Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od worrapS Situace u nás je ukázkový případ dekriminalizace. Co se změnilo je, že zákony vystihují právní realitu - loni vás taky za 5 kytek ani 15g neposlali do vězení, ale dnes to máte pojištěné platnými zákony. Což je super
Ohledně sklizně, jak to asi měli udělat? Zákon musí měřit každému rovně, nemohli povolit držení půl kila, když chtějí omezit dýlery. Docela mě mrzí, že nepovolili ty tři kytky legál, to by byla jinačí pohoda - třeba by vás kvůli tomu nemohli vyhodit z podnájmu.
Co mas ted pojisteny? Ze za 50g nebo 15 kytek pujdes do vezeni? Tak to neblazni...Jedine co mas pojisteny je to, ze se tvuj spis dostane pred statniho zastupce a to neznamena, ze se dostane jeste pred soudce. Zastupce muze stihani podminecne zastavit aniz by se spis dostal pred soudce(to se ovsem muze stat jen tomu, kdo je naprosto bezuhonny ). Jestli se dostane pred soudce, je treba si uvedomit ze forma trestu je dle zakona hodne siroka, tzn. vyberte si kombinaci z peneziteho trestu, propadnuti veci, odneti svobody, podminecneho odkladu. Abyste dostali trest "na tvrdo" tak musite byt chronicti kriminalnici.
čus no tak tohle se mi moc líbí ptž : rastajohn má 100% pravdu se soudem sem měl nějaký problémy a vím ze vlastní zkušenosti že to co tady napsal : rastajohn tagže nebudte blbý a poradte se svým zástupcem Jinak doufám že to pěstování nebudou tak řešit jak před lety .. ByyyyE !!!
Posun k horšímu. Místo neurčitého množství většího než malé je stanovena konkrétní hranice, místo tolerance policie k malopěstitelům dle interního předpisu budou následovat jednoznačné pokuty.
Usušením pěti kytek z nás pak budou zločinci tak jako předtím.
No, už to tu zaznělo, myslim, že se toho pro "chovatele" moc nezmění. Jen k horšímu je to, že je určené jakési množství a po překročení hranice je z člověka zločinec. Spousty případů, které dřív končily zabavením věcí, pár výslechama a pokutou bude končit mnohem hůř a to především proto, že se budou ohánět tím, že : My jsme vám to povolili v určitém množství a vy toho máte víc? Ale, ale, to je jasné úmyslné překročení a bác. Nejdůležitější zůstává anonimita, jazyk za zuby a hlavně, mít to jen pro sebe.
A zavřete všechny větnamce co toho maj plný haly.
At si to klidne zakazou-povoli apd. beztak se budu porad stejne skryvat ptze vzdy toho mam mnohem vic nez zakony dovoluji... krok ''kupredu'' mne to tda nejak moc neprijde
Co mas ted pojisteny? Ze za 50g nebo 15 kytek pujdes do vezeni? Tak to neblazni...Jedine co mas pojisteny je to, ze se tvuj spis dostane pred statniho zastupce a to neznamena, ze se dostane jeste pred soudce. Zastupce muze stihani podminecne zastavit aniz by se spis dostal pred soudce(to se ovsem muze stat jen tomu, kdo je naprosto bezuhonny ). Jestli se dostane pred soudce, je treba si uvedomit ze forma trestu je dle zakona hodne siroka, tzn. vyberte si kombinaci z peneziteho trestu, propadnuti veci, odneti svobody, podminecneho odkladu. Abyste dostali trest "na tvrdo" tak musite byt chronicti kriminalnici.
Rastajohne, přečetl sis co jsem napsal? Já o koze a ty o voze Napsal jsem zcela jasně:
citace:
loni vás taky za 5 kytek ani 15g neposlali do vězení, ale dnes to máte pojištěné platnými zákony
O tom, že za 50g nebo 15 kytek půjdeš za mříže, nepadlo ani slovo, a pokud to z mého přízpěvku vyplývá (což si nemyslím, ani to nebylo záměrem), tak se ti hluboce omlouvám za nedorozumění
Původní příspěvek od durexman At si to klidne zakazou-povoli apd. beztak se budu porad stejne skryvat ptze vzdy toho mam mnohem vic nez zakony dovoluji... krok ''kupredu'' mne to tda nejak moc neprijde
že to není krok kupředu??? s tím si dovolím nesouhlasit, pro nás pěstitele, se prakticky nic nezmění, alespon se o tom trosku zacalo mluvit a v televizi uz neuvidíme jak důchodkyně dostala pár měsíců za pár kytek. 15tis.pokutu ti stejně dají jen pokud u tebe kytky najdou 4x do roka a pořád lepší než krim. Nikdo tu nemluví o legalizaci ani dekriminalizaci, ale myslím že to je velký pokrok.
" Having a taste for quality is having a taste for LIFE! " Zino Davidoff
neni to legalizace jak si kazdej mysli, 5 kytek klidne doma mit muzes, ale pachate tim prestupek , takze maximalne clovek dostane pokutu a zdar. a u sebe muzes mit maximalne 15 gramu ale je to taky prestupek za kteryho muzes dostat flastra. kdyby to bylo legalizovany bylo by to na hoven
Osobně myslím, že zákon jako takovej, je víceméně k hovnu. 15 g? Cha chá. Jak to dělat?
