Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
2 Homolka: K+ za toho utopistu - ale spis jsem jen chtel rezignovat na dodrzovani nejasnych zakonu, pravniho vzdelani nemaje.
Jinak je mi zcela jasne, ze jakakoli smlouva (a zakon je smlouva) prestala/prestane byt dodrzovana/platna, pokud to odporuje zajmum silnejsi smluvni strany.
Ja sem se posledni mesice hodne cetl z netu informace o utocich na USA a jsem naprosto vnitrne presvedcen, ze o utocich americka vlada vcetne cloveka, kteremu utoky nejvice pomohly v oblibenosti a predevsim uspokojily jeho militantnim uchylky, vedela.
Reknu Vam, ale ze kdyz neco takoveho pisu, tak mam mnohem vetsi strach nez kdyz postuju fotky meho idooru, holt boj proti lidem, kteri nebojujou s nami falesnou valku je momentalne ve svete hodne silny.
Pokud me nechapete tak si napriklad predcete clanek Bushky
2Homolka : koukám, že už jsme se dostali někam úplně jinam. Nevadí. Homolko já plně chápu, že mi hodně chybí, abych mohl svoje myšlenky prosadit, ale snad mi nechceš ubírat možnost protestovat proti zákonu, který se mi zdá špatný (názor na onu novelu není jednotný ani mezi odborníky-právníky, kteými se oháníš). Osobně se nemyslím, že ten dodatek ke 188 znamená nějakou tragédii a nesdílím tu hysterii, která kolem toho vypukla, ale mám tu možnost podepsat onu petici a využiju jí. Ještě k tomu článku, ty si ho asi vykládáš jinak, pro mě je to další upozornění na sílící represi, kterou tady vláda ČSSD vytváří. A s tímto já naprosto nesouhlasím. A nedával bych to do souvislosti s 11. zářím.
Naprosto souhlasím s tím, co píšeš ohledně dotazu autorů Groweru na policii. Za to K4U.
2Marc : Asi plně nechápu co máš na mysli, zřejmě ti vypadaly nějaký slovíčka. Přečtu si článek, který zmiňuješ
2Homolka : ještě sem teda neslyšel žádného politika, který by novelu trestního zákona, o které se bavíme, dával do souvislosti s 11. zářím. Nebo mi chceš namluvit, že zavřou-li doktora za neoprávněné vydání neschopenky, bude stíhán soudní znalec za pochybení u nějakého případu nebo bude někdo stíhán za propagaci návykových látek pomocí internetu...... bude to souviset s teroristickými útoky? To přece nemyslíš vážně Dáváš dohromady věci, který spolu nesouvisej.
Jestli někdo zdůvodňuje zvýšení pravomocí represivních složek, týká se to zcela jeniejh případů.
Pochopil jsem správně, že podepsané petice můžu odesílat až do konce května? Bylo by škoda, kdybych to odeslal pozdě, mám jich docela dost. Díky za odpověď.
No, zajímavá diskuze, jen co je pravda. Od konstruktivních návrhů až po teroristy-snad se i takto k něčemu společně doberem...! ? Nad souvislostmi NAŠEHO drogového zákona a teroristy, kteří si to pálí na baráky se ani nezamýšlím...a vyzývám Vás, raděj přemýšlejte, jak se dostat do Prahy 4. května(tam vyjádříte Svůj postoj dost zřetelně!), jak pomůžete věci týkající se našich svobod a to, jestli si někdo nevidí do huby-což v tomhle státě není vůbec neobvyklé- raděj neřešme...it´s dirty politic!!!Je to jejich laciná póza a využití něčeho, k čemu se mohou nějak vyjádřit, ať už je to třeba sebevětší pič....a nebo ne...na tom stojí jejich hra "o kom se víc mluví....FUCK!!!
