Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od Kus hoven vzdyt jediny prinos je v tom ze hodne lidi prestalo zeli nejak besnit, prece uz to neni trestny cin tak to uz je v pohode, ikdyz kecy budou mlit porad ale resit moc nebudou
...takhle by to mohlo ovlivnit zarytce.Už i hafo starších lidí co před pár lety nahlíželo na kuřáky mařeny skrz prsty je mírný výraz,okoštovalo mastičku na své klouby a kdoví co ještě a teď smýšlí úplně opačně.
A to je taky velká porce úspěchu.
Nesss:
V podstatě je to podobné,mám taky hodně kamarádů,co pomáhaj a chrání a v soukromí to každej řekne,teda alespoň ten co nehulí,že je to zbytečný někoho honit pro pár kytek,na práci maj podstatnější věci.Ti co s náma hulej maj názor samozřejmě stejný jako my,to se ví...
Jenže teďka v tom jede ta pokuta za přestupek a o tom se diskutovat nebude.
+ setup za několik X tisícovek...Hmm za to bude jak u koho a jak kdy si myslím...
Původní příspěvek od SIMOR
+ setup za několik X tisícovek...Hmm za to bude jak u koho a jak kdy si myslím...
Marijáně zdar
jo jenze zase udani, hele minuly rok jsem mel na zahrade dve kytky, kurim na balkone a vidim jak polisi zpomaluji na urovni chuze koukaj na ty moje holky a rozjeti neznamo kam. ja ve stresu, vy skrini kytky uz sem to chtel sekat ale nic, nikdo nic. takze zase pokud te vazne nenabonzuje nejaky sk*rveny soused tak bez stresu, ikdyz vsude jsou kkt gor u policie
Marijáně zdar
to máš sakra pravdu, na to jsem se uplne zapomel zeptat, tezko rici jak se to bude hodnotit...strop je 20 tis to by me asi vomylo... pokuta si myslím bude...ale můžou ti taky dát treba petikilco no ale taky treba desitku...radsi na to nemyslet. kdyby mi nekdo poskytl blizší info budu velmi vděčen!
citace:
Původní příspěvek od Kus hoven
jo jenze zase udani, hele minuly rok jsem mel na zahrade dve kytky, kurim na balkone a vidim jak polisi zpomaluji na urovni chuze koukaj na ty moje holky a rozjeti neznamo kam. ja ve stresu, vy skrini kytky uz sem to chtel sekat ale nic, nikdo nic. takze zase pokud te vazne nenabonzuje nejaky sk*rveny soused tak bez stresu, ikdyz vsude jsou kkt gor u policie
pokud se jedná o udání, to policie musí řešit i kdyby nechtěla...kazdopadne myslim ze tvuj pripad je zrovna ten co by skoncil nekde pod stolem...kazdopadne pokuta a zabaveni vseho vybaveni vc. kytek to je taky pekne na kkt.
zakladem je nemit doma pul kila susenyho a u digi váhy pripravených 300 sáčků...
" Having a taste for quality is having a taste for LIFE! " Zino Davidoff
Mám v tom trošku zmatek, je zde tolik informací a nevím, co si z toho mám přebrat, tak jestli mi někdo pár věcí objasní, budu rád.
Pokud bych pěstoval out 5 kytek, tak riskuju maximálně pokutu. Když to usušim, tak z toho budu mít dejme tomu 1 kilo a to už se rázem mění z možnosti dostat "jen" pokutu na možnost jít na pár měsíců přemýšlet do chládku, protože tam je ta hranice na 15g.
Má otázka tedy je: Riskuju velký otvor v řiti, když mám doma kilo materiálu z pěti povolených květin?
ano riskujes! jak z peti povolenejch pestiren, ty mas "dovoleno" pestovat 5 kytek, ze mas 10 poli po 5 kytkach nikoho nezajima, proste pestujes 50 kytek. Ale vubec bych to nehrotil, kdyz mas doma 20kg a nejsi zrovna narkobaron tak na tebe nemuzou prijit, pokud nevypravis na potkani, jak si doma susis kila skunku.