Ale, mám pocit, že toto je první krůček, kterej odstartuje něco většího. Nevím, co je na tom pravdy, ale G Shopy si prej mnou ruce, jak se rozjely kšefty. Jak se povolilo jednou, dá se povolit zas. Pořád je kam jít. Češi 5? Kdopak nás asi bude chtít trumfnout? Myslím, že ČR bude (snad už je) No. 1 v malopěstitelství. A co chcete pak komu vykládat, co chcete komu zakazovat. Jen víc, jen houšť.
Souhlas s durexman. Navíc - je to proti zájmu každýho pěstitele, ať jde o brambory, řepu, begónie nebo ganju. Každej chce mít co největší výnosy té nejlepší kvality.
Původní příspěvek od marie Osobně myslím, že zákon jako takovej, je víceméně k hovnu. 15 g? Cha chá. Jak to dělat?
Ale, mám pocit, že toto je první krůček, kterej odstartuje něco většího. Nevím, co je na tom pravdy, ale G Shopy si prej mnou ruce, jak se rozjely kšefty. Jak se povolilo jednou, dá se povolit zas. Pořád je kam jít. Češi 5? Kdopak nás asi bude chtít trumfnout? Myslím, že ČR bude (snad už je) No. 1 v malopěstitelství. A co chcete pak komu vykládat, co chcete komu zakazovat. Jen víc, jen houšť.
Souhlas s durexman. Navíc - je to proti zájmu každýho pěstitele, ať jde o brambory, řepu, begónie nebo ganju. Každej chce mít co největší výnosy té nejlepší kvality.
Growshopy jsou na tom zaručeně velice dobře... přibylo 5kytkových kluků a tím se zvýšila poptávka po vybavení. Každopádně pořád drží ceny a nikomu se nechce s cenama oproti zahraničí dolů. Ten zákon určitě pomohl víc Gshopům jak nám...
Dobré je, že když si bude myslet většina lidí, že 5 kytek je ok díky ošemetné prezentaci v médiích-a většina starších lidí to podle názorů, které jsem slyšel, tak pochopila, tak máte i menší riziko, že vás někdo udá-(hlavně kvůli outdoorům).
Začlo to pokusem, skončilo závislostí na pěstování. Rostlina je duch. Rostlina nemá duši. Duch je vyrovnanost. Rostlina je tedy také vyrovnanost. Nemá strach, za ničím se nehoní. Žije teď a tady. Rostlina dává jen to, co člověk potřebuje. Příroda potřeby lidí zná. Dělá to přirozeně a prostě, neboť ji nepřekáží rozum. Rostliny nám umožňují, abychom pochopili svůj vlastní život.
Původní příspěvek od Karelsem chlapci,vite co to vsechno znamena ? v nasich podminkach ?spousta otazek i odpovedi,ale jedno je jiste -mam dve 400w,vyselektim 3matky a dve holky do scrogu.otazky typu kolik zaplatis,zabaveni,verejno prospesne prace,na holkach pul kila jeste ne suchyho materialu potence 15%THC atd ,znamena ze v utajeni zustanu porad.a u outdoru to samy,corkari ,obsah % THC,a samozrejme mnozstvi.takze kdo si predstavoval ze si vysadi na zahradce 5 klonu a bezestrachu napodzim nafedruje pudu materialem pro 20 hulicu na rok ,tak asi ne ! vsem growerum co nelitaji s hlavou v oblacich a presto je potesila tato zprava preji neodhaleni pestu z jakehokoli hlediska.Karelsem
jn, souhlasim...neni duvod jasat, taky dve 4kila, 5kytek to je sranda...
15tis.pokutu ti stejně dají jen pokud u tebe kytky najdou 4x do roka a pořád lepší než krim.
naopak, 15 klacků ti napaří pokaždý kdy u tebe něco najdou + zabavení věci a to se prodraží. Mě se zdá že si právě jen vytvořili bič na malopěstitele, před rokem by ho max. obvinili ale neznám jediný případ kdy by byl potrestán (tudíž nebyl důvod je vyhledávat/stíhat), protože by to bylo na hlavu postavený a to ví každej. Jenže proti finančnímu postihu přeci nejde nic namítat, přestupek je líp akceptovatelný pro viníka, společnost i média.... srát na ně
Být za debila je opravdu náročné, konkurence je vysoká.
vzdyt jediny prinos je v tom ze hodne lidi prestalo zeli nejak besnit, prece uz to neni trestny cin tak to uz je v pohode, ikdyz kecy budou mlit porad ale resit moc nebudou
Včera jsem se bavil u píva s jedním příslušníkem, který má v popisu práce mimo jíné i monitoring drogové kriminality....
na mojí otázku co tech mých pár kytek které budu letos pěstovat a dostalo se mi následující odpovědi.:
pár kytek opravdu nemůže skončit nějakou zásahovou jednotkou ve dve ráno...na tohle pry nikdo nemá čas. to samé s lampou. pokud se jedná o udání, je to neco jiného, ale pokud nikdo neprokáže prodej a to už by jste to museli nabízet přímo na fízlarne, většinou to končí někde pod stolem.
na otázku jaké množství je pro ně zajímavé:
pokud se jedná o trávu, tak by to musel být obchod o desítkách kg...nebo něco podobného co tu předvádějí vietnamští občané.
prý je hlavně zajímají tvrdý fety...domácí varny atd....
JAKO VŽDY TO ALE NEMUSÍ PLATIT NA 100% PROTO OPATRNOST PŘEDEVŠÍM A KEEP GROWING
" Having a taste for quality is having a taste for LIFE! " Zino Davidoff