Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Pak se ještě doporučuje hodně vitamínu Cé....Céčko jako takové je skoro asi nejvíc opomíjeny vitamín.... klidně i 3gramy na den si rozdělit, třeba do pití.....Nepředávkuješ se co tělo nepoužije vyloučí......
Myslet znamená nevědět. Když nevíš, neplácej tady takové hlouposti.
Já vím, proto píšu. Nepíšu co si jen myslím a nevím, ale co vím a mám to vyzkoušené na sobě a spoustu jiných!!!
Vařená strava - každá, i ta vyvážená, je kyselinotvorná, tedy podporující rakovinu.
Podporovat růst rakoviny na jedné straně, a léčit - tedy nepodporovat, je samo o sobě paradoxní. Nemyslíš?
RE: Whiskey_777
S tím Céčkem je to zajímavé. Mamka teď po tom co nás všechny vychovala začala s vejškou a zrovna nedávno tam přednášející zabrousil na pole alternativní medicíny. Už běžej pokusi kdy se pacientovi aplikují desítky g vitaminu C za den a prý to má vyborné výsledky.
Lidi prosím vás , buť ty seriály dodělejte do konce a nebo požádejte admina o smazání !
Jinak s tou živou stravou tam jde hlavně o to jíst zásadité potraviny průmyslově nezpracované bez tepelné úpravy.....-Tady těm hajlzům nemocím se daří v kyselém prostředí.....Takže zel-voc....
nebuduani psát že nejlépe EKO/BIO....
Původní příspěvek od tuffgong1 RE: Whiskey_777
S tím Céčkem je to zajímavé. Mamka teď po tom co nás všechny vychovala začala s vejškou a zrovna nedávno tam přednášející zabrousil na pole alternativní medicíny. Už běžej pokusi kdy se pacientovi aplikují desítky g vitaminu C za den a prý to má vyborné výsledky.
Ty pokusy možná běží u nás. Jinak ve světě (hlavně v Itálií) se tím rakovina velmi úspěšně léčí. U pacientů v kritickém stavu se podává kontinuálně, nitrožilně 1kg! za 24h, prý bez vedlejších účinků - to bych chtěl vidět?!
Zajímavé je to proto, protože když vás například bodně včela, tak máte okamžitě nulovou hladinu céčka. Můžete brát třeba 10 násobnou DDD a nic. Pomalu se hladina zvedá až za několik dní. Proto lékaři podávají takové vysoké dávky u léčby rakoviny, protože tělo ji má kontinuálně totální deficit a jak je vidět, rakovině céčko asi moc nesvědčí.
Zdravíčko vespolek.
Když už se tu objevilo téma vitamínů (v tomto vlákně o výtažku), nevšiml jsem si zmínky o B17, jež se hojně vyskytuje v přírodě ve více než dvanácti stech druzích jedlých rostlin. Je běžná převážně v semenech rostlin z čeledi růžovitých (Rosacea), rodu slivoň (Prunus), jako jsou hořké mandle, meruňky, trnky, třešně, nektarinky, broskve a švestky, ale najdeme ji i v travinách, lněných semínkách, semínkách jablek a v mnoha dalších potravinách, které byly všeobecně vyškrtnuty z jídelníčku moderní civilizace. Její název je také Amygdalin či Laetril. Možná si ze školy vzpomenete, že je toxický, ovšem důvody desinformací jsou obvykle zřejmé. Nicméně B17 je látka nalézající se hojně v rostlinách vhodných pro konzumaci člověkem. Není to člověkem vyrobená chemikálie a není ani tělu cizí. Např. národ Hunza (století a bez rakoviny) neměří své bohatství penězi, ale počtem vlastněných stromů meruněk. A nejvíce ceněnou potravinou jsou jádra meruněk ...
Mějte se a držte se J.
Myslet znamená nevědět. Když nevíš, neplácej tady takové hlouposti.
Já vím, proto píšu. Nepíšu co si jen myslím a nevím, ale co vím a mám to vyzkoušené na sobě a spoustu jiných!!!
Vařená strava - každá, i ta vyvážená, je kyselinotvorná, tedy podporující rakovinu.