Cau vsichni. Podle toho co jsem vycetl v zakoniku je to tak, ze kazdy kdo vlastni 5 a mene kytek (vcetne) nepacha trestny cin, dale pokud ma suseneho 15g a mene (vcetne) nepacha trestny cin. To neznamena ze ta cinnost je ale legalni. Dochazi k pachani prestupku, ktery resi prestupkovy zakon. Tedy nejaka pokuta a mozna mala podminka. Dle mnozstvi. Pokud ale dochazi k opakovani prestupku muze z toho byt trestny cin. Tedy 5 kytek doma zivych a nesusenych k tomu 15g susenyho a nemuzu byt stihan za spachani trestneho cinu, ale prestupku. Navic myslim ze fizlove muzou zabavit predmety ktery slouzi k pachani i prestupku. Takze klidne vybaveni na pestovani seberou, (..odnesou si domu..) a potom jeste nasleduje reseni prestupku. Pokuty jsem nehledal ale jsou jiste cca i 10-15tis. Takze nebavme se zde o legalizaci ale spise o tom jak si nezadelat na pruser
...vcera jsem mel to poteseni mluvit s klukem z protidrogoveho, ktery zatim sedi na administrative, za dva roky muze delat volavku a casem muze postoupit vys a vys a rikal, ze se resi az kilo a pul a vic, ze neni cas ani penize a ani moc velky duvod resit kluky s par kytkam, ikdyz se vi ze neco z toho prodaji a udelaji si 30 nebo 40tisic..., neco jineho je udani, to se resit bohuzel musi a pokuta nebo trest se stanovi podle nasledne expertizy (tzn. ze je rozdil mit igelitku sativky z lonska a nabite sklo dobrym skunkem), trnem v pate jsou jim smzr. vietnamci, kteri maji vsechno nacerno a u pestiren vcetne elektriny a pak tvrde drogy, hero, pernik, varici apod., coz se v praxi promitne tak ze nebude delat volavku nekde v hospode, aby odhalil, ze tam nejaky klucina dýluje kamosum po sackach, ale vetsi ksefty s tvrdym, protoze vekova hranice uzivatelu se porad snizuje, na to se navazuje zvysujici kriminalita ap., maloktery hulic musi jit udelat autoradio, aby mel na svou davku. Takze staci si davat bacha skym a komu to rikate, mit filtr (eliminace postkomunistickych zvedavych sousedu), nedylovat detem na ulici a nikdo nema problem, ani cajti a ani mensi pestitele, tepic.)
Původní příspěvek od cookino jsme znechucen. ale brutalne. vysledky ankety mluvi za vse o boze.. o boze..o growere pomoz nam (jim)
A proc znechucen? Lonsky rok by sis sel jeste posedet a je jen otazka casu nez tam nekdo mezi temi mamlasy spocita kolik statu utika penez nez dojde k legalizaci, zatim prevlada asi negativni postoj skrz populaci, take by pry klesla spotreba alkoholu ap., tohle bude jeste na hodne dlouho...taky tezko rict jestli to je dobre nebo spatne...pro nekoho ano a pro nekoho zas ne..., tepic.)
Myslím, že to co se stalo NENÍ dekriminalizace!
Došlo jen k přehodnocení oné proslulé kraviny "množství větší než malé".
Po mnohých zkušenostech z NL můžu s čistým svědomím říct, že k legalizaci nejspíš nikdy nedojde. V Amstru je z kofíků už jen pouhá turistická atrakce a jiných městech vymyzely takřka úplně. Nizozemci si, po těch pár letech zkušeností, vypěstolali celkem velký odpor k těmto aktivitám. Domácí growing je tam tvrdě postihován. Lepší příklad vlivu legalizace není.
Ten pocet 5 kytek je myslen na osobu v domacnosti nebo baraku na nej hlaseny?nebo 5 kytek na jednu pestirnu?Tzn kdyz bude v baraku bydlet 20 lidi tak kazdej muze mit 5 kytek na jednom poli na pozemku k nemu patricim?