Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Mam odzkousený zalejvani obden. Navic zalejvam jen tolik vody, aby pokryla jen dno misky. Kdyz dam misku plnou, zem v kvetinacích je neprijemne nacucana. Mohli by zacit hnit koreny. Takhle je to OK. Navic konopi samo je suchomilna rostlina a cim min se zalejva tim je hustsi model jak tady nekdo psal.
Z oslovení "chlapci" jsem usoudil, že by to mohla být otázka i na mě . Tak já tam mám:
40%zahradnická směs
40%substrát na kaktusy
asi 5%perlit
a dno vysypaný keramitzem
Nevěděl jsem, že složení zeminy má taky nějaký větší vliv na hnojení. pokud ano, tak se nechám rád poučit, co by pro mě bylo nejvhodnější.
P.S. Sorry, jonathane, že se ti sem takhle montuju, ale opravdu by mě to zajímalo.
Teda panove, jestli ty kytky hnojite kazdej den, tak to hulite asi peknej chemickej humus,zvlast jak ctu ze nekdo hnoji Krystalonem..
Ja hnojim v rustove periode, tak jednou za 4 dny i vice a v periode kvetu jednou za tyden.pred sklizni nehnojim minimalne 20 dni aby se kytky procistily.....
Verte nebo ne, ale zhuluje to bajecne a mam jistotu ze nehulim hnojivo :o)))
to Sido:
Co si o mě myslíš? Já taky hnojím přiměřeně, zhruba tak jako ty, až na to, že jednou za čtyři dny i v období květu. Proto mě taky zajímalo jak každodenní hnojení strávěj kytí . A taky ten vliv zeminy na druh hnojiva.
to Jonatan:
Opět se omlouvám , tentokrát za zkomolení nicku v mém předchozím přízpěvku.
Tak to joooo :o)) Tak ja jsem samozrejme take zkusil hnojit denne, kytky to rozdejchaly naprosto v pohode, ale kdyz jsem to zahulil, tak jsem to malem nerozdejchal ja.Fakt hnus bylo to fakt na pozvraceni.Kytky maji byt prirodni a ne narvany chemkou..........
2 Al-ban: Sorry jestli se te to osloveni dotklo, ale jak ctu tvoje dalsi prispevky si asi nejakej vznetlivej co? Dej si a hod se do klidu...
Jinak napr. pri hydroponickem pestovani se hnoji kazdej den dokonce se da rict ze se hnoji kazdejch par hodin (proto moje poznamka o substratu, chtel sem jen vedet esli se bavite o hydroponii nebo pude nebo co?)...
Hnojit do pudy vic nez jednou tydne mi pripada moc... pokud nejde slabej roztok hnojiva (v pude to proste funguje trochu jinak...)...
Pokud hodne hnojite... Musite kytkam umoznit VELMI dlouhy FLUSHING (nejmene 14dni mozna i vice), aby se to v nich naredilo vodou nebo dokonce uplne vyplachlo.... Pak se nepoblejete jako Sido
T.
Já pěstuji indoor poprvé a používám General Hydroponics od http://www.hydroponieplus.cz. Je to sice určeno pro hydroponické pěstování. ale mě to i v kvetináčích docela šlape.
Složení: 60% substrát pro kaktusy, 30% substrát pro výsev a zakořenění + 10% perlitu.
V růstu hnojím 2xtýdně, v květu (což je již 21 dnů) obden. Složení tak jak píšou, tedy: růst-- 30ml Gro +20ml Micro +10ml Bloom na 20L vody******* květ 10ml Gro +20ml Micro + 30ml Bloom na 20Lvody.
Myslíte, že má cenu to kombinovat ještě s jinými hnojivy (Kristalon...)
to TommyBoy:
Oslovení "chlapci" se mě vůbec nedotklo, naopak jsem se toho jal využít k tomu, abych z tebe vytáhl nějaké informace a taky ti za ně děkuji. Vznětlivej sice občas jsem, ale to si nechávám jinam a tady se snažím psát v klidu (i bez hulení, které teď asi tři měsíce už nemám).
Na Sida jsem taky neútočil, to "co si o mě myslíš" bylo míněno v dobrém, jen jsem usoudil, že kdybych za to hodil smajlíka, tak by to vypadalo, že opravdu hnojím každej den. Tak doufám, že už si rozumíme .
prvnich ctrnact dni vubec
pote kazdej den se zalivkou podle navodu
dale koncentraci zvysuji az na dvojnasobek. Uplne je videt, jak to kytky boostuje
hnojim festove, dokud vidim, ze to kytkam dela dobre.
tri tydny pred sklizni hnojivo vysadim uplne...
Substrát - 80% kokos
17% perlit
3% vermicud
Takže v tomhle si kytičky přímo chrochtaj, že je slyším i přes zavřený dveře;o) Aby toho nebylo málo, tak ještě dostávaj každej den zálivku Bcuzzu a+b podle poměru dávkování - to znamená 3+3 později 4+4, kromě středy - samotná voda a kromě neděle - nezalévám.To tedy znamená že 5 x v týdnu mají ještě hnojívko.
Nebudu nikomu nic vymlouvat, až to spálím , patří mi to, ale zatím to vypadá uplně super a kytky jsou tmavě zelený.Dřív jsem dával hnojivo 2 x týdně a zaléval dohromady 4 týdně a pěkně jsem to posral....myslím že je potřeba odzkoušet všechno ne?
Přikláním se k Wallhaloj, 3 týdny před sklizní vysadím hnojivo a kytí budou "NATURAL"
Jo a Bcuzz není podle mě chemka ne???
Mějte se super...m@trix
Cemu rikas chemka? Kazdy hnojivo je chemka (pokud na nem neni ze bylo vyrobeny z nejakejch zviocisnejch produktu apod.
Jinak ver ze to hnojivo co tam naceps si potom vyhulis... Takze pokud hnojis tak aby kytka mela akorat, je to podle me lepsi. Navic puda ma tzv. pamet kdyz do ni lejete tuny hnojiva ono v ni zustava a ty tri tydny flushingu treba k flushingu vubec nedochazi, protoze kytka dozira to hnojivo co je zchyceny v pude a rozpousti se do cisty vody kterou zalejvate...
Nicmene vas od toho nezrazuju, sam sem prvni sklizen odjel v hline a hnojil sem jak svina no vysledek tomu odpovidal
Tak at se vam dari a Vasim kraskam taky..
No všichny tady píšete jak často hnojíte, ale nikdo tu nepíše v jaký koncentraci. To je docela to nejdůležitější. Když hnojíte každý den určitě né takovou koncentrací jako já - hnojím 1x-2x týdně (podle potřeby), protože to by kytky asi nerozdejchaly. A taky myslím, že je jedno jestli hojíte 1x týdně nebo 7x týdně (7x menší koncentraci). Ve výsledku je stejnej poměr živin.
2 haman - tak to blbe ctes... mrkni se co jsem psal ja... hnojim kazdej den, postupne az na dvoj az trojnasobnou koncentraci nez udavanou na hnojivu (OBM, Kristalon start+plod, a neco s netopejri srackou) a posledni tri tydny uz jen vodu...
Chtěl bych se zeptat jesli se na qětinku dá použít hnojivo na jahody - Kristalon jahoda. Mam půl kila a tak bych se chtěl poptat ěsli s tim někdo má zkušenosti nebo doporučení.
--
Předem díky za odpovědi!!!
--
P.S. Hulte!
BIG THANXXX GOEZ TO : HoumBoj, Al-Ban (ěsli ještě žijou ;-) )