Podporovat růst rakoviny na jedné straně, a léčit - tedy nepodporovat, je samo o sobě paradoxní. Nemyslíš?
Vařená strava že je kyselinotvorná? Proboha co to plácáš???
Máš to ověřené chytráku? Třeba rýže basmati po uvaření je zásaditá kdežto běžná rýže ne ,vařené hrušky jsou kyselinotvorné? to těžko stejně tak zelenina
. Nechápu příspěvek kde někdo poučuje a sám ví kulový.
Každý se může uzdravit
Jedinou správnou cestou k uzdravení je důkladné odkyselení. Tělo má obrovskou schopnost regenerace, což dokládá fakt, že celá desetiletí člověk přežívá i navzdory špatnému životnímu stylu, jen je třeba mu pomoci. Pokud tělo trpí překyselením roky nebo desetiletí, často už nestačí jen přejít na zásadité potraviny, jako je syrové ovoce, zelenina a čerstvě vymačkané šťávy. Člověk potřebuje po delší čas speciální výživu v podobě potravních doplňků (mladý ječmen, přípravky z aloe vera apod.), která by doplnila minerální látky v těle. Zároveň je třeba alespoň do odeznění problémů omezit nebo vyřadit z jídelníčku ty potraviny, které způsobují překyselení, jako je maso, sýry, pečivo, mléko nebo cukr.
Jak se odkyselit
* Jezte denně dostatek ovoce a zeleniny
* V průběhu dne vypijte alespoň 2 litry čisté vody
* Omezte pití alkoholu a kouření cigaret
* Zhluboka dýchejte i vydechujte
* Důkladně žvýkejte každé sousto
* Omezte konzumaci kyselinotvorných potravin
* Dostatečně spěte
Otestujte se! V lékárně zakoupíte sadu lakmusových papírků, kterými zkusíte kyselost ranní moči. Správné pH moči by mělo být minimálně 7, pokud je tato hodnota nižší, musí být tělu odlehčeno přísunem zásaditých látek.
Příčiny překyselení
* Špatná výživa a nesprávné stravovací návyky
* Špatný pitný režim
* Nedostatečné žvýkání
* Zlost, strach, úzkost, zloba, stres
* Znečištěné životní prostředí
* Chemická léčiva
* Nedostatek pohybu, spánku
* Mělké dýchání
Jak se cítíte?
Překyselený člověk si připadá přetažený, je stále unavený, bez energie, zotavuje se velmi pomalu a nedostatečně, neustále ho provází silné napětí ve svalech, bolesti hlavy a zad. Pokožka inklinuje k ekzémům, nos a oči bývají podrážděné a stále silněji ho sužují bolesti, které nemůže přesně určit. Často trpí zácpami nebo průjmy, plísňovými onemocněními, má deprese a psychické poruchy (podrážděnost, agresivita, stavy beznaděje). Objevuje se zapomnětlivost, roztržitost, nedostatek radosti ze života. Trápí ho „těžké“ nebo studené končetiny, bolesti ve svalech, je citlivý na chlad a má zvýšenou náchylnost k infekčním onemocněním.
Nemoci z překyselení
alergie, astma, ekzémy, senná rýma, deprese, neuralgie, poruchy spánku, bolesti hlavy, migréna, výkyvy nálad, ateroskleróza, infarkt myokardu, mozková mrtvice, usazování cholesterolu, bércový vřed, hemeroidy, zánět žil, revmatická artritida, artróza, tenisový loket, bolesti v zádech, akutní a chronická bronchitida, cukrovka, nadváha, celulitida, dna, osteoporóza, gastritida, pálení žáhy, dvanácterníkový vřed, zažívací potíže, zácpa, kožní problémy, mykóza, vypadávání vlasů, náhlá ztráta sluchu, návaly horka v menopauze, lámavost nehtů, vypadávání vlasů, neplodnost, poruchy potence, oční problémy, onemocnění jater, vznětlivost, onemocnění ledvin, potivost, tělesný pach, stárnutí buněk, rakovina, roztroušená skleróza, zubní kazy, paradentóza, zápach z úst, žlučové kameny
Zásadotvorné potraviny ( pokud není přesně definováno i po uvaření hlavně nad párou kde se nestrácí tolik výživných látek vitamínů ,minerálů atd !!!)