Petice, pokud já vím, se může posílat až do 1. července, kdy bude zákon předán panu prezidentovi a tímto dnem také nabývá platnosti. Nevím, jestli je to tak správné -já bych to řešil raděj dřív než pozdě, ale...pokud se mílím, tak se ozvěte.Myslím, že jsem se to dočetl právě v reflexu nebo na reflex.cz
Přeju Všem hezké jaro, co nejmíň nevyklíčených semen a dobrou náladu. Andy JAH
BE POZITIVE!!!
ja sem zase cetla ze se ty petice maji posilat do konce cervna...nevite to presne??...taky bych to nerada poslala pozde...moc me mrzi pristup nekterych mych kolegu...hulej ale nepodepisou...prej ze se tam musi psat adresa a ze to pak zpracovava policie...no i kdyby..tag co..preci nepodepisujou legalizaci ani nic o drogach...tady de preci o cenzuru...no nic kazdopadne, paklize ten zakon opravdu vzejde v platnost tak si aspon budu moct rict, ze sem pro to udelala maximum...to oni budou prudit ale pritom pro to nic ale absolutne nic neudelali....zdravim a mohl byste mi teda negdo napsat jak to je?? jestli kveten nebo cerven.... Dekuju
Teď nedávno jsem podruhé viděl film Americká krása a uvědomil jsem si, že ten film je reklama na marihuanu jak bič (jediné dvě osoby, které v tom filmu vedou dobrý život kouří marihuanu). Myslíte, že ten film zakážou?
Ale vážne. Fakt myslíte, že ten film zakážou?
Zdáš se mi až přehnaně lehkomyslný. Vidím, že asi nemáš moc zkušeností ohledně drogy/policie. Věř mi, že jestli tento zákon opravdu dojde platnosti,tak Grower půjde brzy do ... Jistě je tato stránka sledována a jen čekají. Drogy jsou totiž velmi horké téma a každá maličkost v zákonech může být rozuměna dvěmi způsoby. A policie umí využít všeho aby dosáhla svého.
A co se týká těch filmů měl bys zajít do lesa trochu se provětrat. Čerstvý vzduch zklidní myšlení a alespoň nebudeš snad tak hrrrrr. Své negativní emoce si nech pro sebe - "Ty paranoio" (ha, ha)
U každého filmu, který se více či méně dotýká drog, může být tento zákon použit. Je jen na rozhodnutí policie a dále pak soudu. jestli záběry a scénář jsou podle nich v souladu či nesouladu se zmiňovaným zákonem.
Plne souhlasim s Homolkou. Az vejde novy zakon v platnost, podle me se nic nezmeni. Sam paragraf 188a totiz nezavadi zadnou zmenu, co se tyce skutkove podstaty trestneho cinu. propagovani drog jako takove bylo trestne a je uz ted. A je jedno jestli to bylo/je radiem, televizi. internetem ci jinak. Ten paragraf pouze upresnuje vyssi trestu za spachani tohoto cinu prostrednictvim radia,........
A hodne lidi ma nesmyslne paranoidni predstavy o hromadnem zakazovani filmu, knizek, ... To je dano umelou vyvolanou hysterii, kterou zacal sirit JXD.
Na druhou stranu musim priznat, ze sem na to ze zacatku skocil a horlil proti tomu, casem ale hlava vychladla a zase racionalne uvazuje Naproti tomu za podpisem petici si stojim.
Do ty sazky bych sel klidne taky, opravdu nevim, co vede nekoho k myslence, ze budou zakazovany filmy, ktery do tedka zakazany nebyly a klidne mohly.
2 Homolka :
I kdyz sem se s tebou na strankach Groweru prel, ses podle me jeden z mala, ktery na ten zakon koukaj rozumne a s nadhledem. Za to ti dik a K4U.
Jestli tě má slova o policii dovedla k myšlence, že jsem policajt či dealer, tak tě můžu uklidnit. Sice pár policajtů znám ale jen ty, co taky hulí. Já jenom měl nesprávné věci v nesprávném letadle a byl jsem lapen policii. Dále jsem byl v nesprávnou dobu na nesprávné celnici a tam to byl taky docela hukot. Takže můžeš být klidný. Ale ty, co znám povídali, že protidrogoví mají rozjetých mnoho a mnoho akcí, o kterých nikdo nemá ani potuchy. Proto si myslím, že je tato stránku (dle mého názoru) sledována a tento názor mi nevyvrátíš.
