Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Ahoj ! ohledne toho guana - dnaska sem
se na nej byl ptat v myslim docela dobre vybavenym obchode na petrinach a oni mi rekli, ze ho nemaj, ze ho shaneli jaxvine, ale ze ho nemaj ! kde se da v praze koupit ? BTW: je to fakt trus morskejch ptaku
Hele, máte někdo přehled o umělých hnojivách? A hlavně kdy je aplikovat? Slyšel jsem že je dobrý OBM ale všech hnojiv je hafo a jelikož nejsem ani chemik ani biolog tak vlastně vůbec nevim, jaký látky by přesně ganja potřebovala.
Jinak koňskej hnůj...luxus, ale musí se nechat tak přes zimu uležet. Nejlépe naházet na políčko na podzim a na jaře zorat.
Bacha už mi jednou čerstvej hnůj spálil celou sklizeň!
no, travka potrebuje zejmena dusik (N), podporuje
rust, pak fosfor ve fazi kveteni (P) a draslik pro obranyschopnost (K)- vice ve FAQ a na sposte jinejch mistech. jinak ty umely hnojiva maj udavanej pomer tech trech latek v nakym pomeru N:P:K. pri hnojeni mysli na to, ze dusik se pouziva pri rustu a fosfor pri kvetu....
Většinou tady píšete, že na květ je fosfor. Já se ale dočetl že na květ je draslík.
Potvrzuje to i fakt, že hnojivo pro růže které jsem koupil má poměr NPK 8-7-10.
Proto jsem se letos rozhodl dát pod kytky toto hnojivo a ne holubince (které draslík vůbec neobsahují).
2 jupiter: me to zatim zadnou kyti nespalilo...
zacal sem hnojit, gdyz byly kytky asi 40-50cm velky...na prvni davky sem daval podle navocu...cca 10 g na 10l vody...pak sem to zvednul az na 30-50g na 10l...hnojil sem tak jednou za 3 tejdny...
btw ale jak sem si tady tak cet, tak asi prejdu na slepicince:-)))...dostupnost mam dobrou, tagze je to v poho...
a ete jeden malej dotaz ke koprivam...kolik asi .. napiste pls negdo aspon pribliznej pomer...
dik a at roste:-))) at chutna :-))) a at maka:-)))
Hnojeni by melo zacit cca 3. tyden po presazeni. Do ty doby kytka tolik zivin nepotrebuje (staci ji to malo co je v kazdy hline), je taky nachylnejsi k prehnojeni.
Slepicince jsou OK, uz je to tady vysvetleny dostatecne. Bacha na cmeliky, az budete kydat v kurniku. ;o)
Vyluhovany koprivy se delaj stejnym postupem, muj nazor je, ze takovou silu nema, doporucoval bych jeste neco k tomu. Jo a smrdi to este hur nez ty slepici hovna.
Pro Kristalon (a i jine chemky) bych obecne doporucil zacit davkovani podle navodu a zvysovat. Ne extremne, ale prehnojit se mi nikdy nepovedlo a to mam jeste v kanystru svitive oranzovou srazeninu z predlonska ). Pozor na K. plod a kvet, jeho slozeni neni to pravy pro kytku v kvetu, chce to spis min a pridavat zdroj P (treba superfosfat). Neb
Dulezita je taky otazka vysledny chuti a vune modelu, do ktery se hnojeni promitne. Kravskej hnuj - nedoporucuju- je cejtit dost vyrazne, slepicina ne tolik, chemky maj taky svy odery. Idealni je nejaka rozumna kombinace a 3 tejdny pred sklizni konec hnojeni.
Nejprve si musíš vybrat jeslti chceš hnojit chemií,nebo přírodou
Chemie-koupíš to všude,snadná aplikace,praktičnost...
Kristalon je chemické hnojivo,je jích více druhů,ty budeš potřebovat Kristalon-Start ...ten je pro růstovou fázi...dávkování:já dávál na malý kytky kolem 20cm půl odměrky na konev-8l,po týdnu....po té dvakrát do týdne...až kytky budou mít tak 50cm tak odměrku dvakrát tejdně,a krásně rostou,na kytky kolem metru už můžeš použít klidně dvě odměrky dvakrát týdně...experimentovat a experimentovat,ale nepřehánět...praxe je nejlepší zkušenost...
Kristalon Plod a Květ se používá na kytku ve fázi květu,jak mile nasadí paldy na přejdeš na tohle...
Dávkování:podobné jako u startu,půl odměrky nejprve na konev.na tejden...pak zvyšovat dávky...třičtvrtě odměrky...pak celou na tejden...pak dvakrát tejdně...velký kytky prakticky nejdou přehnojit...přežijou i klidně 4odměrky na tejden,ale to už musej bejt velký rosltiny,průměrně se můžeš vyšplhat na ty dvě odměrky dvakrát do tejdne....
Příroda: Jedno z nejlepších hnojiv jsou slepičince,ale s tím zkušenost nemám,najdeš zde na groweru,použij hledání...
Já preferuju vykopat na venkovky díry čím větší tím lepší,na dno dát tak to 1/3díry kravskej hnůj,a zaházet substrátem...a potom to přihnojuju chemkou...
Pár rad: Jakmile kytka začne nabýrat na špičkách listů žlutou barvu je přehnojená ...prolej ji vodou a nech jí alespoň tejden bez hnojiva....pak jí mrdni zase hnojivo,až se postaví na nohy,ale dej ho tam nejprve zase míň a pak jí tam zase naber co unese
14dní před sklizní vypost hnojivo úplně,kytky nebbude smrdět chemkou a bude mít příjemnou chuť i vůni,pokud teda zrovna nepěstuješ seno
měj se hezky a snad ti to trochu pomohlo...mnoho úspěchů s hnojením...
Nez sem si precet tvuj prispevek tak sem koupil Krystalon - start. 1 kytku ma 30cm ostatni 80-100cm. Dve uz nabihaj do palic 1 100cm jeste paldy nema. (10-20l kvetinace) Zalil sem to 6g na 4-5litry. Takze snad nebudou spaleny. Jeste jednu otazku: Mam to naredit treba do 1,5l lahve dat 1,5g a pak zalejt kytu jenom tim rostokem nebo jeste pred tim nebo potom zalejt cistou vodou? Jo a muzu si to snad naredit treba 2-3 hodiny dopredu?
Nevim ci niekto z vás pouziva toto hnojivo, ale, mne sa dost páci. Rastliny rastu ovela rzchejsie ako minuly rok, ale nemozem to objektivne posudit lebo si este ziadne ine hnojivo nepouzil. Je dobre aj v tom ze sa da aplykovat priamo na listy (pozor na slnko) a tak je jeho vstrebavanie ovela ucinnejsia a vela hnojiva usetrite. 250ml som kupil za 80SK
Já ted taky hnojim ...klasika N.P.K. no dotoho krystalon start (neboli růst) má ty samé hlavní tři důležíté složky nezbitné pro RŮST foto a pod... N.P.K v tag půlce srpna začnu z krystalonem plod ...(příprava) ...potom konec srpna (?) ASi nevim uvidim krytsalon květ !!! A to bude konečná ...potom nehnojit ...nezalejvat ...vostříhat (spíš nechat vopadat) listí ...a natloct hřebíčky do stonku (kytka si začne vytvářet obranu T.H.C.) ale my chcem AKTIVNI T.H.C a tag záleží i tejdny a uskladnění nechat dozrát do konce jako pyramida (vrcholek moment konce (začátek hulby SMoke