co pěstují léta, musíme učit rozumět kytkám podle toho jak vypadají,a že když si počkáme,tak se to taky naučíme.. Pak to smáznul,editnul..No sranda..
Jestli chceš mít pro sebe jistotu,požádej prosím přes pm Machomana,ať mrkne na tyto fotky,ohledně barvy kytek,je to opravdová kapacita přes hydro,kokos,hnojení v nich,zálivku i na to jak vypadají hladové kytky a jak přehnojené,a ať ti sem odpoví..Nechci tím nijak snižovat postřehy ostatních,ale Machoman je určitě i jima uznávaná kapacita..
Bude to ok ,v klidu buď,uvidíš...
Původní příspěvek od microft Co tam máš Butchi za substrát? Tam je i perlit? Každopádně plný humusu, čili zapomeňme na hydro nebo kokos už prosím vás...
2 Eda: lol, dávej dál, to je slabý, tím mě neurazíš, víc osobní bys měl být, rodinu do toho zatáhnout, atd...
Jen konstatuji fakta..
V noci si tu velkohubě urážel ty,ne mě,ale všechny zkušené growers,sám,co by indoor začátečník, i když si to pak promáz..
S tebou už nic řešit nebudu,je to o ničem...
Jen nevim,co teď budeš slavit,Butchovo přehnojení se nekoná...
Jsi zbrklý chlapec...
Vadi mi ze na sebe stale utocite , hele nabizim vam oboum Deal.
Kdyz se budete od tedka ignorovat nebo alespon zmirnite tak sem budu psat dal svoje chyby a postrehy atd. kdyz nebudete tak sem prdnu jen jednu fotku tydne a bude...
Vazim si kazde rady ! Ten kdo radi nebo vyjadri svuj nazor tak urcite nechce radit schvalne spatne, radi tak jak to citi aby to dopadlo co nejlepe.
A urcite pro nikoho neni prijemne kdyz se do vas nekdo obuje za jiny nazor.
Ten amerian me psal......
Mame skoro uplne stejny komponenty (az na teplomer) ale stejny podminky v boxu urcite mit nikdy nebudeme.
Kytka v ruznych podminkah reaguje odlisne je to jako s clovekem.
On ma stejny stan,stejnou HPS skoro vse stejny a problemy s teplotou nema a venku ma udajne horko. A psal mi ze jeho kamos mel v poslednim kole v boxu 38C a palice mel obrovske a super vuni,chut i luxusni ucinky.
Tim chci jen rict ze mozna je mozny ze kazdy mate svou pravdu pro sve podminky ve svem boxu. I ten botanik psal ze se mohou rostliny vyjadrovat odlisne v ruznych podminkach a nutne to nemusi znamenat presne to ci ono.
Pry az pojedu tuhle odrudu alespon minimalne 5 x tak prijdu na to sam kde jsem pry udelal chybu a co ty kyti me chtely vlastne rict.
Teplota ve skleníku do 40 stupňů, v noci zima pěkná asi...
Teplota u kořenů do 40 stupňů...
Světlo u kořenů maximální, jdou vidět skrz ten bílý kelímek...
Jako to roste? Parádně, jsou dvojnásobné od minulého týdne, parádně zakořeněné... Asi tak k teplotám, aby to bylo k tématu...
Původní příspěvek od microft to je k teplotám, jak psal Butch, ukázka, že marijuana umí krásně prosperovat ve větším teplotním rozmezí i nepříznivých podmínkách...
jo a zálivka hadicí, studenou vodou ze studny, přímá sprcha navečer..
už budu jen sledovat, tohle jak dopadne... přeji ať, co nejlépe...
2 Eda: nepsal jsi, že se mnou už nic řešit nebudeš? do it please!!
Garantuju,že ne přehnojením... O tom se těm kytkám fakt nikdy ani nezdálo..A to opravdu vidí i stařík s bílou holí...jen microft ne...
v anglictine je toho o marihuane napsano 100x tolik nez u nas.
