Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Můžeš sáhnout buď po nějaké olejové emulzi jako je právě Neem Oil, BioOl či podobné, které fungují na principu "udušení" škůdců, jinak mě napadá Spruzit, který mimo olejů obsahuje i insekticidní látky - pyrethriny. Spruzit má velmi krátkou ochrannou lhůtu a insekticidní složka v něm je pro člověka takřka neškodná (v porovnání s jinými insekticidy)
Původní příspěvek od Aross Ahoj Groweři a Growerky.
Mám známý problém se sviluškami na mé kytičce která je už zhruba v 5. týdnu květu. Jelikož pěstuji za oknem vevnitř pod naší velkou kulatou žhavou koulí , nepřipadá mi dobrý nápad nějaký chemický postřik, hlavně když není zas tak dlouho do sklizně.
Proto tento problém řeším každodenním mačkáním svilušek, nemám je drasticky rozmnožené ,pouze otrhávám listy kde se pohybují, samozřejmě mi to rve srdce a z kytky je už pomalu koště bez listů.
Ale hledám odpověď na to, jestli otrhám listy a zbydou pouze holé větve s palicema, jaký budou mít svilušky na ně vliv, myslím jestli sou schopné šišky zhnehodnotit, či nějak taky rozežrat.
Předem děkuji za všechny odpovědi.
PEACE ^^
No to si teda moc nehledal , je tady vystravenej tryd , propojeno , doporučuji si to přečist , vyhneš se tak kladením zcela stupidních otázek , čau Hlava
zdravim mam 2 tyden kvetu out a pouzil jsem vertimec 1.8
a pisou tam ochrana lhuta 3 dny ale muzu to pouzivat aji na kvet nebo jen na rust ?(aby mi v palkach nezustaly nejaky zbytky chemky ,papriky rajcata atd. nic nenasaknou do sebe jak sisky nebo to nevadi a v siskach se to rozlozi nejak ?)
Obecně je nejlepší se chemickým přípravkům v květu vyhnout. Vermitec má vcelku krátké ochranné lhůty a účinná látka (fermentační produkt nějaké bakterie) se působením UV rozkládá, takže do skončení květu by se měl rozložit (i když je otázka na co). Vzhledem k tomu, že se jedná o outdoor, bych si ale starosti nedělal, mnoho lidí stříká kytky později ještě většíma svinstvama Pokud bude potřeba to ještě později něčím stříknout, sáhnul bych už jedině po oleji nebo něčem jako Spruzit, viz pár příspěvků výše.
V druhém týdnu v květu tam žádné velké palice nemáš, tak použít chemku není problém, použít olej v pozdější fázi květu mi nepřipadá zrovna dobrej nápad. A to že je něco bio ještě neznamená že když to budeš kouřit na palicích, tak je to super.
Původní příspěvek od esite A co tak KARATE ? Skusal to niekto ?
No jako karate jsem na kytky nikdy nezkoušel protože kdybych jí nakrmil pár tečkama pěstí, několik kopaček z votočky , tak nevim jestli se sviluškama nevzala za svý i kytka , poněvač by to asi nevydejchala , ale , jestli si myslel KARATHANE tak to asi nikdo nezkoušel protože to je na padlí a je tam uplně jiná učnná látka , takže by to byli jen vyhozený prachy a ztráta času , čau karatisto , Hlava
Ja som skusal aj to OMITE a nepomohlo to Nic nepomohlo az na to KARATE Zeon, ochrana doba na to je 14 dni, dnes som to bol skontrolovat a silvusky tam sice zostali mno vyzeraju byt mrtve, robil som skusku ohnom a ani sa nepohli Kdezto po pred postrekom utekali jak sa len dalo, rastlinku necham este par dni a potom ju komplet celu osprchujem a vyumivam.
Aj tak dik za nazor Hlava Musis si mysliet ze som uplny magor snad to vsetko vide nazaver a pochvalim sa nejakou fotkou, tie co mam vonku su zdrave chvalabohu
jsou ještě k sehnání ? .... podle posledního příspěvku od HLAVA co se kolem toho zmiňoval tak by měli být do 15.9. což je zítra .... jenže na jejich stránkách už nejdou vložit do košíku .... dík ja jakkékoliv info ... peace ... Pongo ....
! PAL TO !
první sklizeň, druhá sklizeň, třetí sklizeň, čtvrtá sklizeň, pátá sklizeň .............. poznáš, jak život rychle utíká
tak kdyby to někoho zajímalo ... před chvílí jsem mluvil s někym ze skladu www.biocont.cz ... bylo mi řečeno, že už je po sezóně ohledně roztočů ( ptal jsem se vyloženě na Phytoseiulus persimilis ) ... každopádně jim má přijít ještě nějáké zboží příští týden a dají mi vědět zda budou mí navíc tyto roztoče ... takže kdyby jste někdo potřebovali tak si tam zavolejte a zkuste to ....
! PAL TO !
první sklizeň, druhá sklizeň, třetí sklizeň, čtvrtá sklizeň, pátá sklizeň .............. poznáš, jak život rychle utíká
Zdar tak sa tato potvora objavila nakoniec aj u mna kedze uz by som to mal sklidit a teraz sa mi tam ta haved napratala ako sa jej zbavim ? cvaknem kvetinu a co snou alebo zosusim aj tie muchy ? Prosim poradte !!! je to surne uz mi hori termin
Původní příspěvek od 01maco06 Zdar tak sa tato potvora objavila nakoniec aj u mna kedze uz by som to mal sklidit a teraz sa mi tam ta haved napratala ako sa jej zbavim ? cvaknem kvetinu a co snou alebo zosusim aj tie muchy ? Prosim poradte !!! je to surne uz mi hori termin
Pokud sem to pochopil , uz to chceš sundat a objevili se ti tam svilušky , no když to sekneš , tak svilušky pujdou nespiše do kopru protože kytka uz je pro ně mrtvá , rozhodně uz bych to nečim nestrikal , čau Hlava
Zdravim.
Mě se objevily svilušky na kytkách v srpnu. Koupil jsem Svilustop. 1x jsem je postříkal a po 3 dnech jsem tam nenašel ani jednu. Po týdnu jsem je postříkal pro jistotu ještě jednou. Do teď ka se tam neobjevila ani jedna. Podle mně 100% funkčnost za přijatelnou cenu