Ta JXDova loutka snad nejsem, jen mám názor, že tento zákon nemusí sice nic změnit ale dává policii určitou zbraň v represi a boji proti drogám a zároveň když to vezmu do podrobna - je tu určitý paradox - kdyby náhodou někdo někdy chtěl v parlamentu legalizovat třeba marihuanu, jak by mohl svojí myšlenku legalizace obhajovat? Parlament je veřejný a za svou propagaci a podporu legalizace marihuany by snad mohl klidně být stíhán. Jak může chtít zlegalizovat když o ní nebude moci veřejně kladně mluvit a podporovat
Samozřejmě toto je daleká budoucnost ale co kdyby? Zaručíš, že se to nestane???
Ohledně těch filmů. Nemyslím si, že by zakazovali filmi již vydané. To je opravdu velká blbost ale myslím, že budoucí filmy o tématu drog by mohli mít problémy s distribucí do kin a na videokazety. Možná, nevíme. Ale nikdo z nás neví jak to bude.
Proto si myslím, že nemlátím prázdnou slámu, jen upozorňuji co by mohlo být. Jestli se mýlím budu jedině rád a rád prohraji tu sázku, kterou mi nabízíš. Beru. Doufám, že dýmka míru bude vykouřena a že bude stejně dobře jako teď. Zatím
jeste jednou : ten paragraf nemeni skutkovou podstatu trestneho cinu !!!
Tim chci reagovat na tvoji myslenku o stihani poslance, ktery by chtel propagovat legalizaci mariuhany v PS - vzdyt to se deje (Pejril) - a stihal poslance Pejrila za jeho nazor nekdo ? Nestihal. To znamena, ze i nadale stihat nebude. A nezmeni na tom nic ani ten paragraf!!!
Na druhou stranu me treba hodne znepokojilo odsouzeni vydavatele Zitka za vydani Mein Kampf. To mi pripada zhovadily.
Jak jsem se již x krát vyjádřil, myslím si totéž, co teď Homolka a kjegel. Jen maličkou opravičku: Ohlásit nutno od 100m2 (ne od 10), procento je max. 0,25 a získávat THC (izolovat) je zakázáno.
Ale k+4U
$15 (to měl bejt paragraf zákona 167/1998
zakazuje se:
e) získávat konopnou pryskyřici a látky ze skupiny tetrahydrokanabinolů z rostliny konopí (rod Cannabis),
Ale nutno říci, že za porušení hrozí snad jen pokuta pro podnikatele a pod.
Z hlediska trestního zákona by se ale patrně mohlo jednat o nedovolenou (bo 167 zakazuje) výrobu
Je to na soudci, řekl bych...
Díky za k, taky myslím, že co nemůže být prokázáno, nemůže být trestné.
Jo a zákon (tentýž - 167) nehledí na obsah v jednbotlivých částech, ale na odrůdu-
čili citace: § 24
Pěstování konopí a koky
Zakazuje se
a) pěstovat druhy a odrůdy rostliny konopí (rod Cannabis), které mohou obsahovat více než 0,3 % látek ze skupiny tetrahydrokanabinolů,
Tak teď koukám jako debil-to je teda fakt haluz, byl bych vsadil krk, že je tam 0,25, a ono je tam 0,3!!!
Tak asi tak, ale stejně, byla-li by to kyti 0,29999999 procentní, stejně v ní aspoň to něco izolovatelnýho je... Ale izolovat se to nesmí - viz výše. no , tak ať to prokážou
Na tu poslaneckou imunitu jsem úplně zapomněl, sorry.
A co se týče té skutkové podstaty trestného činu, já vím, že ji tato novela nemění ale docela dost rozšiřuje působnost své represe.
A o té zbrani policie nebo soudci - v podstatě to samé - ochránci zákona jen rozdílných pravomocí.
No uvidíme později, co se z toho vyvine.
Sun in your minds. Rastafari