Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
tak jsem sehnala vlhkomer a namerila 68, pak postrikala a 90, to by slo NE? Ty nejpostizenejsi holky jsem dala ven (uz jsou tam pres tejden) a moc se zlepsili, jsou vitalnejsi, mohutnejsi a listy jim prestavaj usychat... slunicko je slunicko, to je jasny, ale soudim, ze problem teda neni v hline, ani v hnojivech.
PH metr snad sezenu v pondeli a hnojiva prijdou postou taky v pondeli.
S tema broukama - mela jsem problem s Molicema a to dost velkej, nez jsem prisla na to, co to vlastne je (furt jsem bojovala proti Sviluskam - predatori, zluty lepicky a nakonec chemka na vsechno). Ted uz zviratka nevidam, ale je tu zas tenhle problem. Pestuju uz par let, ale posledni pulrok mne fakt nici!!!
Jeste jedna vec me udivuje, kdyz dam holky na kvet (mam dve mistnosti) dost se zberchaj, jakoby se vylecej, jen par listu z celyho kvetu dopadne stejne jako v rustu
Jsem smutný. Dnes budu m,uset všechny kytky zlikvidovat a muusím začít od začátku. Asi se vykašlu na kermazitr a RW kostky a pujdu do hliny. Sice mam strach z ruznych skudcu,kteri jsou ve hline jako doma,ale co nadelam. nenechat se odraditprvnim neuspechem. Posilam dnesni aktualizovane foto jiz se neregenerujicich kytek.
Nehnojíš to moc?
Skus se podívat sem http://grower.cz/forum/showthread....threadid=22499.
Thread si měl spíš založit v oddělení Nemoci Rostlin a Problémy, ale to už je teďko jedno - třeba ho nějake MOD přesune..
Hnojivem to myslim nebude ,ted jsem asi 3 tejdny nehnojil a predtim jsem to hnojil tak po tejdnu a pul presne podle toho pomeru jak to bylo predepsany na tom hnojivu.A prave ten kamos co ma ty stejny kytky to hnojil uplne stejne.Nasel jsem neco podobnyho ,ale to byl pripad kdy ty listy zloutly od konce ,tady to je od stredu a hlavne u nekterejch kytek je to uz cely to novy srdicko.Mozna bych i rek ze se to siri z kytky na kytku ,ale to nevim 100pro.Tak dlouhou to tam zatim neni.
tak se hlasim s novymi poznatky - sehnala jsem akorat PH test, rekla bych, ze PH je 5,9, ale kdyz jsem do toho koukala dyl, zacla jsem videt i oranzovou a zelenou HEHE (prilozila jsem foto, ikdyz, nevim jaky barvicky uvidite vy )
Atazym tady v tech nasich koncinach nikdo nezna ( Na netu jsem nasla ENZA FORTE od Plagronu, to by melo byt neco podobneho ne???
Nedalo mi to a jednu kytu jsem vysadila, abych koukla na koreny a zdaj se mi ok - jsou pekne bily (viz foto)
Jo a, pouzivam zahradni substrat B a jednu tretinu pisku
Cest, mam 2 rostlinky z feminizovanych seminek DP Mazar. Jsou venku na slunci a na balkone. Ze zacatku jsem mel problem s trasnekami, ale ty jsem zlikvidoval a ted posledni dobou se mi zacaly nejak divne kroutit listy viz foto - stredni a spodni patra - podelne podel stvolu a usychat (hnednout) konecky spicky listu.
pH mam kolem 5,9 - 6.0 takze tim by to byt nemelo. Hnojil jsem zatim jen 2x Krystalonem Start. V noci byva zima kolem 12°C tak jsem je dal dovnitr na noc. Ale s listy je to furt horsi. Maji asi 6 tydnu. Zemina substrat na kaktusy + perlit + vajickove skorapky.
Ze by prelite? - substrat pomerne dlouho vysycha, nebo prehnojene ??
Sevaste, tento rok si moje makesy v kuse nieco vymyslaju...
Najprv sa krutili listy, ked boli male a teraz zas maju zebrovite listy.
Medzi zilkami su svetle(foto 3) a konceky niektorych su oblukovito zahnute nadol(to som zabudol odfotit), podla toho co som pozeral na groweri by to mohol byt nedostatok zinku alebo vysoke ph.
A nove listky sa mi zdaju nejake uzke, podvyzivene(foto 1),
a 2. foto je spodny list. Aj stonky sa mi zdaju nejake slabe, ale
to moze byt tym ze to je v jame a tolko tam nefuka.
Inac rastu v poho niektore z nich maju uz vyse 1,8m, len sa stale nieco na nich lepi.
PS: Nieco ich v kuse obziera, ale nic nevidno, mohli by ste teda poradit aj s tym, ak je to mozne podla foto.
Model na foto je California Indica, okrem ineho su tam Jamiacan pearl, nebula,dutch dragon.
2kulo4:
Ahoj.
Na prvej fotke nevidím nič podozrivé, každé nové lístky sú zo začiatku úzke.
Dierky v listoch môžu byť od nejakého hmyzu, alebo môžu to byť aj spálené miesta, ktoré prepálilo slnko, keď na nich boli kvapky vody. Ale asi skôr ten hmyz...
Svetlé miesta medzi žilkami môžu mať viacero vysvetlení. Pozri si tento thread. Môže to byť nedostatok dusíka, horčíka, "Mezicévní chloróza
= žloutnutí mezi žilkováním listů, žilky samotné zůstávají zelené", čiže nedostatok železa alebo niečo iné. Môže to byť aj vysokým (alebo nízkym) pH, kedy rastlinky už neprijímajú živiny.
Dik, podla mna to svilusky nebudu, lebo ako som sa docital potrebuju sucho, co v ziadnom pripade na mojom fleku neni, tam je poda stale vlhka.
A to meranie ph to je pre mna cisty konec, som si kupil uz 2 druhy od 3.9-5.4 a 6-7.5. Raz mi vyslo ze je nizke potom ze je vysoke, a teraz naposledy som skusal ph dest.vody a ph pody s dest vodou a ukazalo to iste. Neda sa to nejak vydedukovat z obrazku? Aspon trochu opisem flek, mozno pomoze....Je to v priekope pri kolajach, dost husty porast, maliny a ine plizive rastliny, trochu zihlavy, okolo stromy, je tam dost vyrubanych stromov, ktore tam kvasia uz nejakych tych 10 rokov odhadujem asi aj viac lebo to sekali asi ked robili tie kolaje. A zem je pokryta korou zo stromov, nemeni kora nejak ph? A hnojim to guanom, ale to bolo uz aj pred tym.....uz neviem co by som viac napisal....