1. ředkev, ředkvička, brokolice, okurky, špenát, zázvor, česnek, cibule, citrón, rajčata, jablečný ocet, mladý ječmen
2. čistý lecitin, houby, květák, meloun, mango
3. sušené fíky, rajčata, mrkev, hrušky
4. celer, řepa, zeleninová nať
5. hlávkový salát, kapusta, černá melasa, nepasterizované olivy, jablečný ocet, med
6. fazole, hrozinky, pomeranče, plzeňské pivo
7. banány, jablka, maliny, meruňky, zelený a bylinný čaj, nepražené a nesolené ořechy, syrové brambory
Původní příspěvek od pavloush Přidám svoji „trošku do mlejna“ Snad někomu tím pomůžu. Už jsem tyto řádky psal na „medigroweru“, ale jak se zdá, momentálně tyto stránky nefungují. Doufám, že to bude jen přechodně.
1) [B]FS není kouzelná pilulka , kterou si nemocný vezme a vše je vyhráno. Není to tak jednoduché jak se, dle mého názoru, mnohdy píše na různých webech. Většinou je to zbožné přání pisatele bez jakýchkoli osobních zkušeností.
Rakovina (většina lidí shání FS kvůli této nemoci) nevznikla v organismu přes noc, ale vyvíjí se několik let. Nádor nenarostl náhodou. Má jasnou příčinu vzniku a tou příčinou je špatný životní styl. Pokud chceme zvítězit na rakovinou, musíme tento špatný životní styl změnit. To je klíč k uzdravení. Nestačí si vzít zázračnou (považuji FS za zázračný, nikoli kouzelný) „pilulku“, ale je potřeba nejdříve odstranit příčinu nemoci.
V první řadě je to věc psychiky/stres ,prostředí kde žijeme a k tomu i jídlo ,osobní zkušenosti mám ,rakovina má svůj základ v genech a spouštěče jsou různé a i jídlo tam nemusí hrát roli !, FS už z rakoviny vyléčili mnoho lidí jen u nás se o tom nemluví a každý jde raději na jedovaté chemo které většinou pomůže ale i nezvratně poškodí imunitu a tělo natolik že recidíva je mnohdy smrt .
Původní příspěvek od vousac
Vařená strava že je kyselinotvorná? Proboha co to plácáš???
Nic neplácám vousáči. Všeobecně to lze takto říct. Nemám to ze své hlavy. Ano, jsou výjimky. Třeba vařené brambory jsou taky mírně zásadové.
Naopak tvrdý sýr, jak píšeš, je kyselinotvorný pokud je dělaný z pasterizovaného mléka. Pokud je přírodní, je zásadotvorný. To jsou mi věci.
citace:
Původní příspěvek od vousac
Otestujte se! V lékárně zakoupíte sadu lakmusových papírků, kterými zkusíte kyselost ranní moči. Správné pH moči by mělo být minimálně 7, pokud je tato hodnota nižší, musí být tělu odlehčeno přísunem zásaditých látek.
Ranní moč zásadová? Proboha co to plácáš???
Ranní moč musí být mírně kyselá, protože v noci se tělo zbavuje kyselosti. Jak jde den, tak by se moč měla stávat zásadovější. Podle toho poznáme, že organismus funguje jak má. Pokud máme ranní moč zásadovou, znamená to, že tělo není schopné se zbavit kyselosti a je malér!
Ještě jedna malá drobnost ,pokud omezujeme stres a jíme "rozumně" včetně pohybu i dobré nálady a dostatečně spíme tak i naše tělo má prostředky a možnosti jak eliminovat kyseliny v těle ,tedy pomáhá si tvorbou zásaditých látek.
ps: v noci tělo regeneruje ,veškeré funkce vnitřních orgánů jsou "vyplé" nebo utlumené na minimum ,svaly nejsou aktivní nebo jen na malý okamžik i zde nedochází k chemickým reakcím a celkově tělo není aktivní pro tvorbu odpadů kyselin ! Přes den je na to času dost ,pokud je ranní moč kyselá je něco velmi špatně a není dobré si s tím zahrávat.