V obou odkazech je psano ze jsou velmi prispusobive bez problemu se prispusobi od 0C-5C-40C ,pouze spomali metabolismus tedy rostou o trochu pomaleji.
Takze samozrejme ideal je vsude popsan ale to je hlavne v zajmu usetreni svych financi za elektriku a za rychlost pestu.
Nijak ale ta teplota kytkam neublizi .
Bohuzel jsem nenasel tu stranku kterou jsem puvodne hledal z nejakeho dborneho batanickeho casopisu. Tam bylo ze i nedostatecna vlhkost vzduchu 30-40% kytce nijak neublizi a nema to udajne vliv ani na vynos,jen zase na rust.
Ja tomu sam samozrejme jeste nerozumim ,nejsem zkusenej, proto taky mam tohle vlakno.
Ucim se ,zjistuju ,ctu a pisu si s tim zkusenym amikem, zkratka zajima me to a bavi me to a jeste k tomu je to zdravi prospesne :-D
A chtel bych si ji jednou taky zakourit. :-)
Naposledy upravil Madical-Strains 27-05-2012 v 15:02 PM
v anglictine je toho o marihuane napsano 100x tolik nez u nas.
V obou odkazech je psano ze jsou velmi prispusobive bez problemu se prispusobi od 0C-5C-40C ,pouze spomali metabolismus tedy rostou o trochu pomaleji.
Takze samozrejme ideal je vsude popsan ale to je hlavne v zajmu usetreni svych financi za elektriku a za rychlost pestu.
Nijak ale ta teplota kytkam neublizi .
Bohuzel jsem nenasel tu stranku kterou jsem puvodne hledal z nejakeho dborneho batanickeho casopisu. Tam bylo ze i nedostatecna vlhkost vzduchu 30-40% kytce nijak neublizi a nema to udajne vliv ani na vynos,jen zase na rust.
Ja tomu sam samozrejme jeste nerozumim ,nejsem zkusenej, proto taky mam tohle vlakno.
Ucim se ,zjistuju ,ctu a pisu si s tim zkusenym amikem, zkratka zajima me to a bavi me to a jeste k tomu je to zdravi prospesne :-D
A chtel bych si ji jednou taky zakourit. :-)
Jo,ta vlhkost,to mají pravdu,spousta lidí to vůbec neřeší,nerosí,nepoužívají zvlhčovačky..Já taky ne..
Jedině snad u míň prokořeněnejch klonů je první den,dva nutný nějakým způsobem držet vyšší vlhkost,pokud vadnou,než se chytí..Ale jinak fakt ne,kor u kytek ze semen..
No tak je tu 3.den od posledniho zvyseni hnojeni.
A holky me pomalu zacinaji rikat jak jim to zvyseni davky hnojiv prospelo nebo naopak jeste vice uskodilo, dnes rano jsem jim dal postrik 2.5ml phytaminu/l a zitra nebo pozitri dostanou jeste enzymy,samozrejme az vyschne substrat.
V patek umistim par fotek a konecne napisu kde byl tedy zakopan ten pes a co mi vcera napsal botanic v druhem emailu po konzultaci s kolegy.
Jinak te kyti uplne prvni v levo u steny se neche moc kvest,naznaky kvetu sice ma ale jako by se zarazila, nema ani mini-palicky,nevypada jako ostatni.
Znamena to ze nebude jeste hotova az budou ostani pripravene ke sklizni ?
Nebo, nemuze to byt hermafrodit?
Naposledy upravil Madical-Strains 28-05-2012 v 11:45 AM
Jinak te kyti uplne prvni v levo u steny se neche moc kvest,naznaky kvetu sice ma ale jako by se zarazila, nema ani mini-palicky,nevypada jako ostatni.
Znamena to ze nebude jeste hotova az budou ostani pripravene ke sklizni ?
Nebo, nemuze to byt hermafrodit?
Kyti vyndej z boxu a vyfoť zblízka,detaily nákvětů a preflowers a prdni to sem,ať to může growerstvo zkouknout..