Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Coll Deluxe Metal halide ti nejde protoze je to halogen a ne sodik.sodikova vybojka pokud dobre pamatuju ma mensi startovaci napeti nez halogenova proto to jenom lupne a nic se nestane
zivot je jak kvetina jak jednou neco prezenes uz jenom sledujes jak se ti vse sere
Původní příspěvek od Easy Grow Jinak při originálních 4 metrech kabelu HPSko svítilo ale tak 50% než by mělo....
Takže nejdřív jsi to zapojil na 4m kabel a Coll Deluxe Metal halide svítila na 50 % tak jsi zkrátil kabel a už nesvítí vúbec? No Fakt bych to viděl na výbojku.
Ten předřadník je pro obojí
- Electronic ballast for 400W HPS or MH lamp
- Voltage: 230V 50/60Hz
- Current: 1.80A
- Input power: 415W
- Output power: 400W
- Power factor: >0.99
- Voltage range: 165~265V
- THD: <8%
- Lamp CCF: <1.7
- Operating Freq.: high frequency
- No audible noise, no flicker
- Env. temp.: -25~50°C(-13~122°F)
- Enclosure temp. rise ((Δt) 29°C (84.2°F)
- Env.IP require: >IP23
citace:
Púvodní příspěvek od Anatole France Zkušenost je nepřenosná
Zdravim, jsem uplny zacatecnik a chtel bych zkusit indoor, par rostlin na zacatek.. a mel bych spis technicky dotaz: mam nakoupenou vybojku, stinidlo, predradnik. jen nevim, jak to vsechno nainstalovat, jaky kabel koupit, jak spojit lampu s predradnikem? Tak dekuju predem za kazdou radu!! Predradnik mam klasicky, elektromagneticky. Vim, ze ta otazka je legracni ale nikdy jsem s tym nedelal a nerad bych to pokazil. Peace!
Příkon
výbojky Kapacita
kondenzátoru
Pojistka
70 W 12 uF 315 mA
150 W 20 uF 630 mA
250 W 32 uF 1 A
400 W 45 uF 1,6 A
600 W 65 uF 2,5 A
Tohle je sice hezký, ale ty kondenzátory jsou pěkný atypy a zajímalo by mě kde jste je koupili, já to prostě nevygooglil a v elektru mě poslali k šípku, že to skoro není...GES.cz.
Pojistky, jsou 2 druhy pomalý a rychlý a jaký rozměr + jaký pouzdro na ně.
Ty informace co tu nacházím jsou hrozně obecný...díky
Kondíky (není nutný) kup nejbližší vyšší hodnotu co je na trhu k té uvedené (lepší koupit komplet balast, vše již obsahuje) a pojistky pomalé a rozměr, ten si zvol sám, to je jedno. Avšak místo pojistek bych být Tebou zvolil raději jistič, je sice nákladnější na pořízení, ale zase nehrozí, že by ti shořela pojistka a už jsi neměl náhradní..edit: jo a ještě to chrání i proti nadproudu, oproti pojistce ta reaguje pouze na zkrat.
citace:
Díky za odpověď, jako laikovi - co dělá kondenzátor - resp, jaká výhoda je ho tam mít a ten stykač jednofázový? 1,6A jistič asi nebude, tak mám koupit 2 A?
Původní příspěvek od Iwannagethigh Díky za odpověď, jako laikovi - co dělá kondenzátor - resp, jaká výhoda je ho tam mít a ten stykač jednofázový? 1,6A a 1A jistič asi nebude, tak mám koupit 2 A?
Ten jistič kup 2A s charakteristikou C. Předpokládám 400W.
citace:
Původní příspěvek od bezdechu Charakteristika jističe:
B – odporové spotřebiče,
C - indukční spotřebiče, motory – (rozběhový proud při startu výbojky) !!
D - motory s těžkým rozběhem.
citace:
Původní příspěvek od AndreWWW měl bych takový dotaz, dá se zapojit na elektronický předřadník (to jsou ty nedigitální, klasické) například o výkonu 600w
připojit lampa 400w, nebo jen 250tka?
půjde to? dle mojí "amatérské" logiky by mělo, předřadník bude zatížený jen z části, tzn. že by neměl ani topit úplně na max.
díky za odpověď, nenašel jsem tu.
jinak mám pocit že kolega provozoval na 400w předřadníku 250w lampu, celé jedno kolo. ale potřebuju to potvrdit.
to co myslíš není elektronický ale elektromagnetický předřadník..
Je to tu několikrát uvedeno.. NE
citace:
Ahoj, mám tenhle předřadník http://www.growshopvelkoobchod.cz/s...I-600W-HPS-i-MH a vzhledem k tomu, že z mýho pohledu je to prostě jen bílá krabička s dírkama, tak mám prosbu, jestli by mi někdo poradil co kam zapojit. Je to moje indoor premiéra a z elektriky mám opravdu respekt. Nechci takovou lamovinou zasírat diskuzi, tak prosím do PM. Karma jistá. Díky!