Ono nestačí si přečíst jednu dvě knihy a myslet si že to tak je.Papír snese hodně!
Vařením se alkalická hodnota potravin snižuje. Nesmíme se však stát otroky tabulek ! Když sníme něco kyselinotvorného - nic se nestalo, protože reakce se rychle vyrovnává alkalicky působícím pokrmem.Vařením se alkalická hodnota potravin snižuje nikoli uplně zničí !
Koření v potravě má také velice důležitou funkci - zdravotní i jako vyrovnávací složka ne příliš vhodných složek všech potravin, které přijímáme.
Proto např.
rýži vaříme s hřebíčkem, pokud ji meleme je vhodné semlít k ní kousek hřebíčku
pšenici se zázvorem
žito,brambory s kmínem
luštěniny majoránka nebo saturejka
Těžko stravitelné červené maso - upravujeme s pepřem nebo paprikou, citron přiložený k masu snižuje usazování kyseliny močové
Do černé kávy dáme trochu mletého muškátového ořechu s kardamonem
Do hlenotvorného tvarohu či sýru zapracujeme cibuli nebo papriku
Mým osobním vzorem správné životosprávy a sebeléčení je Dr.Jonáš
Zdravím, tounoucí se stébla chytá a ráda bych se zeptala, jestli někdo neví, zda se ta vitariánská strava, dieta - nevím četla jsem tu o tom prvně, může "aplikovat" na člověka, který má rakovinu tlustého střeva, když nutriční sestry doporučují pravý opak (při chemo), vyhýbat se vláknině a celkově jíst pouze vařenou stravu a omezit pohybu střev. Osobně chemoterapii moc nevěřím, tak zkoušíme a hledáme různé cesty. Díky za jakékoliv rady a zkušenosti.
Je třeba se k celé věci postavit komplexně, tedy holistickým přístupem. Protože pokud je nějaká z částí v nesouladu (disharmonii), nepovede se dobře celku. Co se týče těla a jeho výživy, tak každý rychle pozná, že strava vitariánská (tedy upravená do 42,5 stupně a plná vitamínů a enzymů), tím jak je "živá", má na stav těla blahodárnější vliv, než vařená strava, která tělo zatíží tzv. leukocytózou ... Také v podstatě nezahrnuje konzumaci živočišných bílkovin, které mají nemalý vliv (nejen na tělo ale i společnost). Tedy raději vidličky než nože http://www.csfd.cz/film/302405-forks-over-knives/ http://uloz.to/x8w1BuM/radeji-vidli...over-knives-avi https://docs.google.com/file/d/0Bx8...1YzA/edit?pli=1
Dále tu je faktor psyché a ducha. Tady bych doporučil knihu A. Morjanni http://ulozto.cz/xxdZVmRH/anita-mor...-sem-zemrit-pdf
Pisatelka léčí vleklou nemoc, která téměř končí "nevyhnutelnou" smrtí, s tělem plným nádorů velikosti citrónů a otevřenými hnisavými boláky po celém těle. Nicméně po hodinách v komatu je navrácena z onoho světa a během několika dalších dnů beze stopy po rakovině ... Bez zásahu lékařů, stravou, či jakoukoliv vnější příčinou. Paní Anita poznala, že "tvořivá energie, která není pochopená a využitá k tvorbě, se obrací proti bytosti". Pokud ovšem nedisponujeme takovým vhledem, je třeba se spolehnout na samoozdravné schopnosti těla, podporované kanabinoidy, jak ve formě FS, tak např. šťáviček apod. ... http://infookonopi.cz/health/
Krásné dny a pevné zdraví přeji
moc díky za vyčerpávající odpověď, mám co studovat! ještě se zeptám (moje znalosti jsou na bodu 0). Lze FS koupit někde "legálně"? Např. http://growmart.cz/zbozi/cibdol-vytazek-konopi/ jedná se o "FS", které mají ten správný životabudič nebo je to olej na vaření a kupují to ženy se znalostí 0 ? Netuším, jak jinak to sehnat, v okolí žádného kuchtíka nemáme a co jsem tak objevila na netu, tak pro mě nezní moc věrohodně, obzvlášť, když reagují pořád dokola stejné osoby s podivnými názvy emailů.